Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Savaş Buldan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 10:33, 13 Ekim 2015 (UTC)

Savaş Buldan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfa Anton aldemir adlı kullanıcı tarafından açıldı, kayda değerlikle hiçbir ilgisi olmadığı için sildim. Kulanıcı tarafıma maddeyi açmamı emreden bir mail attı ve cevabını aldı.Bu tip maddelere ilgisi herkesin malumu olan bir hizmetli ile iletişime geçilmiş ve madde tekrar açılmış gibi görünüyor. Maddenin kayda değerliğine topluluğun karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eldarion 18:50, 19 Temmuz 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Biyografinin ayrı bir madde olabilecek düzeyde kayda değer olduğunu ortaya koyan kaynak yokluğu sebebiyle. Eldarion 18:55, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın neden yazilmasin acikca sebebini bile yazamiyo musun kayda deger dedikten sonra tek ekledigin "ayri bir madde olucak kadar"... sayfa kalmali çünkü cok buyuk kayda degerligi mevcut zaten oyle olmazsa idi hakkinda binlerce yazi yazilmaz kurtce ve ingilizce wikipediada yazilmazdi maddeyi silisin saibeli oldugu icin hesap vermeli, beni 1 ay bloke ettigin icin özür dilemeli pesinden yerini hak eden birine devretmelisin, hizmetli ile irtibata gectigim yonlu beyanin tamamen spekulatif olup bunun icin de ispat etmeni edemezsen bi kez de bunun icin ozur dilemeni talep ediyom. Anton.aldemir (mesaj) 19:04, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum "Bu tip maddelere ilgisi herkesin malumu olan bir hizmetli ile iletişime geçilmiş" lafının ağır kişiselliğini ve feci talihsizliğini bir anlık unutalım. Tartışma:Pervin Buldan'daki notu gördüm, maddenin daha önce vandalizm nedeniyle silindiğini ve ingilizce vikipedi'de de olduğunu farkettim ve kayda değer olduğunu düşündüğüm için de maddeyi açtım. topluluk incelesin. --kibele 19:12, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Sizden bahsediyorum, kişisel olmasından doğal bir şey olamaz. Talihsizliği ise mesnetsiz bir şahsi yorumunuzdur. --Eldarion 19:21, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Ek olarak kullanıcıyı yaptığı oy avcılığı için uyarmayı düşünürmüsünüz, yoksa ücret karşılığı madde açan kullanıcı konusu gibi kullanıcıyı korumayı mı tercih edersiniz. ? --Eldarion 19:29, 19 Temmuz 2015 (UTC)
neden benden bahsediyorsun eldarion? kayda değer olmayan maddeler açılabilir, silinebilir. hiçbir şey bu üslubun nedeni olamaz. bunları en iyi bilmesi gereken kullanıcı olarak bunu yapıyorsan zaten söylenecek birşey yok demektir. kolaylıklar. --kibele 19:31, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Maddeyi siz açmadız mı ? Maddeyi başkası açmış gibi mi yazmamı istiyorsunuz onu anlamadım. Bir de politikaları herkesin okuması lazım. ?--Eldarion 19:41, 19 Temmuz 2015 (UTC)
gördüysen uyar, ben görmedim, senin neden bu üslupla konuştuğunu anlamaya çalışıyorum. "Bu tip maddelere ilgisi herkesin malumu olan bir hizmetli ile iletişime geçilmiş"teki üç yanlışı göstermeye bir de. konuyla ilgisiz bu konuşmayı sürdürmem. --kibele 19:44, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Ben gösterdim ancak hala bir uyarınızı görmedim, demek ki bir yanlışlık görmediniz politika ihlal edilmesine rağmen. İkinci olarak madde geçmişini görebiliyorsunuz hizmetli olarak, kayda değerlik sebebiyle silindiği yazıyor orada. Bu tip maddelere ilginiz var, hizmetlisiniz ve sizinle iletişime geçilmiş. 3 doğru görüyorum ben. Mesnetsiz iddialar ile tarafınıza kişisel saldırıda bulunduğum imalarınıza devam ettiğiniz sürece ben de vakit kaybetmeyi düşünmüyorum. Eldarion 19:53, 19 Temmuz 2015 (UTC)
