WWE European Championship

Vikipedi, özgür ansiklopedi
WWE European Championship
Rob Van Dam, son Avrupa Şampiyonu.

WWE European Championship (WWE Avrupa Şampiyonluğu), World Wrestling Entertainment federasyonunun eski unvanı'dır. Bu unvanı Avrupa'dan sadece iki kişi kazanmıştır: William Regal ve British Bulldog.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Unvanın orijinal ismi World Wrestling Federation (WWF) European Championship'tir. British Bulldog 1997 yılında unvanı ilk kazanan kişi oldu. Shawn Michaels bu unvanı kazanarak WWE'deki ilk Grand Slam şampiyonu oldu. Ayrıca Michaels WWE ve European şampiyonluklarını aynı anda elinde tutan tek güreşçidir.

Eurocontinental Şampiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Eurocontinental Şampiyonları'nın anlamı hem Kıtalararası, hem de Avrupa Şampiyonluğu'nu aynı an da elinde tutmuş şampiyonlardır. İki unvanı da aynı an da ilk elinde tutan güreşçi D'Lo Brown'dır. SummerSlam'de, Jeff Jarrett, D'Lo Brown'ı yenerek iki unvanı da kazanmıştır. 1 yıl sonra, Val Venis'i yenerek bu unvanı kazanan Kurt Angle, No Way Out'da Chris Jericho'yu yenerek Kıtalararası şampiyonluğu'nu kazanmıştır.

Unvanın Emekli Oluşu[değiştir | kaynağı değiştir]

Unvan 22 Temmuz 2002'de Rob Van Dam ve Jeff Hardy arasında yapılan ve Rob Van Dam'in kazandığı merdiven maçından sonra emekli oldu.