Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Dr. Coal 3

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Vikipedi topluluğunda Dr. Coal'nin hizmetli olması yönünde görüş birliği oluşmamıştır. --Superyetkinileti 17:58, 17 Haziran 2012 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 26
 Destek: 18
 Karşı: 8
 Tarafsız: 0
 Oran: %69,23

Dr. Coal[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 10:52, 17 Haziran 2012 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Dr. Coal olarak değiştirmiştir.

Dr. Coal (MesajKatkılarİstatistikler) – Merhaba arkadaşlar. Reality'nin köy çeşmesinde dediği gibi hizmetliliğe uygun kişiler aday olmalı. Dün attığım şu mesajda dediğim gibi bazı kullanıcı arkadaşları bu iş için uygun buluyorum. Fakat şunu da söyleyeyim, hizmetli seçmiş olmak için değil, bu işe uygun bir kişiyi bulduğum için Dr. Coal'yi aday gösteriyorum. Yakın zamanda aramızda tatsızlık yaşandı, ancak kendisinin iyi niyetli, çalışkan, dikkatli ve Vikipedi içinde nazik olduğunu düşünürsek, hizmetliliğe uygun olduğu açık. Umarım kabul eder bu adaylığı, sevgiler saygılar. Berm@nyaİleti 10:52, 3 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkür ederim Bermanya. Aslına bakılırsa düne kadar böyle bir niyetim yoktu çünkü bazen bazı yazışmalarda sabrımın zorlandığını hissediyor ve ne için uğraştığımı sorguluyorum. Açık olayım, son zamanlarda kimi tartışmalarda üslubumun değiştiğini düşünüyorum; belki de Vikipedi'de kalmak için yaşadığım bir çeşit adaptasyon, bilmiyorum. Buna rağmen şu son süreçte dahi hizmetli olabilecek nitelikle görülmüşsem üç etkin katılımcı tarafından, kabul etmeye değerdir. Bu arada Haziran'ın ikinci yarısında yöneltilebilecek soruları nadiren cevaplayabileceğimi şimdiden belirtmek isterim. Tekrar teşekkür ederim. Dr. Coalmesaj 13:13, 3 Haziran 2012 (UTC)

Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Kendisinin maşallahı var. Kesinlikle hizmetli olması gerektiğini düşündüğüm kullanıcıdır. Saygılar...--inc.еle. vposta 12:07, 3 Haziran 2012 (UTC)
  2. Yaptığım değişikliklerin büyük bir kısmının sürüm kontrolünü Dr. Coal yapıyor, bilgisayar başında geçirdiği zamanının büyük çoğunluğunu Vikipedi'ye ayıran özverili bir Vikipedist olduğunu düşünüyorum. Eminim hizmetlilik görevini de layıkıyla yerine getirecektir. --Charismaniac (mesaj) 12:27, 3 Haziran 2012 (UTC)
  3. --Kmoksy (mesaj) 13:19, 3 Haziran 2012 (UTC)
  4. Hizmetlilik görevini başarıyla yürüteceğine inanıyorum ve destekliyorum.--Reality (mesaj) 16:24, 3 Haziran 2012 (UTC)
  5. Oylamanın olumlu sonuçlanmasını çok isterim :) İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 16:41, 3 Haziran 2012 (UTC)
  6. Yeterince deneyimli bir kullanıcı, bu görevi başarı ile yürütecektir. --NicoMesaj 17:52, 3 Haziran 2012 (UTC)
  7. Yardımsever ve iyi niyetli bir editör. "İğneleyici, yüksekten bakan bir tavrı"na rastlamadım. Başarılar dilerim Şamil Demir (mesaj) 20:48, 3 Haziran 2012 (UTC)
  8. Görevini başarıyla yerine getireceğini düşünüyorum.--coolland 09:57, 4 Haziran 2012 (UTC)
  9. Ben de görevi yapabileceğini düşünüyorum. -- BalKesLi 11:57, 4 Haziran 2012 (UTC)