cidden çok enteresan, neden ben uyarıyorum anlamadım! gördüysen sen uyar, başkalarına emir vereceğine. kullanıcının sayfasında daha yeni uyarım var. daha önce de uyarmışım, engellemişim. seninse herhangi bir uyarını göremedim. benim kullanıcıyı kolladığımı söylemen mesnetsiz ve iftira oluyor bu nedenle. 'bu tip' konular ne demektir? 90.000 değişikliğin içinde nasıl bir istatistikle böyle bir kanıya vardın acaba? kimse benimle iletişime geçmedi, (ki geçebilir) bu da gereksiz bir 'kişisel' yorum, konuyla ilgisi yok. bu maddeyi açmamın hizmetlilikle bir ilgisi var mı? yok! o halde bunu vurgulamak da sorunlu. hizmetlilerin sildiği maddeler yeniden açılamaz diye bir kural mı var? hayır, belirgin bir kayda değersizlik taşımıyorsa kaynaklı olarak açılabilir elbette. bütün bunların da politika ihlali olduğu çok açık. imada bulunmuyorum açıkça VP:İÜYYKÜD ihlal ettiğini söylüyorum. --kibele 20:02, 19

Temmuz 2015 (UTC)

Kişisel fikirleriniz sizi bağlar, mesnetsiz idda ve yorumlarınızı kendinize saklayınız. Öte yandan "Eşi Savaş Buldan'ı kaybeden Pervin Buldan" cümlesinden başka bir bilgi geçmeyen kaynağı sayfaya kayda değerlik delili olarak eklemeniz gerçekten fantastikmiş. Madde mülkiyeti, katda değerlik ve tarafsız bakış açısı politikalarını bol bol okumanızı tavsiye ederim zira hizmetli olarak bunlara uymanız beklenir. Eldarion 17:52, 24 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, kişinin görünür rütbe-i aklı eserinde. 9 Nisan 2007 hemsehrisi Burçin Bircan icin de kayda degmez sahsiyet dedi 5 sene sonra 27 Kasim 2012 sayfa acilabildi. Kaybedilen 5 senenin hesabi nerde? Ayni olayin Savas Buldan maddesinin basina gelmicee ne malum. Anton.aldemir (mesaj) 20:01, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sebebini açıklamıyorum. Sonra bazıları ithamlarda bulunuyor, bazıları da kendince milleti aşağılamaya çalışıyor.--Muratero 20:16, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Detaya girmek istemiyorum sebebi hakkında. Fakat biyografi olarak yazılmaya değecek kadar kaynak yok elde. AegonTargaryenIV (mesaj) 20:25, 19 Temmuz 2015 (UTC)VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.
AegonTargaryenIV sakıncası yoksa neden detaya girmek istemediğinizi sorabilir miyim? bu sayfalar konuların konuşulması içindir, silinsin/kalsın oylaması değildir. bu açıdan detay vermemeniz söylediklerinizin sonuca etki etmesi/etmemesi açısından önemli. bir de bu sıradan bir biyografi değil, ölümü/öldürülmesi nedeniyle burada. bununla ilgili de sayfada yeteriince kaynak olduğunu düşünüyorum. --kibele 08:56, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Kibele Biyografi olarak yazılmasını gerektirecek kadar kayda değer olduğunu düşünmüyorum. AegonTargaryenIV (mesaj) 12:53, 20 Temmuz 2015 (UTC)
AegonTargaryenIV sanırım maddedeki bilginin kayda değer olmadığını söyle(ye)miyorsunuz. peki öneriniz nedir? --kibele 13:56, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın maddeye konuyla ilgili içerik ve kaynakları ekledim. --kibele 09:36, 21 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde bir içeririk sebebidir, açılardan bakmayınız ? sadece yan yüzler gözükür.detaylar madde içerir. Bahtiyarlı,17:44, 25 Temmuz 2015 (UTC)(UTC)VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.
