Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Théoden

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. Garbino'nun hizmetli olması yönünde görüş birliğine varılmıştır. --Superyetkinileti 22:03, 12 Nisan 2013 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 23
 Destek: 22
 Karşı: 1
 Tarafsız: 0
 Oran: %95,65


Garbino (Théoden)[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sonradan adını Théoden olarak değiştirmiştir.

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 23:00, 12 Nisan 2013 (UTC)

Garbino (MesajKatkılarİstatistikler) – Kendisinin katkılarını birkaç aydır gözlüyorum ve bunları takdir ediyorum, kendimce. Sürekli sürüm kontrolüyle ilgilenmeye çalışıyor ve bunu büyük bir istekle yaptığını düşünüyorum şahsen. Yeni madde devriyeliğini de sık yapan isimlerden kendisi. Vandalizm yapanlara uyarılarını yapıyor hiç üşenmeden ve gelen mesajları da bıkmadan cevaplıyor. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda kendisine hizmetlilik yetkisinin verilmesi, Vikipedi'nin işleyişi açısından gayet olumlu bir adım olacaktır diye düşünüyorum.RapsarEfendim? 22:30, 29 Mart 2013 (UTC)

Daha önce 2 kez Rapsar'ı, bir kez İncelemeelemanını, bir kez de bir kullanıcı arkadaşımı reddettim aslında bu konuda. Biraz daha ısınmak içindi reddedişlerim. Ama artık kabul edebilirim. Sonucun olumlu çıkıp çıkmaması hiç mühim değil. Ben hizmetli olsam da muhtemelen hizmetli görevlerine ek olarak sürüm kontrolüne devam edeceğim. :).. Hiç mühim değil derken, mühim elbette ama her halukarda devriye ya da hizmetli ek fonksiyonlarıyla mümkün olduğunca faydalı olmaya çalışmak için özen göstereceğim. Yeni maddelerle ilgilenmeyi seviyorum. Tabi genelde bu maddeler silinmesi adına etiketlediğim maddeler oluyor. Farklı olarak bu sefer etiketlemek yerine, silen tarafta bulunmuş olacağım.. Bunun dışında telif konusunda oldukça hassasım; mesajlarıma ya da arşivime bakılırsa, kullanıcılarla %70 mesajlaşmalarım telif politikası üzerine olduğu görülebilir ve artık telif gördüğüm yerde oluşturulan maddeyi direkt silmek daha iyi olacaktır. Ayrıca kimse hatasız değil, kimi arkadaşlarıma göre yanlışlar yapmış veya yapıyor olabilirim. Bu sebeple kimsenin oy verirken çekinmesini de istemem. Hangi sonuç hayırlısıysa o olmasını temenni ediyorum. Rapsar'a duyduğu güveni ve aday gösterimi için teşekkür ediyorum. Şimdi incelemem gereken birkaç madde kaldı, onları tamamlayınca aşağıdaki sorularla da ilgileneceğim :).. Sevgiler.. --Garbino ileti 23:00, 29 Mart 2013 (UTC)

Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Başarılı, Vikipedi'ye gönül vermiş, olumlu katkıları çokça olan, sürüm kontrolünü hazm ve hatmetmiş, yeni kullanıcılara destek vermek için kendisini harap eden, sürekli olarak her konuda iyi yönleri bulmaya çalışan, herkesle yardımlaşan, bıkmadan ve usanmadan uzun saatlerini Vikipedi için harcayan adayın hizmetli olması için destek oyu kullanıyorum.--i.e.msj 23:06, 29 Mart 2013 (UTC)
  2. Destek Destek Ben de aday gösteren olarak imzamı atayım :) Hayırlısı olsun artık.--RapsarEfendim? 23:17, 29 Mart 2013 (UTC)
  3. Destek Destek Büyük bir özveriyle, gayret ve azimle çalışan bir arkadaşımız. Dikkat ve titizliği, sürüm kontrollerindeki itinalı tavrı, özellikle yeni kullanıcılara karşı sabır ve nezaketini anlamlı buluyorum. Hizmetlilik görevini de hakkıyla ifâ edeceğine inanıyor ve bu süreçte kendisini destekliyorum. Eğitmenmahmut msj 00:07, 30 Mart 2013 (UTC)
  4. Destek Destek Katkılarını büyük bir takdirle izlediğim bir kullanıcı. Txrazy, i.e., Eğitmen ve Rapsar'ın destek mesajlarının üzerine söyleyecek fazla da bir şey kalmamış aslında. İyi niyeti ve özverisiyle yeterince hakim olmadığı hususlar var ise (ben olduğunu düşünmüyorum) onlarında üstesinden gelecektir. Khadkhall (mesaj) 07:16, 30 Mart 2013 (UTC)
  5. Destek Destek Bugüne kadar hiçbir yanlışına rastlamadığım kullanıcılardan biri, bence hizmetli olması gayet iyi olur. :) - Seyit mesaj 07:39, 30 Mart 2013 (UTC)
  6. Destek Destek Epey zamandır Garbino'nun aday olmasını bekliyordum. Eğer aday olursa desteklemeye karar verdiğim kişilerden biriydi. Zira şimdiye kadar hatalı karar ve tutumlarının olduğunu pek görmedim. Vikipedi politikalarını doğru şekilde uygulamak için uğraşıyor, tarafsız, ekip çalışmasına yatkın, kişilik hesaplaşmalarına girmiyor, soğukkanlılığını kaybetmiyor, o anki genel eğilimler vb. ile hareket etmiyor, vikipedi politikalarının ve mantığın yolunu izliyor. Bunların dışında ve bence en önemli özelliği ise neyi bildiğini, neyi bilmediğini biliyor ve ona göre hareket ediyor olması. Çalışkanlığı, katkıları vb. de birer "Plus". (Zira bence bu görev için esas olan şey çalışkanlık ve katkı değildir.) Benden tam destek. Mukaddimeileti 15:31, 30 Mart 2013 (UTC)
  7. Destek Destek -- s a y z ' ı nu s u 18:52, 30 Mart 2013 (UTC)
  8. Destek Destek Gayretleri ortada olan bir kullanıcımız. Hizmetlilik yetkisinin kendisine verilmesi viki için çok olumlu.--xrazymesaj 11:17, 31 Mart 2013 (UTC)
  9. Destek Destek İletişimini, üslubunu, Vikipedi içerik politikalarına hakimiyetini katkılarından görebildiğim bir arkadaşımız. O yüzden destek veriyorum.--Alperen (mesaj) 11:20, 31 Mart 2013 (UTC)
  10. Destek Destek Vikipedi'ye gönül vermiş bir arkadaşımız. Başarılı olacaktır. --Depakin (mesaj) 13:44, 31 Mart 2013 (UTC)
  11. Destek Destek Hannahannah (mesaj) 14:25, 31 Mart 2013 (UTC)
  12. Destek Destek Karşı olmak için bir nedenim yok. Destek için ise yukardaki kullanıcıların olumlu görüşleri benim için yeterli.DRG msj 07:36, 1 Nisan 2013 (UTC)
  13. Destek Destek Adaylığını bu kadar geç koyması hataydı (:. Başarılar diliyorum. --Fikir Mühendisi (mesaj) 13:10, 1 Nisan 2013 (UTC)
  14. Destek Destek Şurada görülebileceği gibi, yardıma ihtiyacı olanlara son derece nazik ve özenli bir şekilde yardım ediyor. Örnekler çoğaltılabilir, tek bir bağlantı vermekle yetiniyorum. Yakın zamanda Vikipedi'deki büyük tartışmalarda nasıl bir tutumu olduğunu, soğukkanlılığını ne ölçüde koruduğunu incelemek istedim. Çok fazla tartışmalara katılmadığını, önceliği madde çalışmalarına verdiğini gördüm. Çoğu Vikipedistin soğukkanlılığını koruyamadığı, çok ateşli tartışmaların yaşandığı bir zamanda şu ve şu şekilde sakin ve nazik yorumlarda bulunmuş. Takdir ettim. --bermanya 13:32, 1 Nisan 2013 (UTC)
  15. Destek Destek Değerli kullanıcının çalışmalarının hizmetlilik göreviyle taçlandırılması Vikitopluluğun yararına olacaktır. Bundan sonra da devamını dileriz.--ahzaryamedileti 22:22, 1 Nisan 2013 (UTC)
  16. Destek Destek Başarılı olacağını düşünüyorum...Vikiçizer (mesaj) 08:13, 3 Nisan 2013 (UTC)
  17. Destek Destek Çalışkan, nazik ve sabırlı bir Vikipedist. Hizmetli yetkilerini ve inisiyatifini politikalar çerçevesinde doğru şekilde kullanacağı izlenimini aldım. Hayırlısı olsun. — Pınar (mesaj) 09:44, 4 Nisan 2013 (UTC)
  18. Destek Destek Başarılı bir devriye olan Garbino'nun yine başarılı bir hizmetli olacağını düşünüyorum.--Emyilmesaj 15:57, 4 Nisan 2013 (UTC)
  19. Destek Destek Hizmetliliği de hakkıyla yerine getireceğini düşünüyorum. -- Supermænmesaj 15:56, 5 Nisan 2013 (UTC)