  10. Dr. Coal çok dikkatli.Eğer bir yanlış olursa gözünden kaçmıyor.Yanlış yapanı uyarıyor(fakat yanlış yapanın yanlış yapmaya devam edip etmediğini bilemiyorum).Hizmetli olma potansiyeli var(Bu cümlenin anlamını bilemiyorum,bana şöyle olma potansiyeli var gibi şeyler söylüyorlar). --TalebeAhmetwhat dedin? 14:43, 6 Haziran 2012 (UTC)
  11. Hizmetli seçilme kriterlerini taşıdığına inanıyorum. Eğer seçilirse aşağıda olumsuz oy veren arkadaşların endişelerini gidereceğine de inanıyorum.Mimar77 (mesaj) 02:08, 8 Haziran 2012 (UTC)
  12. Deneyimli bir kullanıcı. Bence hizmetli olmak hakkı.--B.S.R.F. 💬 15:18, 10 Haziran 2012 (UTC)
  13. Yaptığı işi azim ve kararlılıkla yaptığını bende zaman zaman müşahaade ettim.Özellikle Berm@nya tarafından aday gösterilmesi,İncelemeelemanı ve Reality tarafından da uygun görülmesi arkadaşımız hakkındaki olumlu düşüncelerimi pekiştirdi.Gelecekte daha yararlı çalışmalarla katkılar sağlayacağına inanıyorum.Şimdiden hayırlı olsun...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:13, 13 Haziran 2012 (UTC)
  14. Oyum olumlu. --N KOziİleti 04:19, 14 Haziran 2012 (UTC)
  15. Vikipedi'ye zaman ayıran özverili bir kullanıcı. Hizmetlilik işlemlerini almaması için bir sebep görmüyorum. --anerka'ya söyleyin 07:43, 15 Haziran 2012 (UTC)
  16. Hizmetliliği çok rahat bir şekilde yapabilecek biri. Yalnız, kullanıcılarla gereksiz tartışmalara (illa karşı cevap verme isteği gibi) girmemesini ilerisi için tavsiye ediyorum, bazen susmak en iyisidir. LuCkY ileti 08:56, 15 Haziran 2012 (UTC)
  17. Her zaman yanımda olmuş biri...--Ilgaz ERmesajkatkılarım 15:08, 15 Haziran 2012 (UTC)
  18. Hizmetliliği hakkıyla ve aktif bir şekilde yürüteceğine inanıyorum.-- s a y z ' ı nu s u 14:08, 16 Haziran 2012 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Öncelikle kendisi hakkında bir fikre sahip değilim olumlu ya da olumsuz anlamda.. Herhalde yeni bir kullanıcı bu yüzden evvala hoşgelmiş. Ben sadece olaylar silsilesine şöyle bir göz attım.. Buradaki mesajdan sonra buradaki mesajı gördüm. Sonra bundan sonra, köy çeşmesine dayanarak yaptığım bu vardı. Aday gösterenin de uzuncaaaa tatile girdiği halde böyle bir başvuru yapması dikkat çekici :) .. Ancak ne alaka diye düşündüğümde alakayı, sanırım iki kere buldum ve açıkçası bu iki tartışmada verilen linklerin tamamını okuyamadım. Bu hoş olmamakla birlikte keşke Dr. Coal bu adaylığı kabul etmek için biraz daha bekleseydi.. Dediğim gibi hakkında henüz bir fikre sahip değilim, aday gösterilmesinin VP:N, VP:İNOV vs.vs. vs. ( yani kısaca sen birini aday gösterirsen ben de onun karşısında birini gösteririm) ihlali olması gerekçesiyle olumsuz oy veriyorum. Buradan soru sorarsanız, cevap yazarsanız vs. cevap vermeyeceğimi de belirtirim. İyi çalışamalar. Boyalikus (mesaj) 20:32, 3 Haziran 2012 (UTC)ht Şuradaki iki satır kendisinin henüz hizmetli olmaya hazır olmadığını ifade etti. Boşuna da bana geçmişi okutturmadı teşekkürler. Şimdi üzülebilirsin Dr. Coal. iyi çalışmalar .Boyalikus (mesaj) 20:56, 3 Haziran 2012 (UTC)
    Olum bak git :))--inc.еle. vposta 21:15, 3 Haziran 2012 (UTC)
    "Dediğim gibi hakkında henüz bir fikre sahip değilim, aday gösterilmesinin VP:N, VP:İNOV vs.vs. vs. ( yani kısaca sen birini aday gösterirsen ben de onun karşısında birini gösteririm) ihlali olması gerekçesiyle olumsuz oy veriyorum." Ben de "gerekçesi benimle ilgili" bir karşı oy olduğu için üzülmek üzereydim. Dr. Coalmesaj 20:39, 3 Haziran 2012 (UTC)
