Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Mulazimoglu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Destek oyları %75 in altında kaldığından yönetici seçilememiştir. --Metal Militia ileti 22:25, 28 Aralık 2007 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 16
 Destek: 5
 Karşı: 11
 Tarafsız: 0
 Oran: %31,25

Mulazimoglu[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 10:44, 28 Aralık 2007 (UTC)

Mulazimoglu (MesajKatkılarİstatistikler) - Herkese selamlar; Yöneticiliğin gerektirdiği tüm tecrübe ve özellikler şahsımda mevcuttur. Daha önce kişisel saldırı yaptığım arkadaşlara ve diğerlerine tekrar saldırmayacağımı garanti ederim. Eğer seçilir ve saldırırsam o zaman yöneticiliğimi iptal edersiniz. Çünkü ben de yöneticiliğin ömür boyu alınmasına ve dokunulmazlığa karşıyım. Hepinizi çok seviyor ve saygılar sunuyorum. Beni seçerseniz pişman olmazsınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 10:44, 14 Aralık 2007 (UTC)




Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Yöneticilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Destek Destek - Meraklı ve yardımsever (Bana da bir zamanlar yardımı olmuştu) bir vikipedist. Ayrıca kimseye kişisel saldırı yapacağını da düşünmüyorum.--Sαвяι¢αи76ileti 15:05, 14 Aralık 2007 (UTC)

Destek Destek Katkılarını incelediğim zaman yapabileceğini düşündüm--Tuz 15:07, 14 Aralık 2007 (UTC)

Destek Destek-Vikipedi de yönetici olunca daha çok katkın olacağını düşünüyorum.Şimdiden bir sürü katkın varmış. Kullanıcı:Lord Leatherface 18:59, 15 Aralık 2007 (UTC)

Destek Destekİyi niyetli ve çalışkan bir arkadaş. Artık yeterince tecrübesi olduğuna da inanıyorum. selamlar --Erdall 17:02, 15 Aralık 2007 (UTC)
Destek Destek - Can aabim ne diyorsa doğrudur :))----ÖrdekÖzgürileti 15:02, 16 Aralık 2007 (UTC)

Mülazimoğlunun tavrından dolayı vazgeçtim--ÖrdekÖzgürileti 19:03, 16 Aralık 2007 (UTC)

Destek Destek- Yukarıdakilere katılıyorum --Mehmetnba 15:26, 21 Aralık 2007 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