  20. Destek Destek Tarafsız ve adil olacağını umuyorum. — Lubunya — 16:48, 6 Nisan 2013 (UTC)
  21. Destek Destek Devriye olarak yaptıklarının hizmetli olarak yapacakalrının garantisi olduğunu düşünüyorum. ANADOLU (mesaj) 15:12, 8 Nisan 2013 (UTC)
  22. Destek Destek LuCkY ileti 07:02, 9 Nisan 2013 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı --Vitruvian 06:14, 30 Mart 2013 (UTC)
    Gerekçe?--RapsarEfendim? 10:33, 30 Mart 2013 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Beyaz listeye girenceye kadar yaptıklarımı en çok kontrol eden Rapsar ve kendisidir. Hizmetliliği de layıkıyla yapacağını düşünüyorum. Gulo Luscus (mesaj) 15:03, 6 Nisan 2013 (UTC) bkz. VP:OY Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği bulunmuyor. --Superyetkinileti 15:46, 6 Nisan 2013 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Silinmesi adına etiketlenen maddelerle ilgilenmeyi düşünüyorum daha çok. Bunun dışında, hizmetli yetkilerini kullanım alışkanlığıyla özümsedikçe, her türlü yetki alanımı zorlamayı düşünüyorum elbette. :)
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: En sevdiğim ve halen sürekli olarak güncellediğim, Samsun Devlet Opera ve Balesi maddesi. Klasik müzik ve sahne sanatlarının opera, bale dalıyla izleyici olarak oldukça ilgiliyim. Samsun'da yaşayıp, böyle bir maddeye konu kurum olunca da, sevmemek ne mümkün..
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Yeni yaratılan maddelerle oldukça ilgiliyim. En çok kayda değerlik ve telif gerekçeleriyle maddeleri silinmesi adına etiketliyorum. Bugüne kadar etiketleyip de silinmediğine rastladığım madde çok azdır. (Bunu pişkinlik olarak söylemiyorum. Silinmesi gerek maddelerin farkında olduğumu belirtmek için vurguluyorum.) Bu sebeple, silinecek maddeler listesinin her zaman yoğun olan kabarıklığını düşürmek öncelikli görevim olacaktır. Bunun dışında sürüm kontrolüyle oldukça ilgiliyim, sürüm kontrolüne de özen göstereceğim.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Birçok kullanıcıyla :).. Kullanıcıların yaptığı değişikliklerde sorun varsa bilgilendirme/uyarma maksatlı mesajı da hemen yolluyorum. Değişikliğini reddettim ya da yarattığı maddeyi silinmesi adına etiketledim ama onun da bu durumdan, bir uyarı/bilgilendirme mesajıyla haberdar olması gerektiğine inanıyorum. Tabi sürekli geri almalar, 3GD ihlalleri sık sık yaşadım. Bunun dışında neden aldığıma dair uzun açıklamalı mesajlaşmalarım olmuştur. Bir kullanıcı olarak düşünemiyorum o yüzden. :)
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Zaman grafiğimiz var malum engelleme sürecince, 1 gün, 1 hafta, 1 ay, 6 ay, süresiz. Trollük ya da vandalizmi adet edinmiş kullanıcılar olmadığı sürece, mevcut zaman dilimlerine göre, kullanıcıya şans tanımış pozisyonda olacağım zaten.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Aslında ben anonim kullanıcılarla da sık sık mesajlaşan biriyim. "A bu anonim, cevap vermeye değmez" diyemiyorum. Çünkü onlarında çok düşük düzeyde olsa da olumlu katkıları olmakta. Olmasa bile aynı tutumu devam ettirirdim muhtemelen. Kimin fikrini daha çok benimserim bir tartışma da.. Bu duruma göre değişir aslında, çoğu zaman taraf tutmak yerine politikamızda olan tarafsızlığı tercih ederim. Bu bir madde hakkında tartışmaysa da doğrulanabiir bilgiyi önemserim..
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Verimimi düşüren tek şey, sürüm kontrolü yaparken cevaplamam gerek bir mesaj gelmesi!. :)
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Bu bazen gerçekten gerekiyor. Tabi aylar yıllardan bahsetmiyorum. Bazen öyle oluyor ki maddede 1-2 saat içinde 5 den fazla geri alma işlemi yapılmış oluyor. Elbette bu durumlarda 1-2 günlük korumaların yapılması oldukça sağlıklı bana göre..
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu üç politika noktasında, mesajlaşmalarıma da bakılarak sağlıklı bir izlenim elde edilebilir. Hassasiyet gösterdiğim politakaların başında geliyor zaten bunlar. Nasıl bir tutum izleyeceğimse, olayın yaşanma sürecine göre değişir elbette..
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Şimdi aklıma hiçbir şey gelmesi açıkçası :)
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll bildiğini okuyandan başka bir şey değildir. Kişisel tartışmadan doğan trollük içinse, ilk etapta tarafsız olmak açısından Şikayet sayfasının kullanılmasını daha doğru buluyorum..
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Seviyorum, eğleniyorum, öğreniyorum ve kendimi hem Vikipedi içinde hem de hayata dair birçok konuda geliştiriyorum. Sürüm kontrolünü de tam da bu sebeple bırakamıyorum. :)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.