  2. Yine Dr. Coal...Yönetici olmak, önde olmak, üstte olmak...Hizmetlilik bunlar değildir. Sabredeyim, uğraşayım, 2-3 ayda bir ortaya atılayım, seçileyim; bu gönüllülükle bağdaşmaz. Lafı uzatmayayım, kullanıcının kısa süre önceki adaylıklarını yazdıklarını, çizdiklerini, saldırılarını, hakaretlerini vs. araştırıp bulabilirsiniz. Hizmetlilik sabır, sağduyu, saygı ve alçakgönüllülük ister, bunlar onda yok. Kullanıcının hizmetli olmaya sürekli çaba gösterdiğini, bunun alt yapısını sürekli ve sürekli yapmaya çalıştığı malum. Kullanıcının bu kadar kısa sürede değiştiğini vs. sanmıyorum. Birkaç ay önceki geçen oylamasında karşıt oy vermem sebebiyle benim engellenmemi istemiş, vakit bulamadığından şikayet edemediğini belirtmişti. Dr. Coal aynı Dr. Coal'dir. Özel hayatında çok önemli sorumluluklar alan bu kullanıcının orada sorumluluklarına devam etmesi gereklidir. Vikipediye ayıracak zamanı yoktur, kaldı ki bendenizi engelletmek için buna vakit bulamamıştır. Kullanıcının bana yazdığı mesajların bağlantılarını, aşağılamalarına, hakaretlerine, küçük görmelerine, kendini büyüksünmelerine örnek olması amacıyla ekliyorum ama yeterli değildir, mesaj sayfamın geçmişinden bakılabilir, zaten kısa sürelerle sürekli aday olmaktadır. Çok kısa süre önceki son oylamasında Merube'nin ve Veritas'ın karşı oy gerekçelerine dikkatinizi çekerim. Ya seçilecektir, ya seçilecektir. Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Dr. Coal 2 Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Dr. Coal [1], [2]...Vikiçizer (mesaj) 21:30, 3 Haziran 2012 (UTC)
    "Yönetici olmak, önde olmak, üstte olmak... Hizmetlilik bunlar değildir." Böyle bir iddiam olmadı zaten. Alçakgönüllü olmak zorunda zaten değilim de, "sabır, sağduyu ve saygı" olmadığını söyleyemezsiniz. Teknik olarak demiyorum, yaptıklarıma bakarak söyleyemezsiniz çok net bir şekilde. Karşıt oy vermeniz sebebiyle engellenmenizi istediğim de "yine" sadece sizin safsatanızdır. Benim böyle bir talebim olmadı. Bir şekilde bir kere oluşmuş yargılarınızı kırmanın bir yolu olmadığının farkındayım, on sene sonra aday olsam bunlar yine önüme koyacaksınız bunun da farkındayım; o nedenle artık ne yazık ki umursayamıyorum açıkçası. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 21:00, 3 Haziran 2012 (UTC)
    Safsata...umursayamıyorum...vs. kaba sözler, saldırgan cümleler. Bu Dr. Coal'dur. Safsata denilen kayıtlıdır, açıktır. İsteyen bakabilir. Yönetici olmasının karşısında her engel yıkılması gereken bir duvardır. Sabır yok, sağduyu yok, saygı ise hiç yok...Böyle hizmetliler eksik olsun. Katkısını yönetici olmadan sürdürsün, bunu yönetici olmadan da yapabilir. Vikiçizer (mesaj) 21:09, 3 Haziran 2012 (UTC)
    Bkz. Safsata (Yanlış çıkarsama) - Çok kabaymış. Dr. Coalmesaj 21:17, 3 Haziran 2012 (UTC)
    Evet, bu tavırla kullanımı her zaman kabadır...Vikiçizer (mesaj) 21:20, 3 Haziran 2012 (UTC)
    "Sabır yok, sağduyu yok, saygı yok" dedikten sonra en fazla bu kadar oluyormuş demek ki. Dr. Coalmesaj 21:21, 3 Haziran 2012 (UTC)
    Bunlar adaya bir saygısızlık değildir; görüştür, kaba değildir, kısaca anlatılmıştır ve gerekçelidir...Vikiçizer (mesaj) 21:28, 3 Haziran 2012 (UTC)
