Vikipedi:Kaliteli madde adayları/A Very Gaga Holiday

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 13:10, 24 Mayıs 2015 (UTC)

A Very Gaga Holiday[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedi'deki KM'den çeviri.--B.S.R.F. 💬 15:55, 17 Haziran 2014 (UTC)

  • Yorum Yorum Eline sağlık. Ancak bence cover, düzenleme olarak çevrilmemeli olduğu gibi alınmalı. Bu durumda arrangement ve cover aynı anlama gelmiş oluyor. TDK, düzenlemenin tanımında "Belirli sesler, çalgılar veya topluluklar için yazılmış bir eserin, başka sesler, çalgılar veya topluluklar tarafından söylenip çalınabilmesi için o eserde yapılan değişiklik, aranjman" demiş. Buraya bakarsak cover'ın Türkçe karşılığı düzenleme. Ama herkes cover'ı kullanıyor, burada sayfasının bile düzenleme olarak açılması konuya Fransızlık gibi durmuş. Bence bu da TDK'nın tanımı dışına çıkmamız gerek konulardan biri. Cover burası için geçerli karşılık, burası ise düzenleme için. Bilmiyorum sen ne düşünüyorsun. Bir de şu maddeyi açsak iyi olur. - Seyit mesaj 17:40, 17 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler Seyit. Ben "düzenleme" maddesinin adına ve giriş cümlesindeki tanıma göre hareket ettim. Yukarıdaki tartışmanın ilgili maddenin tartışma sayfasında yapılması doğru olacaktır diye düşünüyorum.--B.S.R.F. 💬 18:15, 17 Haziran 2014 (UTC)
Haklısın, tartışma sayfasında bir açıklama yaptım ve taşıdım. Tartışılacak bir durum göremedim çünkü. Maddenin girişinde bile "Cover" denmiş :) Şu maddeyi hatırlatıyorum tekrar. Taslak olsa yeter. Konuyla yine alakasız olacak ama, şu liste adları konusunda bir yönerge oluşturalım bir ara. Bir maddede sadece ülke adını yazdığımız oluyor, diğerinde İngilizce karşılığını kullanıyoruz, diğerinde Türkçeleştiriyoruz. Bir düzene koyalım. - Seyit mesaj 18:49, 17 Haziran 2014 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Maddeyi açtım. Bence bir albüm/şarkı bir ülkede tek bir listeye girdiyse sadece ülke adı yazılabilir ama aynı ülkede birden fazla listeye girdiyse ülke ve liste adı birlikte kullanılmalı. Bu da ayrı bir tartışma konusu tabi yönerge iyi olabilir :) --B.S.R.F. 💬 19:15, 17 Haziran 2014 (UTC)
  • Destek Destek - Seyit mesaj 19:24, 17 Haziran 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Birkaç ufak değişiklik ve düzenleme yaptım maddede, gözüme çarpan diğer kısımları da yazıyorum:
  1. Kaynakların arşivlenmesi lazım.
  2. "White Christmas" parçasının liste başarılarının bu maddede olması gerekir mi? Bunun başka bir örneğine daha önce denk gelmedim de, ondan soruyorum. Bir de üstte de muhabbeti geçmiş, düzenleme mi cover mı? Arasındaki farkı da açıklarsan hatta ben de öğrenmiş olurum :)
  3. Sade kelimesini minimalist olarak değiştirdim, anlatılmak istenen şeyi daha net ifade eden bir terim. Sade ifadesi -en azından- bende bir şey çağrıştırmadı.--RapsarEfendim? 17:14, 4 Ağustos 2014 (UTC)
Teşekkürler Rapsar.
  1. Arşivledim.
  2. Şarkı single olarak yayımlanmadığı için İngilizce maddede liste başarılarına yer verilmemiş. Tek cümleyle şarkının Lady Gaga tarafından söylendiği belirtilmiş. Kısacası kaldırırsak başka yerde yok bu bilgiler. Cover konusunda benim de senden fazla bilgim yok. Ben maddeyi hazırlarken o maddenin adı düzenleme şeklindeydi. Şimdi taşındığı için cover şeklinde. İsteniyorsa maddedeki kullanımlar cover olarak değiştirilebilir.
  3. Tamam. Teşekkürler.--B.S.R.F. 💬 20:18, 4 Ağustos 2014 (UTC)
  • Destek Destek Üstte belirttiğim noktaları açıklığa kavuşturduğun için teşekkürler. Biraz geç de olsa KM olmasını destekliyorum :)--RapsarEfendim? 10:41, 12 Eylül 2014 (UTC)
  • Destek Destek Emeğine sağlık. --Görkem7 mesaj 13:12, 23 Nisan 2015 (UTC)
  • Destek Destek --Merve (mesaj) 10:53, 16 Mayıs 2015 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.