WWE World Heavyweight Championship sahiplerinin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Bu liste World Heavyweight Championship unvanı'nın kronolojik listesidir.

Smackdown'ın ana unvanı'dır. 2002 yılında RAW genel müdürü Eric Bischoff tarafından getirilmiştir. 2005 Draft Lottery ile RAW'dan Smackdown'a geçmiştir. Şu anda unvan Randy Orton'dadır. 16 Aralık 2013 tarihinde kemer emekli olmuştur.

Saltanatlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Batista 8,5 ay tutarak en uzun saltanatı sürerken, Big Show 1 dakika 53 saniye tutarak en kısa saltanatı süren isim oldu. Undertaker 54 yaşında en yaşlı şampiyon olurken Randy Orton 24 yaşında en genç şampiyon olmuştur.

Unvan tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Güreşçi Kazanma sayısı Tarih Süre (Gün) Yer Etkinlik Notlar
1 Triple H 1 2 Eylül 2002 76 Milwaukee, WI RAW HHH ye Eric Biscoff tarafından hediye edilmiştir.
2 Shawn Michaels 1 17 Kasım 2002 28 New York, NY Survivor Series 2002 Elimination Chamber de kazandı
3 Triple H 2 15 Aralık 2002 280 Sunrise, FL Armageddon 2002 Hell in a Cell maçında kazanmıştır
4 Goldberg 1 21 Eylül 2003 84 Hershey, PA Unforgiven 2003
5 Triple H 3 14 Aralık 2003 91 Orlando, FL Armageddon 2003 Üçlü maçta kazanmıştır
6 Chris Benoit 1 14 Mart 2004 New York, NY Wrestlemania XX Shawn Michales'in dahil olduğu üçlü tehdit maçında kazamıştır
7 Randy Orton 1 15 Ağustos 2004 Toronto, ON SummerSlam 24 yaşında WWE tarihi'nin en genç dünya ağırsıklet şampiyonu olmuştur
Triple H 4 12 Eylül 2004 Portland, OR Unforgiven
Chris Benoit 2 6 Aralık 2004 Charlotte, NC RAW Üçlü maçta kazandı.
Triple H 5 9 Ocak 2005 San Juan, PR New Years Revolution 2005 Shawn Michaels'in özel hakem olduğu Elimination Chamber şovunda kazandı.
Batista 1 3 Nisan 2005 Los Angeles, CA Wrestlemania 21 Kemeri aldı ve 8 ay tutarak en fazla saltanat süren isim oldu
Boşta 10 Ocak 2006 Philadelphia, PA Smackdown Batista sakatlandı
Kurt Angle 1 10 Ocak 2006 Philadelphia, PA Smackdown 20 kişilik battle royal'de en son Mark Henry'yi eleyerek kazandı.
Rey Mysterio 1 2 Nisan 2006 Chicago, IL Wrestlemania 22 Üçlü maçta kazanmıştır.
King Booker 1 23 Temmuz 2006 Indianapolis, IN The Great American Bash 2006 Normal maçta kazanmıştır.
Batista 2 26 Kasım 2006 Philadelphia, PA Survivor Series 2006 Normal maçta kemeri almıştır
The Undertaker 1 1 Nisan 2007 Detroit, MI Wrestlemania 23 Kemeri alarak en yaşlı şampiyon olmuştur.
Edge 1 8 Mayıs 2007 Pittsburgh, PA Smackdown Money in the Bank hakkını Undertaker üzerinde kullanarak kazandı
Boşta 17 Temmuz 2007 Laredo, TX Smackdown Edge, göğüs kasındaki sakatlığı nedeniyle unvanını boşta bıraktı. 20 Temmuz'da yayınlandı.
The Great Khali 1 17 Temmuz 2007 Laredo, TX Smackdown 20 kişilik Battle Royal'da en son Batista'yı eleyerek kazanmıştır.
Batista 3 16 Eylül 2007 Memphis, Tennessee Unforgiven 2007 Üçlü maçta kazanmıştır
Edge 2 16 Aralık 2007 Pittsburg Armageddon 2007 Üçlü maçta kazanmıştır
The Undertaker 2 30 Mart 2008 Orlando, Florida Wrestlemania 24 Normal maçta kazanmıştır.
Edge 3 1 Haziran 2008 San Diego One Night Stand 2008 TLC maçında kaznmıştır
CM Punk 1 30 Haziran 2008 Oklahoma City RAW CM Punk money in the bankı Edge üzerinde kullanarak SmackDown'a geçti.
Chris Jericho 1 7 Eylül 2008 Providence, RI Unforgiven 2008 Altılı maçta kazanmıştır
Batista 4 26 Ekim 2008 Phoenix, Arizona Cyber Sunday 2008 Steve Austin'in hakemlik yaptığı maçta kemeri almıştır
Chris Jericho 2 3 Kasım 2008 Tampa, FL RAW Steel Cage Maçında Kazandı
John Cena 1 23 Kasım 2008 Boston, MA Survivor Series (2008)
Edge 4 15 Şubat 2009 Seattle, WA No Way Out (2009) Money in the Bank hakkını kullanarak kazandı
John Cena 2 5 Nisan 2009 Houston, TX Wrestlemania 25 Üçlü maçta kazandı.
Edge 5 26 Nisan 2009 Providence, RI Backlash (2009) Last Man Stading Maçında Kazandı
Jeff Hardy 1 7 Haziran 2009 New Orleans, LA Extreme Rules (2009) Merdiven maçında kazandı.