    Bir SAS tartışmasında iki kullanıcı arasında geçen bir yorum vasıtasıyla okuma fırsatı bulmuştum. Çok katkıda bulunmasının, seçkin, kaliteli madde oluşturmasının karşılığı olarak hizmetli olmanın hakkı olduğunu düşünen kullanıcıya olumlu oy verdiniz. Bu kullanıcı için verdiğiniz olumsuz oy, haksızlık olmuyor mu? esc2003 (mesaj) 10:43, 5 Haziran 2012 (UTC)
    Adayları birbiriyle kıyaslama veya birbiri üzerinden değerlendirme son derece yanlış bir davranıştır. Her adayı kendi özellikleriyle ve nitelikleriyle incelemek zorundayız. Gerekçelerim yeterlidir, aynı şeyleri burada uzatmaya gerek yok. Arzu ederseniz mesaj sayfamdan sorunuz, uzunca herhangi bir haksızlık olmadığını anlatayım...Vikiçizer (mesaj) 10:52, 5 Haziran 2012 (UTC)
  3. Nihan ve özellikle Vikiçizer'e istinaden oyum olumsuz. Eldarion 06:32, 4 Haziran 2012 (UTC)
  4. Vikiçizer'in yorumunun büyük bir kısmına katılıyorum. — Pınar (mesaj) 12:00, 5 Haziran 2012 (UTC)
  5. Diğer kullanıcıların da belirttiği gibi henüz hizmetli olmaya hazır olmadığını ve kurallara hakim olmadığını düşünüyorum. Birkaç örnek vermem gerekirse:
    • Burada Kaynaksız, özgün, yoruma dayalı ve muhtemel propaganda amaçlı içerik çıkarıldı. dedi. Taraflı olan birşey varsa eser yazarının görüşünün kendisi olabilir. Eser yazarı propaganda yapmayı amaçlamış olabilir. Fakat zaten maddeye bakıldığında alıntı olduğu ortadadır, "yazar X olduğünu savunmakta, Y olduğunu savunmakta şeklinde yazılıyor". Sonuçta madde yorumsuz bir şekilde kitabı anlatıyor. Sonuçta kullanıcıların yorumlarıyla alıntıları ayırdetme kabiliyetine sahip olmadığı anlaşılıyor. Belki o kabiliyete sahiptir, öyle ise bu mesele önyargısıyla ilgili demektir. VP:TBA ihlal eden bu tür davranışlar özellikle kendisine özgü bir şey olmayıp önyargılı diğer kullanıcıların davranışlarında da sıkça görünen eğlim (bakınız Tartışma:Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi). Yine de hizmetli olmak için sorunu teşkil eden faktördür.
    • Bu durumda kendisine yardımcı olmak amacıyla, Türkçe Vikipedi ve diğer vikilerden emekli olup Commons'ta dosyalar ile ilgilendiğim için (SAS'da anormal havayı hissettiğim için geçici olarak Türkçe Vikipedi'deyim) Commons'taki sayfasında kaynak verdim.
    • Daha sorunlu olan husus ise ondan sonra kendisinin sergilediği davranışları oldu. İlk aşamada anlamış gibi davrandı. Fakat aniden yaptığım yardımların salıdırı olduğunu ilan etti. Açıkçası bu ani tavır değişimi beni çok şaşırttı. Gerç bu VP:İNOV, VP:N eksikliği Türkçe Vikipedide değil Commons'ta gösterildiği için buradaki oylamada doğrudan konu edilmemesi gerekebilir. Yine de Vikiçizer'in tespitlerini doğrulayan delillerdendir. Kısaca "Eğer konuya hakim değilse, bu kadar kesin davranmamalıdır.", "Eğer neyin yorumları, neyin alıntıları olduklarını algılayabilme yeteneği yoksa, hizmetli olmamalıdır." demek istiyorum.
    • Önceki hizmetlilik başvurusunda Ermeni Kırımı ile ilgili olarak ilginç ve Vikipedi tarafsız ilkesine hakim olanlara tuhaf gelebilecek görüşleri sergiledi (mesela kırım ile soykırımı arasında dağ gibi fark vardır.) Bu konuyu fazla uzatmayacağım ama sonuçta kullanıcının VP:TBA'ya hakim olmadığı bu örnek ile de teyit edilebilir.
    • Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/AKUT Ankara Ekibi sayfasında Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler)'de "Bir şirket, grup, örgüt vb. eğer ikincil kaynaklar tarafından konu edilmişse kayda değerdir. Bu kaynaklar güvenilir ve söz konusu örgütten bağımsız olmalıdır." Bu oldukça net bir kriter ve Türkçe Vikipedide de kullanıcının büyük bir çoğunluğunun bildiğini tahmin ediyordum. Fakat kendisi sadece bağımsız olmayan web sitesi göstererek kayda değer olduğunu iddia etti. Anladığım kadarıyla Vikipedi:Kayda değerlik kriterlerine hakim olmadığı ortada. Bilseydi silinmeden önce hata yaptığını bildirerek düzeltebilirdi. Şimdilik bu kadar yeterli sanırım. Takabeg ileti 00:58, 10 Haziran 2012 (UTC)
    Takabeg, şunu bilmeni isterim ki konunun içeriğiyle o yaptığım işlemin alakası yok ancak konunun hassasiyetiyle var. Örneğin başka bir siyasi kitap maddesinde "Yazara göre [...]" diye başlayan ve kaynak gösterilmemiş bir cümle varsa bunun da silinmesi gerekir diye düşünüyorum çünkü atıflar olmadıkça bu içeriğe güvenilemez. E takdir edersin ki her hizmetli veya her editörün her kitabı alıp, maddede anlatılanla karşılaştırma imkanı da yok. O nedenle Commons'ta mesaj gönderdiğinde, atıflarla beraber eklendiğinde herhangi bir sorun olmayacağını belirttim. Sonra yine Commons'daki "Size nasıl araştırma yapılır öğretmeye çalışıyorum." gibi "saçma sapan" ve aşağılayıcı bir cümleyle karşılaştığımda benim de size ters bir tepki vermiş olmamın sizi neden şaşırttığını bilmiyorum. Commons'daki son mesajımın ikinci cümlesi de yeterince açıktır: "Kaynaksız olduğu ve bu nedenle taraflı, özgün olabileceği, hatta propaganda amaçlı olabileceği değerlendirilen bir içeriği kaldırmak size göre yanlış olabilir, bana göreyse alkışlanacak bir davranıştır." Yine aynı sayfada "ihbarcılık" kelimesini neden italik yazdığınızı, neyi amaçladığınızı, neye atıfta bulunarak bana psikolojik saldırıda bulunduğunuzu siz çok daha iyi biliyorsunuz. Madem Commons üzerinden de konuşuyoruz... Ayrıca AKUT Ankara Ekibi maddesinin SAS'ında verdiğim bağlantı bağımsız olmayan bir siteye ait olmakla beraber, ekibin yer aldığı basın haberlerinin bulunduğu bir sayfadır. Bağlantının üzerine gelip adresi okumakla kalmayıp, üzerine tıklayarak bağlantıda ne olduğuna bakmanızı dilerdim. Kaldı ki maddeye de çeşitli kaynaklar ekleyerek kayda değerliğini ortaya koyduğuma inanıyorum ancak yine de silindi. Olsun, sorun değil. Bu satırları okuyup bana hak vermenizi vs. beklemiyorum ancak en azından diğer kullanıcıların dikkate alacağını düşünerek yazdım. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 01:34, 10 Haziran 2012 (UTC)
    • Yorum Yorum Her oylamada olduğu gibi bunda da bir şahsileştirme var. Önyargılı kullanıcılar filan gibi.. Commons sayfası ortada çok zorlarsam ben onu daha önceki hizmetlilik oylamasını gösterdiği için Oy istifçiliği olarak da nitelendiririm ama hadi yine VP:İNOV diyelim. Haydi iyi çalışmalar Boyalikus (mesaj) 01:24, 10 Haziran 2012 (UTC)
    Ben de Nihan'ın dediklerinden şahsileştirme kısmına katılmakta ve sadece iki kullanıcı arasında gerçekleşen anlaşmazlıklar sebebiyle karşı, iki kullanıcı arasında gerçekleşen fikir uyumu sebebiyle de destek verilmesini doğru bulmuyorum.--RapsarEfendim? 09:26, 10 Haziran 2012 (UTC)
    Rapsar ve Nihan, Takabeg'in, benim ve dolayısıyla bana katılarak verilen olumsuz oyları geçerli bulmuyor musunuz? Bürokrat bu oyları dikkate almamalı mı?...Ne Takabeg de ne ben de şahsileştirme yoktur oysa. Vikiçizer (mesaj) 09:33, 10 Haziran 2012 (UTC)