Karşı Karşı Kendine özgü imzasına baktığımda kibar bir arkadaş olduğu konusunda izlenim edindim. Ancak kuralları ne derece bildiği konusunda tahminde bulunamıyorum. Bu yüzden henüz erken diyeyim. İleride aday olursa tekrar değerlendiririm. Şimdilik özür dilerim--GK ® 17:43, 14 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı Toplamda 3 kez olmak üzere en son 21 Kasım 2007 tarihinde engelleme aldığınızı görüyorum yani yaklaşık 20-25 gün önce. Tartışmalardaki üslubunuzun, fevriliğinizin kişisel saldırıya vardığını takip ettim zaman zaman. Yöneticilik fonksiyonlarını elinize aldığınızda bunu nasıl ve ne kadar iyi kullanabileceğiniz konusunda haklı şüphelerim var. Henüz başvurunuzun erken olduğunu düşünüyorum. En azından kendi açımdan, fevriliğinizdeki ve üslubunuzdaki değişimleri gözlemlemek isterim. Katkılarınız daim olsun, iyi çalışmalar. --neskafefincanındatürkkahvesi 17:37, 15 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı Yönetici, Vikipedi politikalarını kendileri uygulamakla kalmayıp, diğer insanların uygulaması için çabalayan kişilere verilen bir isim. Oysa bu kullanıcı her şeyden önce tanıtım konuşmasında dahi kuralları yeriyor... yerdiğiniz, kabullenmediğiniz kuralları nasıl uygulayacaksınız ve uygulatacaksınız? Politikaları yeteri oranda bildiğini de düşünmüyorum; bilse bugüne kadar değiştiremeyeceğimiz onca hususta yergilerden, gereksiz tartışmalardan kaçınırdı... kişisel saldırıdan birçok engellemesinin olmasının yanı sıra sıklıkla iyi niyet varsaymayı ve nezâketi unutan bir Vikipedist. Bu sayfanın, yani yöneticilik başvuru sayfasının tepesinde şu yazıyor: "Yönetici adaylarının kendilerini desteklemeleri amacıyla kişilere mesaj atmasına (bknz: İngilizce Vikipedi ilgili yönerge) hoş bakılmaz. Bunun yerine yönetici adayları kullanıcı sayfalarına {{YB-ilan}} şablonunu koyabilirler." Bu en basit ricayı dahi ya okumamış ya önemsememiş ki onlarca kullanıcıya olumlu oylarını beklediğini yazan mesajlar atmış... bu sebeple kuralları ne oranda biliyor, ne oranda uyguluyor daha bundan emin değilim... ve bunlardan emin olmadan yöneticilik görevlerinin üstünden başarıyla kalkabileceğini düşünmem imkânsız. Ayrıca kendisinin bir yazar olarak daha önce madde mülkiyeti ihlâli sonucu, kendisini uyaran kişilere karşı tavır alması, ilgisiz maddelerde ve tartışmalarda, kuralları tamamen yanlış yorumlayarak veya yanlış anlayarak gereksiz birçok tartışmaya yol açmış olduğu da bir gerçek. Merak edenler için, örnek olarak: Elma sayfası ve tartışması geçmişi. Henüz uyarı şablonlarının kullanımında dahi sorunları varken yöneticilik fonksiyonlarına sahip olması uygunsuz durumlara yol açabilir kanısındayım. Sonuçta iletişim konusundaki olumsuz tavrı, gereksiz yere tartışmalara sebebiyet vermesi, olayları kişiselleştirmeye eğilimli oluşu, birçok kez kişisel saldırı ve nezâket ihlâlleri sebebiyle aldığı engellemeler, politikaları yeterince bildiğini kanıtlayamamış, tam tersine politikaları çoğunlukla önemsemediğini veya bilmediğini yorumlarıyla kanıtlamış olması hasebiyle uygun bir yönetici olacağını düşünmüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 22:02, 15 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı kullanıcı eğer hakkında hiç bir şey bilmediğim biri olsaydı bile, sadece bu adaylık başvuru yazısı, sonrasındaki olumlu oylara talip olma mesajları, bu mesajı eleştiren kullanıcıyla olan diyaloğu nedeniyle bile oyum olumsuz olurdu, ya da en azından bu konuların hassasiyetine ve yönetici tavrına ilişkin bir yorum yapardım. ama ne yazık ki bir de geçmişi var. yukarda detayların bir kısmı verilmiş, tekrara gerek yok. kurallar amaç değil, araçtır, onlara vurgu yapma niyetinde değilim. ancak maddesine yapılan bir eleştiri sonrası bütün enerjisini bu konuya yoğunlaştıran, yani kısaca vikipedi katılımını sınırsızca kişiselleştiren ve kullanıcı olarak bile iyiniyetleri ve ortamı kötüye kullanan biri için verdiğim olumsuz oyumun altını siyah kalemle çizmek isterim üstelik. --kibelemesaj 14:14, 16 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı Karşı olmamın birçok sebebi var. Kullanıcı:Mulazimoglu'nun kendini geliştirmesi adına yazmayı uygun görüyorum. İlk olarak [1], [2], [3] tartışma ve vikipedi sayfalarına katılım çok az. Hatta olanlarda ya yönlendirme sayfası yaptığı için katkılarda gözüküyor ya da bunun gibi şeyler. Vikipedi:Seçkin madde adayları/Kaykay sayfasında ve daha sonrasında yapılanlar diğer kullanıcılarda örnek göstermiş. Bu sayfa eleştirilere karşı verilen negatif tepki, olayları kişiselleştirme, büyük katkısının geçti maddelere aşırı sahiplenme gibi hiçbir kullanıcıda görmek istemediğimiz bir dizi özellikleri gösteriyor. VP:KSY ihlalleri sebebiyle engellenmiş. Buradakiler elbetteki insan ve duyguları var, duygusallığa kapıldıkları anlar var. Olmaması gerekir ama herkesin olmuştur. Ancak bunun engellenme boyutuna kadar getirmek ve buna rağmen bu tür davranışlardan vaz geçmemek büyük bir sorundur. Son olarak VP:GÖRÜŞ sebebiyle engellenmiş ki, benimde tavsiyem VP:GÖRÜŞ ve Vikipedi:Vikipedi ne değildir?#Vikipedi savaş alanı değildir sayfalarını tekrar tekrar okumasıdır. Son olarak "olumlu oylarınızı bekliyorum" türünden bir mesajlar destesi gerçekten hoş değil. Bu tür oy avcılığı kimi zaman spam mesaj/link olarak kabul edildiğinden uyarılara rağmen ısrarcı tutum takınıldığında engelleme verilebilir, verilmişliği vardır. Tabi kullanıcının aşağıdaki kısımda özür dilemesi pozitif bir yön dilerim bu olumlu yönünü Vikipedideki bundan sonraki katkılarında da gösterir. Saygılar iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:21, 16 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı Kullanıcı geçmişi, olumlu oylara talip olmak için mesaj atması, bazı münakaşaları ve kendisini aday gösterirken kullandığı üslup kullanıcının yönetici olmasını engelleyen noktalardır. Ancak geçmişi kapatıp yeni beyaz bir sayfa açmak istemesi bile benim için tüm bu olumsuzlukları silmeye yeterli bir vaattir. Ben bu kullanıcının iyi niyetli olduğuna inanıyor/inanmak istiyorum. Bu yüzden şu ana kadarki yanlış tutumundan çok gerçekten söylediği gibi olup olamayacağını görmediğimden dolayı karşı oy veriyorum. İlerleyen dönemde zaten taahhüt ettiği gibi biri olursa kimsenin kendisine karşı çıkacağını sanmıyorum. İyi çalışmalar.-- Arjety ileti 19:02, 16 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı Geçmişte vikipedi içerisindeki davranışlarından dolayı yönetici olabilecek kriterlere sahip olmadığını düşünüyorum.--Martianmister 19:42, 16 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı - Yukarıdaki yorumlara katılıyorum. - Cat 00:32, 18 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı Politikaları yeterince bilmediğini düşünüyorum.--Boyalikus 13:20, 18 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı Daha önce kişisel saldırı yaptığım arkadaşlara ve diğerlerine tekrar saldırmayacağımı garanti ederim. demesi falan güzel tabii : ))) ama daha önce kişisel saldırı yapmışsan zaten soğukkanlı değilsin demektir. hemde henüz daha yeni 21 kasımda engellenmişsin. (3. kez) yukarıdaki yorumlara katılıyorum. birde geçen ay çok emek verdiğim iki maddeyi başka bir vikipedist'in kullanıcı sayfasında gördüm. yani normalde o kadar takılmam ama gerçekten yani ben bunu ben yaptım diye ilan etmezken, o yazmıştı ve o arkadaş maddeye birkaç cümle eklemişti yalnızca. şimdi hoş bişey değil ben görünce üzülüyorum siz bir maddeyi taslak olarak başlatıyorsunuz başka biri geliştiriyor ama sizin kullanıcı sayfanıza bakan biri aaa şu maddeyi yazmış dur bakayım dediğinde o arkadaşın emeği görünmüyor, sanki hepsini siz yazmış gibi oluyorsunuz. üzgünüm... bu yüzden şimdiden söylemek isterim ki çok sevdiğim biri bile olsa bunu yapanlara olumsuz oy vereceğim. --Berfu 19:04, 23 Aralık 2007 (UTC)