  • Silinsin Silinsin (...) Ansiklopedinin ne olduğunu bir düşünelim. Burada nesnel ölçütler de var. Çok zor değil, bu maddenin neden ansiklopedide olması gerektiğini sorgulayalım. Herhangi bir kıstasa uymadığı için silinmesi gerektiğini fark edelim. Ansiklopedik olmayan birinin yer alması çok yanlış sonuçlara yol açabilir.--Kafkasmurat- 17:24, 27 Temmuz 2015 (UTC)
Yukarıdaki yorumum ısrarla sansürlenmektedir. Sansür olduğunu yazmam da sansürlenmektedir. Bunun da sansürlenmesi muhtemeldir. Kişisel yorum yoktur. İlgili arkadaşların sayfa geçmişinden göz atmasını istirham ederim. --Kafkasmurat- 08:08, 28 Temmuz 2015 (UTC)
Selam Kafkasmurat, bence fazla bu olaya takma. Benim gibi silinsin diyerek geç gitsin. Seni anlıyorum, bu sayfada Eldarion' a yapılan yoruma hiçbir şey yapılmayıp senin yorumunun silinmesi sinir bozucu olabilir. ama sen genede sakinliğini koru.--Muratero 15:14, 28 Temmuz 2015 (UTC)
Merhaba, teşekkürler. Aslında sayfadakilerin tamamı yorum. Sansürlenen kısım ise üç kelimelik bir durum tespiti. Hizmetli kriterlerden haberdar değil mi diyorum. Bunun neresi sakıncalı acaba?--Kafkasmurat- 19:28, 28 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sadece Pervin Buldan'ın eşi olduğu için ve Susurluk Skandalı sebebiyle mi bu maddeyi tutmalıyız? VP:KD kriterlerini karşılamayan bir madde VP:OA amacıyla yeniden oluşturulmuş. En ve Ku vikipedide olması bir kanıt olarak sunulamaz."İngilizce daha fazla içeriğe ve bilgiye sahip olabilir. ama bu tarafsız olduğu anlamına gelmiyor." sonuçta değil mi? İlgili içerik Pervin Buldan ve Susurluk Skandalı maddelerinde bir alt başlık altında aktarılmalıdır. Maurice Flesier msj 12:40, 29 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kişi maddesinden çok haber veya bir olayı anlatan madde gibi. --DemirciMehmedİleti 10:23, 3 Ağustos 2015 (UTC)
doğrudur. madde 'savaş buldan'ın öldürülmesi'ne ilişkin. madde adı da aynı yönde değiştirildi. --kibele 10:56, 3 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Yeni haliyle, faili meçhul cinayetler kategorisinde kaydadeğer olabilir.--DemirciMehmedİleti 11:52, 3 Ağustos 2015 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Savaş Buldan maddesi altına taşınmalı. Kayda değer bir kişi hakkında madde yokken öldürülmesi hakkında madde olması biraz enteresan değil mi?--Alperen (mesaj) 09:21, 8 Ağustos 2015 (UTC)
@Kullanıcı:Alperen, Münevver Karabulut cinayeti, Sevag Şahin Balıkçı olayı, R.Ç cinayeti vs.--RapsarEfendim? 09:30, 8 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yeterince kaynak sunulmuş, kayda değer olduğunun ispatı için yeterli görünüyor.--RapsarEfendim? 09:31, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Rapsar farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Buradaki kişi organize suç örgütü faaliyetleri sebebiyle zaten kayda değer. Olayla kişi eşdeğer yani, dolayısıyla kişinin kısa bir biyografisi altında olaydan söz edilmeli ve ikisi aynı sayfada olmalı bence.--Alperen (mesaj) 09:35, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Önce şahıs adına açılmıştı, sonradan taşınmış. Sırf bu olay için kayda değer gibi, öncesi için bilemiyorum.--RapsarEfendim? 