    Sana veya Takabeg'e dememiştim aslında :) Genel olarak demiştim. Sen de görüyorsundur, bir yerde şahsi fikir ayrılıklarından/ortaklıklarından dolayı bu tür oylar verilebiliyor.--RapsarEfendim? 09:41, 10 Haziran 2012 (UTC)
    Burada o yok. Buna tenezzül edecek kullanıcılar olmadığımız bu kadar yıl sonra anlaşılmış olmalı. Birincil olarak kendi yaşadıklarımızdan bahsetmek ekonomik olduğu içindir. Her kullanıcı birşeyler anlattığında durum şekillenir zaten, kaldı ki verilen oylar temelde birbirini destekler, desteklemiyorsa ayrıca belirtilir. Sadece bu durumun bilinmesini istediğimden yazıyorum...Vikiçizer (mesaj) 09:46, 10 Haziran 2012 (UTC)
  6. Kendisini takip etmemin yanında, diğer vikipedistlerin yukarıdaki görüşlerini de inceledim. Oyum olumsuz yönde. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 18:53, 10 Haziran 2012 (UTC)
  7. Olumsuz oylara katılarak.--Khutuckmsj 09:28, 17 Haziran 2012 (UTC)
  8. Üzülerek görüyorum ki, değişen çok bir şey olmamış. --Vitruvian 10:24, 17 Haziran 2012 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Hizmetli adayi hemen yukarida bölümün sonuna koymasi gereken (yaniliyorsam bilenler düzeltsin lütfen) katkisini -üstelik kisisel bir degerlendirme- nedense araya girerek yazmis. Bu davranisi bendeki olumsuz izlenimi pekistirdi. Bu uygulamasinin yanlis oldugunu saniyorum ve olumsuz oy veriyorum. (Bu kural konusunda yaniliyorsam oyumu daha sonra degistirme hakkimi ise -mümkünse- sakli tutuyorum.) --E4024 (mesaj) 20:40, 10 Haziran 2012 (UTC) bkz. VP:OY Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı 60 günlük üye değil. --Superyetkinileti 17:56, 11 Haziran 2012 (UTC)
    Bu durumda aradaki hiçbir yazışmanın olmaması gerekmez miydi? Söyleyeceğim şeyin neyle ilgili olduğunun kolayca anlaşılabilmesi için araya yazmamın bir sakıncası olduğunu, diğer başka başvurulara da dayanarak, sanmıyorum. Diğer yandan yaptığım şeyin kişisel bir değerlendirme olduğunu düşünmedim açıkçası, öyleyse özür dilerim. Düşündüğüm şey sadece herkes içerisinde yapılan saldırının sonlandırılmasını yine herkes içerisinde rica etmek oldu. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 20:57, 10 Haziran 2012 (UTC)
0y hakkım bulunmadığına sevindim; düzeltme için teşekkürler Superyetkin. Beni bir sorumluluktan ya da muhtemel vicdan azabından kurtardınız. Yalnız, hizmetli adayının bu kuralı atlamasına şaşırdığımı da belirtmekte yarar görüyorum. Selamlar. --E4024 (mesaj) 18:13, 11 Haziran 2012 (UTC)
Hangi kuralı atlamışım? Oyunuzun geçersiz olması mı? Kendi hizmetli adaylığımda, hele ki karşı oy vermiş birinin oyunun geçerliliğini kontrol etmeyi etik olarak ben doğru bulmuyorum. Siz bulabilirsiniz, sizin tercihinizdir; ancak hizmetli adayları kendilerine verilen her oyun geçerliliğini kontrol etmelidir gibi bir politika, kural, tüzük veya yönetmelik yok. Dolayısıyla atladığım bir şey de yok. Kaldı ki benim önem verdiğim şey oyunuz değil, düşüncelerinizdir. Oy verme hakkına sahip olmasanız da düşüncelerinizi dikkate almam eğer yanlış olduysa kusura bakmayın, bir daha yapmam. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 18:17, 11 Haziran 2012 (UTC)
4 dakikada müdahale. Iyi bir hizmetli olacaginizi gösteriyor. Olumlu oy kullanamadigima üzüldüm. Basarilar... --E4024 (mesaj) 18:25, 11 Haziran 2012 (UTC)