Karşı Karşı--Mulazimoglu'nun bir kişisel saldırı geçmişi var. Kişisel saldırı yapmak politikaya aykırıdır ve kişinin bu politikayı benimsemediği anlamına gelir. Kişi artık daha değişik davranacağını belirtse de bunu fiziken görmeden olumlu oy kullanmamayı tercih ediyorum. Saygılar.Sağlamcıileti 17:50, 26 Aralık 2007 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Uzunca bir süredir, yönetici başvuruları oylamalarında kaçınılması gereken gerekçeler sayfasında yazılanların, ne yazık ki değerli Vikipedi kullanıcıları tarafından ya okunmadığını, ya da pek kaale alınmadığını gözlüyorum. "Kaçınılması gereken gerekçeler" şöyle dursun, hiçbir gerekçe belirtmeden oy vermeye devam ediyoruz. Oysa yöneticilik başvuru sayfası (bu sayfa), yönetici adayına, hem topluluğun hangi nedenlerle güven duyduğunu ve desteklediğini, hem de hangi olumsuz yanları nedeniyle güvenmeyip desteklemediğini aynı anda, bir ayna gibi gösteren bir sayfadır. Nitekim öyle de olmalıdır. Ancak eğer topluluk, bir adaya (ister pozitif, isterse negatif anlamda) sadece oy verip, gerekçesini belirtmiyorsa, ne aday ne de topluluk bundan hiçbir yarar sağlayamaz. Bu nedenlerle yukarıda, "Kaçınılması gereken gerekçeler" sayfasında belirtilenlere benzer olarak verilmiş bir oyu geçersiz saymak durumundayım. Topluluğun bunu anlayışla karşılayacağını umuyor ve bundan sonraki oylamalarda lütfen bu hususu gözardı etmememizi rica ediyorum. Saygılar, sevgiler. --Metal Militia ileti 22:25, 28 Aralık 2007 (UTC)

