Vikipedi:Kitaplar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Genel bakış

Vikipedi Kitap , Vikipedi'deki maddelerin PDF ya da OpenDocument gibi biçimlerde elektronik ortamda kolayca erişilebilmesini, saklanılabilmesini ya da basılı olarak sipariş edilebilmesini sağlamaktadır. Vikipedi Kitap hakkında genel bir bilgi ya da yardım almak için Yardım:Kitaplar (genel ipuçları) sayfasına bakabilirsiniz.

Kitaplık

Basılı Vikipedi kitapları

İyi bir kitap oluşturmak için ipuçları

Konu ve başlıklar

Vikipedia kitapları oluştururken içerik konusunda herhangi bir sınır neredeyse yoktur. İyi bir kitap bütün konuları kapsamalı ve mümkün olduğu kadar konuyu yansıtan bir kapak görüntüsüne sahip olmalıdır. Anlamlı bir başlık içerik hakkında fikir edinmek açısından önemlidir.

Boyut

Mümkün olduğunca doğrudan ilgili maddeler yar almalıdır. Kitapta çok fazla sayıda madde yer alması eski bilgisayarlarda PDF biçiminin görüntülenmesi için sorun olabilir.

Giriş

Saklanan kitapların tanıtımı için kitaplara giriş bölümü eklenebilir. El ile sayfalar eklemeyi öğrenmek için Yardım:Kitaplar/Uzmanlar sayfasına bakabilirsiniz.

Cesur olun

İyi bir kitap oluşturmak için kitaba hangi maddeleri dahil etmeniz gerektiğini düşünün. Daha önce oluşturulmuş kitaplara da madde eklenebilir. Kullanıcılar alan adlarında kişisel kitaplar da oluşturabilir ve kaydebilir.