Müdahale değil, tesadüf oldu bu. Aslında aynı dakikada HS ile işaretlediğim maddeler oluyor, bir de onları görün! :) Teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 18:37, 11 Haziran 2012 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Anonim bir kullanıcıyım, arada bir gelir biraz takılır giderim. Ancak görüp tanıdığım ve yorumladığım kadarıyla bu arkadaşın sorumlu seçilmesi, beraberinde bir çok problemi de getirecek gibi görünüyor. Bir saatten fazladır geçmişe yönelik sayfaları okuyup durdum. (Kendisinden özellikle özür dileyerek) genel anlamda tavrını AGRESİF buluyorum. Sakın kızmayın Dr. Coal bey, durumunuz için yorumum şu: "dal rüzgârı affetmiştir, ama kırılmıştır bir kere". Yani olayları yalanlamanız yeterli değil, durumu düzeltmiyor. Bu şekilde temize çıkılmaz. (...). Dneyimli arkadaşların olumsuz oy vermesi sanırım tesadüf değil? 69.22.185.83 20:51, 5 Haziran 2012 (UTC)
    • Her ne kadar çıkarılmış olsa da "Vikipedi sitesinde varlığınızın yarardan çok zarar getireceğine inanıyorum." kısmı için teşekkür ederim, yeterlidir. Yanlış anlamadıysam size göre olumlu oy verenleri topladığımızda olumsuz verenler kadar etmiyor?.. Umarım siz çok büyük yararlar getirirsiniz Vikipedi'ye. Açılan 100 küsür madde, yapılan 20 küsür bin değişiklikten sonra ne de güzel özetlediniz. Oylama kapatılabilir. Dr. Coalmesaj 21:30, 5 Haziran 2012 (UTC) (Ek: "Oylama kapatılabilir." derken önceki cümleyle bağlantılı olarak söyledim, bir talep değil.) Dr. Coalmesaj 09:56, 8 Haziran 2012 (UTC)
Adayimizin 100'ün üzerinde madde actigini, 20.000 kadar da duzeltme yaptigini ogrendigime sevindim. Bu kadar verimli bir yazarin neden hizmetli olmak istedigini anlamak zor. Özellikle 3.C maddesinde yapmis oldugu kaygi verici aciklama cercevesinde. Öte yandan, herkesin 100 madde acip 20.000 düzeltme yapabilecegini ögrenmek beni korkuttu. Belki zamanla -burada kalirsam- ben de birkac bin düzeltme yapabilirim (metinler üzerinde) ama 100 yeni madde acmak gercekten imrenilecek bir performans; kutlarim. Bence bu üretken kullanici -birakin ek sorumluluklar almak- baskalarinin yaptigi katkilari inceleme/onaylama görevini de bir yana birakip enerjisini tamamen Vikipedide yeni maddeler acmaya vermeli. (VP'de daha bir Dr. Coal maddemiz bile yok... :-) Selamlar herkese. --E4024 (mesaj) 15:44, 10 Haziran 2012 (UTC)
Teşekkür ederim, oldukça mantıklı bir yaklaşım ancak önümüzdeki uzun bir süreçte taslak madde açmanın önüne geçebileceğimi pek sanmıyorum. Oturup uzun araştırmalar veya çeviriler yapmaya pek müsait değil, beni bekleyen süreç. O nedenle hizmetli olduğum takdirde, her daim oldukları yerde duran veya yenileriyle yer değiştiren incelenmemiş dosyalar ile sitede bulunduğum esnada denk geldiğim vandalizmlerle ilgilenebileceğimi düşünüyorum. Kaldı ki bireysel anlamda benim zaman kısıtım dışında Mskyrider örneği bu anlamda çok başarılıdır. Kendisi bürokrat olmakla beraber, uzun zamandır çok başarılı seçkin maddelere imza atmıştır. Elbette maddelerin mülkiyeti yok ancak imza atmayı, önemli katkıda bulunmak anlamında söylediğimi de belirtmeliyim. Dolayısıyla tek başına hizmetlilik veya bürokratlığın, madde açma veya madde alanında katkıda bulunma anlamında çok fazla etkili olacağını düşünmüyorum. Neticede madde yazmak isteyen kişi her türlü yazar ve hizmetlilik buna bir engel değildir. Dr. Coalmesaj 20:23, 10 Haziran 2012 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Not: Önceki adaylığımda verdiğim cevaplardır.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Aslında hiçbirini "boğuşmak" olarak görmüyorum. Madde alanında herkes katkı yapabilir; ancak hizmetli yetkisi herkeste olmadığından dolayı hizmetliliğin getirdiği tüm sorumlulukları paylaşmaya çalışırım.