Vikipedi:Seçkin madde adayları/Çerkesler (Adığeler)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 16:13, 16 Ağustos 2014 (UTC)

Çerkesler (Adığeler)[kaynağı değiştir]

Çerkesler sayfasının madde bakımından gelişmiş ve kapsamlı olduğunu ve tüm vikipedi standartlarını karşıladığını düşünüyorum. Ömer Berkay (mesaj) 17:47, 14 Aralık 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Standartların çok üstünde bir madde olmuş cidden. Ancak aşağıda belirttiğim noktaların, maddenin SM olmasını engellediğini düşünüyorum.
  1. "Ülkelerine göre Çerkesler" başlığındaki bazı başlıklar içerik bakımından diğerlerine nazaran eksik kalmış. Eşit ağırlık verilmesi daha faydalı olacak.
  2. Vikipedi'nin biçem rehberine uymayan kalın ve italik yazılar mevcut. Ek olarak her kelimenin kendi dillerindeki karşılığı, parantez içerisinde verilmemeli.
  3. "Çerkesler Osmanlı topraklarında" başlığı gibi kaynaksız başlık ve ifadeler mevcut. En büyük sorun şu an için bu gibi.
  4. "Sosyal yaşam" başlığında özellikle çok detay verilmiş. Ayrı bir madde olacak kadar büyüdüğünden ayrı bir madde oluşturulup, oraya aktarılabilir. Bu maddede ise daha az detaya girilir ve özet verilir.--RapsarEfendim? 20:07, 24 Aralık 2013 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıda belirttiğim noktalar hakkında yeterli bir çalışma yapılmamış.--RapsarEfendim? 20:49, 17 Ocak 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddede en çok katkısı olan Kmosky başta olmak üzere herkesin ellerine sağlık. Kmosky uzun bir süredir aktif değil, olsaydı onun da fikirlerine almak isterdim. Maddenin uzunluk ve kapsamlı olması sorunları yok ama başta Rapsar’ın dile getirdiği hususlar olmak üzere birçok konuda revizyonlara ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Aday gösteren vikipedist bu yorumlar bazında değişiklikleri yaparsa, ben de daha kapsamlı bir yapılması gerekenler listesini hazırlarım. Ancak adaylığından beri herhangi bir gelişme göremiyorum. Mimar77 (mesaj) 00:52, 15 Şubat 2014 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.