09:41, 8 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Savaş Buldan'ın kendisi KD değil ama kaynaklarda görüldüğü üzere Savaş Buldan'ın öldürülmesi KD. reob 09:37, 8 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bolca kaynaklar var ve bu kaynaklar, kayda değerliliği ispatlar. --Ozankra (mesaj) 22:17, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bazen kişiyle ilgili bir olay, kişinin şahsından daha KD olabilir. Neribij (mesaj) 19:57, 21 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ve Taşınsın Taşınsın: Münevver Karabulut cinayeti, Özgecan Aslan cinayeti gibi örneklerden farklı olarak, kişinin öldürülmesi haricinde de ansiklopedik niteliğe haiz faaliyetleri var. Öldürülmüş olmasa belki bunlar kayda değer olmasına yetmeyebilirdi, ancak öldürülüşüyle birleşince direkt şahsın kendisi kayda değer hâle gelmiş görünüyor. Öldürülüşünün, diğer faaliyetleri ile birlikte Savaş Buldan sayfasında incelenmesi daha doğru olur kanaatindeyim.--Cfsenel (mesaj) 18:29, 23 Ağustos 2015 (UTC)
Maddenin zaten Savaş Buldan adıyla açıldığını, tartışmanın da bu madde üzerinden başladığını, sonradan taşındığını fark ettim. Hayatıyla ilgili bazı detayları Susurluk Raporu'ndan ekleyerek maddeyi düzenledim, sonrasında bahsettiğim sebeple Savaş Buldan'a geri taşıdım. Madde adının Savaş Buldan'ın öldürülmesi olması gerektiğini düşünen varsa tekrar taşıyabilir, ancak ben bu hâliyle kişi olarak kayda değerlik şartlarını fazlasıyla taşıdığını ve Savaş Buldan adının daha uygun olduğunu düşünüyorum.--Cfsenel (mesaj) 19:20, 23 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Öncelikle Türkiye'de 90'lı yılları (gözü kulağı kapalı olmadan) yaşayan birinin Savaş Buldan'ın yalnızca öldürülmesini değil, kendisini de KD bulacağını varsayıyorum. Maddenin haline gelince, SAS olduğundaki hali yetersiz olsa ve ancak 'öldürülmesi' KD madde sayılabilecek durumda idiyse de şu anda Cfsenel'in de değindiği üzere maddenin Savaş Buldan adına geri dönmesini olumlu buluyorum. Ayrıca özellikle Susurluk dosya, belge ve gazete kupürlerinden istenirse çok daha fazla kaynak bulunabilir. iazak (mesaj) 14:14, 8 Eylül 2015 (UTC)
Yorum Yorum Ayrıca Savaş Buldan ile benzer noktaları bulunan Behçet Cantürk hakkındaki Behçet Cantürk'ün Anıları kitabının KD madde olup, Behçet Cantürk'ün kendisinin KD olamaması, tarihte 8 kez silinmesi de mantıksız görünüyor. Kısa ve yetersizlikleri nedeniyle silindiği dönemler, kimse el atmamışsa silinmesi makul olmuştur elbet, ama bir ara viki standartlarına uygun olarak geliştirilmelidir. Ama bu kadar ççok silinince insanlar da açmaya çekinmeye başlamış olabilirler. Şimdi baktım, en az 10 maddede kendisinden kırmızı kırmızı bahsediliyor. Ama KD değil! iazak (mesaj) 14:27, 8 Eylül 2015 (UTC)

Eldarion User talk:Kafkasmurat Ne dusunuyolar? Kayda deger olmadığı kesın demışler. --85.108.158.5 14:09, 22 Eylül 2015 (UTC)

  • Kalsın Kalsın İngilizce dilde madde geçiyor ve orada herhangi bir tartışma oluşmamış. Ayrıca taşınmasıda uygun değildir. Evet kişi madde olarak KD değildir lakin adi suçlar kapsamında öldürülmüş olsa Savaş Buldan cinayeti maddesi daha uygun olurdu veya hiç madde niteliği taşımasa da olurdu. Fakat öldürülmesi şahsından çok etnik kimliği ile alakalı. Bu nedenle ismi ile vikipedi de yer alması daha doğru olur. --Fesih (mesaj) 23:15, 22 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.