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Federal Acil Durum Yönetim Kurumu; bir İBP kapsamında kısa bir sürede çevirmiştim. Hem kaliteli madde olması, hem de altın madalya getirmesi bakımından bendeki yeri ayrıdır diyebilirim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Birinci cevapta da belirttiğim gibi şu anda sürüm kontrolü dışında yaptıklarımı herkes yapabilir. Dolayısıyla hizmetliliğin getirdiği sorumluluklar ön planda olacaktır.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Yaşadım elbet, hatta bir tanesi oldukça güncel. Politika ihlallerini bir yana bırakırsak, bazen kaynakta verilen bilgi kesin bir ifade olmayabiliyor ve bu da kullanıcılar arasında değişiklik üzerine anlaşmazlık yaratabiliyor diye düşünüyorum. Farklı bir şey yapmam açıkçası, kullanıcılarla iletişimimden memnunum. Eğer reddettiğim bir sürüm tekrar getirilirse de (vandalizm vs. dışında), adil bir süreç işlemesi bakımından bir başka yetkili arkadaşa bırakıyorum, tekrar reddetmektense.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresiz engellemeyi son çare olarak düşünürüm; ama kullanılmaz değil elbet. Yine de duruma bağlı olarak kendi inisiyatifimi değil de, topluluğun inisiyatifini topluluk adına kullanabilirim; ama belirttiğim gibi, tamamen duruma göre değişir.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Eğer tartışma konusu Vikipedi'nin politikaları vb. bir konudaysa hizmetlinin deneyimi veya bilgisi daha yüksek olabilir; ancak bu hizmetliyi "otomatik olarak" haklı yapmaz. Anonim ve kayıtlı, haklı ve haksız olarak bir ayrım yapmadan; doğru noktaya uygun bir üslupla bir an önce ulaşmak gerekli.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Bu verimi düşürmek midir, bilmiyorum; ama tartışma ve mesajlarda içerikten önce üsluba önem veririm.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Tam korumaya sıcak bakmıyorum elbet; ancak son zamanlarda özellikle Yahudi karşıtı propaganda yapılmaya çalışılan çeşitli sayfalarda yarı koruma gerekebilir, mesela bir geceliğine.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Öncelikle özete not düşerek değişikliği geri alırım. Eğer tekrarlanırsa kullanıcıya doğrudan mesaj gönderirim. Bu da yeterli olmazsa kullanıcıya -değişikliğe göre- durumu daha da detaylı açıklamaya çalışır ve sonrasındaysa politikalar doğrultusunda gerekli engelin verilmesi seçeneğini düşünürüm.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Genel olarak doğru kabul edildiğini de sanmıyorum açıkçası ama Koc61'in doğrudan süresiz engellenmesini doğru bulmadığımı söylemem gerek.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Çalışmadığım yerden bu... Açıkçası bilmiyorum, sanırım yok, en azından şimdilik.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Böyle isimlendirmelere bile gerek olduğunu düşünmüyorum. Vikipedi'ye katkı yapan kullanıcı vardır, zarar veren kullanıcı vardır. Zarar veriyorsa politikalar gereği neyse onu yaparım, elbet önce açıklama ve uyarılardan sonra. Eğer kişisel bir tartışmaya girmişsem de bir hizmetliye durumu bildiririm.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Bilgiye ücretsiz ulaşılmasına katkıda bulunmak ve bilgiyi paylaşmaktan her zaman haz duymuşumdur. Bunun için gündelik yaşamda insanlar "çok konuştuğumu" söylerler bazen; ama burada en azından onu yapan yok. Ne kadar konuşursam, o kadar iyi burada.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.