Destek Destek - Walla son değişiklerden gördüğüme göre iyi bir yönetici olacak gibi:))<font selimbey34ileti 15:02, 16 Aralık 2007 (UTC

Henüz iki aylık kullanıcı değil. --Metal Militia ileti 19:34, 16 Aralık 2007 (UTC)

Destek Destek - Yakışır sporsever kardeşime.... Varoool :) <font SBMSMS 20:52, 16 Aralık 2007 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Bir arkadaşın parmak bastığı konu üzerinde ( Hatırlatmadan da geçemeyeceğim, adaylığınız sürerken katkılara devam etmeniz daha yararlı olur. Baktım da adaylıktan sonra hiç katkı yapmamışsınız bu kötü bir izlenim bırakabilir kanımca...--Sαвяι¢αи76ileti 16:57, 15 Aralık 2007 (UTC))
Bilgi vermek istiyorum. Bu konuya parmak basılmasa hiç girmeyecektim ama şimdi yeridir. Eğer adaylıktan sonra hiç katkı yapmadığımı görüp kötü izlenim edinecek arkadaşlar varsa bu durumun sebebi şudur:

Aynı milletvekili seçimlerinde olduğu gibi adaylığını koyan kişi kamu yararına yaptığı görevi bırakmak zorundadır. Aksi takdirde bu kişi seçmenlere hoş görünmek adına kibar ve yardımcı ve sanki seçmenlere çok ilgili olduğunu gösteren faaliyetlerde bulunabilir. Ben de kimseye iyi ya da kötü yönde izlenim bırakmamak için katkı yapmıyorum...Bugüne kadarki katkılarım benim için yeterince referans olacaktır...Herkese saygılar sunarım...Yaşasın Türkçe vikipedi...Yaşasın objektiflik...Yaşasın özgür bilgi...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 17:08, 15 Aralık 2007 (UTC)

Aman, Noumenon'un yazdıklarını gördümde meğer ne kadar isabetli bir oy kullanmışım. Önsezilerim beni yanıltmadığı için önsezilerime teşekkür ederim. Mülazımoğlu kardeş,adaylığını koyan kişi kamu yararına yaptığı görevi bırakmak zorundadır demiş, acaba vikipediye katkı yapanlar ne gibi bir menfaat sahibi oluyorlarki yöneticiliğe aday olduklarında bu katkılardan feragat ediyorlar? Cevap verirse mutlu olurum? Yani o menfaatlardan ben nasibimi alamıyorumda. Kaçırdığım ne ise bileyim--GK ® 01:56, 16 Aralık 2007 (UTC)

Kaygı ve sorulara cevap
  • Yöneticiliğimle ilgili mesaj atılamaz ifadesini farketmeyerek mesaj attığı arkadaşlardan özür dilerim...
  • Katkılarımın adaylığım süresince çok az olmasının sebebi. Çok çalışıyor gibi görünmek amacında olduğum kanısı uyandırmamak içindir. Referansım geçmiş katkılarımdır.
  • Nezaket kavramı görecelidir. Kaba olduğumu düşünmüyorum.
  • Yöneticiliğimde yanlış davranmamdan çekinen kullanıcılara bir kez daha hatırlatmak isterim ki benim düşüncem Yöneticiliğin ömür boyu kayıtsız şartsız kalmaması ve belli periyodlarda güven oylaması yapılmasıdır. Tüm kalite sistemleri sabit kalmama kendini geliştirme olayından hareket eder. Wikipedi de standart kalmamalı zamana kendini uydurmalı ve dinamik olmalıdır...
  • Ben eğer yönetici seçilirsem tüm eleştirilere açığım...Görevimi kötüye kullandığım oylama ile sabit olursa yöneticiliğimin iptalinden çekinmiyorum...
  • Beni seçerseniz vikipedi standartlarından sıyrılıp bir roket misali geniş ufuklara doğru yol alacaktır.
Bir soru
  • Haseb veya hasep demekle ne kastettiniz? Şuradaki [4] karşılığını cümlenize ekleyince bir şey ifade etmedi. O yüzden anlamsız bulduğum o cümleye cevabım yoktur.
Yeni beyaz bir sayfa

