Vikipedi:Seçkin madde adayları/I. Selim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 14:57, 1 Kasım 2014 (UTC)

I. Selim[kaynağı değiştir]

Madde KM statüsünü çoktan geçmiş durumda. I. Bayezid gibi B-Sınıf, ileride KM adayı olacak maddelerin önünü kapatmaktadır. (Diğer maddeler KM kriterleri taşıyor fakat bu madde KM kalacaksa diğer maddelerin KM olması zor). Kanaatimce madde 2009 yılından sonra yapılan geliştirmelerle SM kriterlerini karşılar niteliktedir. K a h v e 6buyrun? 14:09, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Destek Destek tr vikipedi standartlarında seçkin madde statüsünde yer alabilecek bir madde. Ayrıca Hazar Kağanlığının seçkin maddeden KM ye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yagmurlukorfez (mesaj) 14:24, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Destek Destek Ömer Berkay (mesaj) 19:20, 3 Mayıs 2014 (UTC)

  • Karşı Karşı Kesinlikle karşıyım. Hatta KM olmasına da karşıyım şu hâliyle. En büyük sorun kaynaklar. Görünürde 55 kaynak var; ancak bunların birçoğu güvenilir olmayan kaynaklar. Şöyle bir blog, şunun gibi içeriğini hiçbir kaynağa dayandırmayan web siteleri kaynak olarak kullanılmış. Konu hakkında akademik düzeyde onlarca (mübalağasız) kaynak bulunurken, örnek verdiklerim gibi sitelerin kaynak olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Şu anki hâlinin hemen hemen hepsini bizzat oluşturduğum I. Süleyman maddesiyle kıyaslandığında, sadece kaynak bakımından aradaki fark ortada. Bunun yanında "Şah İsmail ile ilginç diyalogları" gibi yorumlara açık ve kısmen ansiklopedik değerden yoksun içerik mevcut. Madde içerisindeki kaynak gösterilmeyen kısımlar ise bolca göze çarpıyor ("Askeri alanda ıslahatlar" başlığında hiç kaynak yok, "Ölümü ve tarihe bıraktıkları" başlığının çoğu kaynaksız vs). Dediğim noktalara dayanarak seçkin madde olmasını uygun bulmuyorum.--RapsarEfendim? 17:43, 3 Mayıs 2014 (UTC)
Rapsar'ın söylediği kaynak konusunda sıkıntı var. O sebeple SM olması zor görünüyor.Sait71yaz 21:32, 16 Haziran 2014 (UTC)

Karşı Karşı Kusura bakmayın ama maddenin şu haliyle bırakın SM'yi KM bile olmasına karşıyım. O kadar çok kaynak eksiği varki hatta bazı kaynaklar güvenilir bile değil. Madde bu haliyle kaliteli madde nasıl olmuş onu bile anlamadım. Sonuç olarak maddenin SM olmasına %100 karşı olarak bulunmaktayım. Gençfenerbahçeli98 18:45, 9 Temmuz, 2014 (UTC)

Karşı Karşı Rapsar'a katılarak, yazılanların güzelliği değil, kaynaklarının niteliğini vurgulamak istiyorum.--Kafkasmurat- 14:42, 1 Kasım 2014 (UTC)

Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.