WTA 1 numara oyuncu sıralaması listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

WTA 1 numara oyuncu sıralaması listesi, Açık dönemde Bayanlar Tenis Birliğinin sıralamalarında 1 numara olmuş oyuncularını göstermektedir.

377 hafta boyuncu 1 numara kalan Steffi Graf bu alandaki rekoru elinde bulundurmaktadır.
Key
* Şu anda 1 numara olan oyuncu, 7 Ekim 2013
Açık dönem rekoru
No.1 Ülke Oyuncu Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Haftalar Toplam
1
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert Kasım 3, 1975 Nisan 25, 1976 25 25
2
Avustralya Evonne Goolagong Cawley Nisan 26, 1976 Mayıs 9, 1976 2 2
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (2) Mayıs 10, 1976 Temmuz 9, 1978 113 138
3
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova Temmuz 10, 1978 Ocak 13, 1979 26 26
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (3) Ocak 14, 1979 Ocak 27, 1979 2 140
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (2) Ocak 28, 1979 Şubat 24, 1979 4 30
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (4) Şubat 25, 1979 Nisan 15, 1979 7 147
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (3) Nisan 16, 1979 Haziran 24, 1979 10 40
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (5) Haziran 25, 1979 Eylül 9, 1979 11 158
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (4) Eylül 10, 1979 Nisan 6, 1980 31 71
4
Amerika Birleşik Devletleri Tracy Austin Nisan 7, 1980 Nisan 20, 1980 2 2
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (5) Nisan 21, 1980 Temmuz 6, 1980 11 82
Amerika Birleşik Devletleri Tracy Austin (2) Temmuz 7, 1980 Kasım 17, 1980 19 21
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (6) Kasım 18, 1980 Mayıs 2, 1982 76 234
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (6) Mayıs 3, 1982 Mayıs 16, 1982 2 84
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (7) Mayıs 17, 1982 Haziran 13, 1982 4 238
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (7) Haziran 14, 1982 Haziran 9, 1985 156 240
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (8) Haziran 10, 1985 Ekim 13, 1985 18 256
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (8) Ekim 14, 1985 Ekim 27, 1985 2 242
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (9) Ekim 28, 1985 Kasım 24, 1985 4 260
Amerika Birleşik Devletleri Marttina Navratilova (9) Kasım 25, 1985 Ağustos 16, 1987 90 332
5
Almanya FRG/GER Steffi Graf Ağustos 17, 1987 Mart 10, 1991 186 186
6
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica Seles Mart 11, 1991 Ağustos 4, 1991 21 21
Almanya Steffi Graf (2) Ağustos 5, 1991 Ağustos 11, 1991 1 187
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica Seles (2) Ağustos 12, 1991 Ağustos 18, 1991 1 22
Almanya Steffi Graf (3) Ağustos 19, 1991 Eylül 8, 1991 3 190
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti/Sırbistan-Karadağ YUG Monica Seles (3) Eylül 9, 1991 Haziran 6, 1993 91 113
Almanya Steffi Graf (4) Haziran 7, 1993 Şubat 5, 1995 87 277
7
İspanya Arantxa Sánchez Vicario Şubat 6, 1995 Şubat 19, 1995 2 2
Almanya Steffi Graf (5) Şubat 20, 1995 Şubat 26, 1995 1 278
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (2) Şubat 27, 1995 Nisan 9, 1995 6 8
Almanya Steffi Graf (6) Nisan 10, 1995 Mayıs 14, 1995 5 283
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (3) Mayıs 15, 1995 Haziran 11, 1995 4 12
Almanya Steffi Graf (7) Haziran 12, 1995 Ağustos 14, 1995 9 292
Almanya
Amerika Birleşik Devletleri
Steffi Graf (=)
Monica Seles (4)
Ağustos 15, 1995 Kasım 3, 1996 64 356
177
Almanya Steffi Graf (=) Kasım 4, 1996 Kasım 17, 1996 2 358
Almanya
Amerika Birleşik Devletleri
Steffi Graf (=)
Monica Seles (5)
Kasım 18, 1996 Kasım 24, 1996 1 359
178
Almanya Steffi Graf (=) Kasım 25, 1996 Mart 30, 1997 18 377
8
İsviçre Marttina Hingis Mart 31, 1997 Ekim 11, 1998 80 80