Selamlar; Bu aşamaya geldiğimizde yeni bir açılım yapmak istiyorum...Geçmişi hatırlatan olumsuz oylar alıyorum...Bu oylar bazen beni gerçekten üzecek boyutlara kadar geliyor...Ancak şunu bilmenizi isterim ki burada olmamın sebebi katkılarımdan da anlayacağınız gibi özgür bilgiye katkıda bulunmaktır. Bu katkıların olumsuz oylarınız esanasında hiç hatırlanmamış olması beni fazlası ile üzmüştür...

Neyse; kimsenin başını ağrıtmayayım... Geçmişe bir set çekmek ve yeni bir sayfa açmak istiyorum...Bu yeni sayfada saldırılara yer yoktur...objektiflik ve nezaket esas kriterlerim olacaktır...Ancak incelemelerim sonucu vikipedide politikaların tartışılmasının mümkün olduğunu gördüm...Kalite'nin zamana ve olaylara ayak uydurarak sağlanabileceği fikrine sahibim...Uygun zeminlerde yöneticiliğin sonsuz olmaması ve belli periyodlarla güven oylaması yapılması gerektiği fikrini savunmaya devam edeceğim...

Bir vikipedi politikası olan düşene vurmayın ve geçmiş hatalarından ders çıkartanlara bir şans verin fikrine sahip çıkınız....

Hepinizi çok seviyorum...Teşekkür ediyorum...İyi çalışmalar diliyorum...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 18:41, 16 Aralık 2007 (UTC)

  • Olumlu veya olumsuz oylar kullanırken tüm Vikipedistlerden nedenlerini Vikipedi ile alakalı olarak yazmalarını bekliyorum. Bu adayın kendisinin eksik veya eksik olmayan yönlerini daha iyi görmesini sağlar. Eminimki aday kullanıcı kendisine yakışacağı için veya sporcu olduğu için aday değildir. Eleştirirkende aynı şekilde yapıcı ve nazik olunmasını rica edeceğim. Nihayetinde hepimiz kendi özgür irademiz ile vakitlerimizi harcayarak katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Hiçbir sebep bir birimizi kırmaya deyecek kadar geçerli olamaz. İyi çalışmalar dilerim. -- Arjety ileti 19:19, 16 Aralık 2007 (UTC)
Çok doğru...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 19:26, 16 Aralık 2007 (UTC)
  • "Geçmiş" elbette kapanır; fakat bunu insanlar değil siz kapatırsınız... elbette her Vikipedistin hataları oluyor, bilerek veya bilmeyerek, fakat birçok arkadaş bu hataları fark ettikleri andan itibaren düzeltmek için ellerinden geleni gösteriyor, ve düzelttiklerini bize kanıtlıyorlar. Oysa siz henüz bunu başarmış değilsiniz; en azından katkılarınızdan benim gözlemlediğim bu. Belirli kuralları hâlâ yeriyor ve karşı olduğunuzu söylüyorsunuz; karşı olduğunuz kuralları uygulanmasını nasıl sağlayabilirsiniz ki? Bunlar tamamen benim çıkarımlarım. "Hasebiyle" sözcüğüne gelince, yanlış arama yapmışsınız, doğru anlamı şurada: "hasebiyle", TDK. "Sebebiyle, nedeniyle" anlamlarına gelen güzel bir sözcüktür. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek görmüyorum; çok kısa bir süre önce almış olduğunuz bir engelleme var. Bunların geçmişte kaldığını ispat edebilirseniz, elbette oyum değişecektir. Fakat şu an için bunu n tam tersi yönde örnekler, kanıtlar gördüğüm için oyum budur. Bunu daha fazla tartışmayacağım; zira daha fazla tartışılması ancak Vikipedi'nin zararına olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 00:00, 17 Aralık 2007 (UTC)
Zamanla değişir her şey. İlginiz hasebiyle size teşekkür ederim :) Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 06:37, 17 Aralık 2007 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.