CM Punk 2 7 Haziran 2009 New Orleans, LA Extreme Rules (2009) Money in the Bank hakkını kullanarak kazandı
Jeff Hardy 2 26 Temmuz 2009 Philadelphia, PA Night of Champions (2009) Normal Maçta kazandı
CM Punk 3 23 Ağustos 2009 Los Angeles, CA Summerslam (2009) TLC maçında kazandı.
The Undertaker 3 4 Ekim 2009 Newark, NJ Hell in a Cell (2009) Hell in a Cell maçında kazanarak en yaşlı şampiyon oldu.
Chris Jericho 3 21 Şubat 2010 St. Louis, MO Elimination Chamber (2010) Elimination Chamber maçında kazandı.
Jack Swagger 1 30 Mart 2010 Las Vegas, NV SmackDown Money in the Bank hakkını kullanarak kazandı
Rey Mysterio 2 20 Haziran 2010 Uniondale, NY Fatal Four Way Fatal Four Way maçında kazandı.
Kane 1 30 Mart 2010 Kansas City, MO Money in the Bank Money in the Bank hakkını Rey Mysterio üzerinde kullanarak kazandı
Edge 6 19 Aralık 2010 Houston, TX TLC: Tables, Ladders & Chairs Masa-Merdiven-Sandalye maçında kazandı.
Dolph Ziggler 1 15 Şubat 2011 San Diego, CA Smackdown Unvan Vickie Guerrero tarafından Dolph Ziggler'e verildi.
Edge 7 15 Şubat 2011 San Diego, CA Smackdown Vickie Guerrero tarafından Dolph Ziggler'e hediye edilen unvanı, Theodore Long'un düzenlediği maçta geri aldı.
Boşta 12 Nisan 2011 Albany, New York Smackdown Edge, boyun omurları'nın yıllar boyu ilerleyen sakatlığı nedeni ile, emekliliğini açıklayarak unvanını boşta bıraktı.
Christian 1 1 Mayıs 2011 Tampa, Florida Extreme Rules Alberto Del Rio'yu merdiven maçında yenerek kazandı.
Randy Orton 2 3 Mayıs 2011 Orlando, Florida Smackdown Normal maçta kazandı.
Christian 2 17 Temmuz 2011 Chicago, Illinois Money in the Bank (2011) Randy Orton'ın diskalifiye olması sonucu maçın kuralı gereği kazandı.
Randy Orton 3 14 Ağustos 2011 Los Angeles, California SummerSlam No Holds Barred maçında kazandı.
Mark Henry 1 18 Eylül 2011 Buffalo, New York Night of Champions
Big Show 1 18 Aralık 2011 Baltimore, Maryland TLC: Tables, Ladders & Chairs Sandalye maçında kazandı. 1 dakika 53 saniye süre ile unvanı en kısa süre tutan kişi oldu.
Daniel Bryan 1 18 Aralık 2011 Baltimore, Maryland TLC: Tables, Ladders & Chairs Mark Henry'nin maçtan sonra Big Show'a saldırmasının ardından, Money in the Bank hakkını kullanarak kazandı.
Sheamus 1 1 Nisan 2012 Miami, Florida WrestleMania XXVIII Daniel Bryan ile çıktığı maçta 18 saniyede kazandı.
Big Show 2 28 Ekim 2012 72 Atlanta, Georgia Hell in a Cell
Alberto Del Rio 1 8 Ocak 2013 90 Miami, Florida SmackDown Last Man Standing maçında yendi. 11 Ocak'ta yayınlandı.
Dolph Ziggler 2 8 Nisan 2013 69 East Rutherford, New Jersey Raw Çantasını kullanarak kemer maçı hakkı elde etti ve kemeri kazandı.
Alberto Del Rio 2 16 Haziran 2013 133 Rosemont, IL Payback Payback'te sakat olan Dolph Ziggler'ı yenerek kemeri tekrardan aldı.
John Cena 3 27 Ekim 2013 49 Miami, FL Hell in a Cell Hell in a Cell'de Alberto Del Rio'yu yendi.
Randy Orton 4 15 Aralık 2013 1 Houston, TX TLC: Tables, Ladders & Chairs TLC'de WWE Championship ve World Heavyweight Championship kemerlerinin ortada olduğu maçta John Cena'yı yendi ve iki kemeri de kazandı.
Birleştirildi 16 Aralık 2013 WWE.com WWE Championship ünvanıyla birleştirildi ve bu kemerin adı WWE World Heavyweight Championship oldu. World Heavyweight Championship kemeri 16 Aralık 2013'te emekli oldu.

Şampiyonların Saltanatlar Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Edge, 7 kez World Heavyweight Şampiyonu olarak rekorun sahibidir.
Sıra Güreşçi Saltanat Sayısı Saltanat Süresi
1 Triple H 5 616
2 Batista 4 507
3 Edge 7 409
4 Alberto Del Rio 2 223
5 Sheamus 1 210
6 The Undertaker 3 207
7 CM Punk 3 160
8 Chris Benoit 1 154
Kane 1
John Cena 3
11 Rey Mysterio 2 140
12 Randy Orton 4 139
13 King Booker 1 126
14 Chris Jericho 3 106
15 Daniel Bryan 1 105
16 Mark Henry 1 91
17 Goldberg 1 84
18 Kurt Angle 1 82
Jack Swagger 1
20 Big Show 2 72
21 Dolph Ziggler 2 69
22 The Great Khali 1 61
23 Christian 2 30
24 Shawn Michaels 1 28
Jeff Hardy 2

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]