9
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport Ekim 12, 1998 Şubat 7, 1999 17 17
İsviçre Marttina Hingis (2) Şubat 8, 1999 Temmuz 4, 1999 21 101
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (2) Temmuz 5, 1999 Ağustos 8, 1999 5 22
İsviçre Marttina Hingis (3) Ağustos 9, 1999 Nisan 2, 2000 34 135
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (3) Nisan 3, 2000 Mayıs 7, 2000 5 27
İsviçre Marttina Hingis (4) Mayıs 8, 2000 Mayıs 14, 2000 1 136
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (4) Mayıs 15, 2000 Mayıs 21, 2000 1 28
İsviçre Marttina Hingis (5) Mayıs 22, 2000 Ekim 14, 2001 73 209
10
Amerika Birleşik Devletleri Jennifer CNisaniati Ekim 15, 2001 Kasım 4, 2001 3 3
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (5) Kasım 5, 2001 Ocak 13, 2002 10 38
Amerika Birleşik Devletleri Jennifer CNisaniati (2) Ocak 14, 2002 Şubat 24, 2002 6 9
11
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams Şubat 25, 2002 Mart 17, 2002 3 3
Amerika Birleşik Devletleri Jennifer CNisaniati (3) Mart 18, 2002 Nisan 21, 2002 5 14
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (2) Nisan 22, 2002 Mayıs 19, 2002 4 7
Amerika Birleşik Devletleri Jennifer CNisaniati (4) Mayıs 20, 2002 Haziran 9, 2002 3 17
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (3) Haziran 10, 2002 Temmuz 7, 2002 4 11
12
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Temmuz 8, 2002 Ağustos 10, 2003 57 57
13
Belçika Kim Clijsters Ağustos 11, 2003 Ekim 19, 2003 10 10
14
Belçika Justine Henin Ekim 20, 2003 Ekim 26, 2003 1 1
Belçika Kim Clijsters (2) Ekim 27, 2003 Kasım 9, 2003 2 12
Belçika Justine Henin (2) Kasım 10, 2003 Eylül 12, 2004 44 45
15
Fransa Amélie Mauresmo Eylül 13, 2004 Ekim 17, 2004 5 5
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (6) Ekim 18, 2004 Ağustos 21, 2005 44 82
16
Rusya Martia Sharapova Ağustos 22, 2005 Ağustos 28, 2005 1 1
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (7) Ağustos 29, 2005 Eylül 11, 2005 2 84
Rusya Martia Sharapova (2) Eylül 12, 2005 Ekim 23, 2005 6 7
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (8) Ekim 24, 2005 Ocak 29, 2006 14 98
Belçika Kim Clijsters (3) Ocak 30, 2006 Mart 19, 2006 7 19
Fransa Amélie Mauresmo (2) Mart 20, 2006 Kasım 12, 2006 34 39
Belçika Justine Henin (3) Kasım 13, 2006 Ocak 28, 2007 11 56
Rusya Martia Sharapova (3) Ocak 29, 2007 Mart 18, 2007 7 14
Belçika Justine Henin (4) Mart 19, 2007 Mayıs 18, 2008 61 117
Rusya Martia Sharapova (4) Mayıs 19, 2008 Haziran 8, 2008 3 17
17
Sırbistan Ana IvaKasımic Haziran 9, 2008 Ağustos 10, 2008 9 9
18
Sırbistan Jelena Ocakković Ağustos 11, 2008 Ağustos 17, 2008 1 1
Sırbistan Ana IvaKasımic (2) Ağustos 18, 2008 Eylül 7, 2008 3 12
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (2) Eylül 8, 2008 Ekim 5, 2008 4 61
Sırbistan Jelena Ocakković (2) Ekim 6, 2008 Şubat 1, 2009 17 18
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (3) Şubat 2, 2009 Nisan 19, 2009 11 72
19
Rusya Dinara Safina Nisan 20, 2009 Ekim 11, 2009 25 25
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (4) Ekim 12, 2009 Ekim 25, 2009 2 74
Rusya Dinara Safina (2) Ekim 26, 2009 Kasım 1, 2009 1 26
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (5) Kasım 2, 2009 Ekim 10, 2010 49 123
20
Danimarka Caroline Wozniacki Ekim 11, 2010 Şubat 13, 2011 18 18
Belçika Kim Clijsters (4) Şubat 14, 2011 Şubat 20, 2011 1 20
Danimarka Caroline Wozniacki (2) Şubat 21, 2011 Ocak 29, 2012 49 67
21
Beyaz Rusya Victoria Azarenka Ocak 30, 2012 Haziran 10, 2012 19 19
Rusya Martia Sharapova (5) Haziran 11, 2012 Temmuz 8, 2012 4 21
Beyaz Rusya Victoria Azarenka (2) Temmuz 9, 2012 Şubat 17, 2013 32 51
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (6) * Şubat 18, 2013 Günümüz 34 157

Kaynak:WTA [1]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]