Vikiproje:Resim etiketleme

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi:VikiProje Resim etiketleme sayfasından yönlendirildi)

Vikipedi projesinde yer alan resimlerin hangi lisans altında bulunduğunu belirtmek için resim sayfalarının altına ilgili şablonun yerleştirilmesi gerekmektedir. Çeşitli lisans türleri bulunmaktadır. Bir resim kamu malı, GFDL lisansı altında bulunabileceği gibi adil kullanım çerçevesinde telif sahibinden izin alınarak kullanılabilir. Maalesef Vikipedi projesindeki resimlerin büyük çoğunluğunun hangi kaynaktan alındığı belli değildir.

Projenin amaçları şunlardır:

  • Lisans şablonlarının oluşturulması veya var olanların Türkçeleştirilmesi,
  • Sunucuya yüklendiği halde hiçbir sayfada kullanılmayan resimlerin tespit edilip silinmesi,
  • Alıntı kaynağı ve/veya lisansı belirli olmayan resimlerin etiketlenmesi,
  • Kullanıcıların resimlerin alındığı kaynağı belirtmeleri ve ilgili lisans etiketini yerleştirmeleri konusunda teşvik edilmesi,


Eğer görüntü dosyasının sahibi olarak dosyayı GFDL ile lisanslamış iseniz veya başka bir viki projesinden veya herhangi bir yerden yüklediğiniz dosyanın GFDL altında olduğuna eminseniz, aşağıdaki şablonu kullanabilirsiniz:

  • {{GÖBL}}
Bu belgenin,

kopyalanması, dağıtılması ve/veya değiştirilmesine izin verilmiştir.

Telif hakkı ile ilgili bu etiket, İngilizce Wikipedia'daki Template:GFDL ve Template:GFDL-no-disclaimers etiketlerinden Türkçeye çevrilerek hazırlanmıştır.

Eğer görüntü dosyası telif koruma süresini aşmışsa veya sahibi tarafından kamu malı olarak kullanıma açılmışsa veya telif gerektirmeyecek kadar genel bir simgeyse (örneğin basit haç ve hilal işaretleri), veya kamuya ait genel bir simgeyse (logo ve amblem gibi simgeler tartışmalıdır) aşağıdaki şablonu kullanabilirsiniz:

  • {{KM}}


kamu malı Bu dosya telif hakları sahibi tarafından, serbestçe kullanılmak üzere kamu malı olarak kullanıma sunulmuştur veya telif hakkı gerektiren orijinalliğe sahip değildir veya kamuya ait ortak bir simge olması sebebiyle telif hakkı korumasına dahil değildir.

Dosyanın telif durumu hakkında hiçbir bilgiye sahip değilseniz, aşağıdaki şablonu kullanabilirsiniz:

  • {{belirsiz}}
uyarı Bu resim, lisans bilgisi belirtilmediği için silinmeye adaydır!

Dosyanın Vikipedi'de kalabilmesi için uygun lisans bilgisinin girilmiş olması gerekmektedir. Dosyayı yükleyen kişi ile irtibata geçilmesi ve lisans bilgilerinin açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Lisansı uygun olduğu takdirde, bu etiketin yerine Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasından uygun olan etiket konmalıdır.
Durumu belirsizliğini koruyan bu resim 5 Eylül 2007 tarihinden 7 gün sonra silinecektir.

Tüm Resimler[kaynağı değiştir]

Özel:TümSayfalar

Özel:Unusedimages

Projeye katıldığınızı belirtmek için aşağıdaki şablonu kullanıcı sayfanıza ekleyebilirsiniz, şablonu babil şablonlarınızın arasına gömmek istiyorsanız şablon başındaki numarayı 1 arttırmayı unutmayınız.

  • {{User_RE}}
Bu kullanıcı Resim Etiketleme Viki projesinin bir üyesidir.