Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Sağlamcı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Yönetici olmak için gerekli olan %75'lik desteği sağlayamamıştır.--Ugur Basakmesaj 15:48, 6 Kasım 2007 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 30
 Destek: 20
 Karşı: 9
 Tarafsız: 1
 Oran: %68,96

Sağlamcı[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 15:28, 6 Kasım 2007 (UTC)

Sağlamcı (MesajKatkılarİstatistikler) – Merhaba arkadaşlar.Bir süredir Vikipedi'de topluluğumuza yardımcı olmaya çalışıyorum.Vandallara mesajlar atıyor, vandalizm içerikli değişiklikleri geri almaya çalışıyorum.Bu devriyelik işi esnasında vandallara nasıl müdahale edilebileceği ve ya edilemeyeceği konusunda bayağı şey öğrendim.Dahası VikiHayat'ımın her anında politikaları öğrenmek çabası içinde olduğumu herkes bilir.Bu sebeplerden bundan sonra yönetici olarak yardımcı olmak istiyorum topluluğa, tabii eğer siz de isterseniz.Belki yaptığım hatalar olmuştur.Ancak bu hatalarımdan dersler çıkardım.Siz istemezseniz ben yine standart devriyelik işlerime devam ederim.Tabii ki kimseye kızmam küsmem.Eklemek istediğim konu şu lütfen oylarınızı ama özellikle olumsuz oylarınızı gerekçelendirin ki ben de yanlışlarımı öğreneyim, düzelteyim ve bir daha yapmayayım.Saygılar. Sağlamcıileti 15:28, 23 Ekim 2007 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Yöneticilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Vikipedi'de vandalizm ile mücadelede çok başarılı katkıları olduğunu düşünüyorum. Kendisine oyum her zaman destek.--Martianmister 16:03, 23 Ekim 2007 (UTC)
  2. Destek Aslında erken olduğu düşüncelerine katılıyorum. Ama gelişmekte gösterdiği hız ve izlediği doğru, tutarlı yol sanırım aradaki boşluğunu kapatacaktır. Seçilmese de başarıyla katkılarına devam edeceğine inanıyorum. Levent Abi ileti 06:02, 24 Ekim 2007 (UTC)
  3. Destek Aklımdan gelecekte iyi bir yönetici olabileceğini geçirmiştim. Bu kadar çabuk aday olmasını beklemiyordum. Olumlu oy verme nedenim, Levent Abinin de vurguladığı Vikipedide kendisini geliştirmede ve öğrenmedeki hızı, eleştiriye tahammül gösterme ve bunlar doğrultusunda davranışlarını değiştirme eğilimi ve kırıcılıktan uzak, uzlaştırıcı ve samimi üslubu. (Bunların tamamı, yöneticilik yetkilerini hakkıyla kullanmasını sağlayacaktır.) Seçilsin ya da seçilmesin, bu oylama sürecinin bile kendisi için öğretici ve önemli bir deneyim olacağını sanıyorum. Benden bir kaç hafta sonra kaydolup (ben hala emeklerken) kısa sürede bunca yol katettiği için de kendisini kutluyorum. --Yabancımsj 08:22, 24 Ekim 2007 (UTC)
  4. Destek Hep destek tam destek... Vandalizm'e karşı başarısı ve azmi, yöneticilik özelliklerine sahip olduğunu ve vikipedinin özünü ve ruhunu çoktan çözmüş olduğunu gösteriyor. --kürşat altınordu... 09:50, 24 Ekim 2007 (UTC)
  5. Destek-- Karşı olan arkadaşlarımızdan bazılarının ileri sürdüğü ve haklı da oldukları "henüz yenisin" gerekçeleri benim için de geçerli. Ama, belki de kimseye danışmadan ve bir başka arkadaşımız tarafından aday gösterilmeden (ki bu bir mecburiyet değildir elbet) "Yeniyim ama, bu işin üstesinden gelirim" cesaretini gösterip, açık yüreklilikle yöneticiliğe adaylığını koymasını, "Neden olmasın?" diye normal karşılıyorum. Çalışmaları ortada.. Kendisine bir de böyle bir etiket yüklenirse Vikipedi bir şey kaybetmez, kazanır, diye düşünüyorum. Yönetici arkadaşlarımızın bir çoğu (Hepsi için söylemiyorum) ilk zamanlar bu tecrübede veya biraz daha önde idiler. Sağlamcı'nın, çalışırken daha da ışıldayacağını ve bilhassa tartışma ve engellemelerde soğukkanlılığını muhafaza ederek; olgunluk ve tarafsızlığı göz önünde tutacağını ümit ediyor, olumlu oy vermeyi uygun buluyorum. Hayırlısı olsun. --Hasan Sami 15:18, 24 Ekim 2007 (UTC)
  6. Neden olmasın?--Tuz 16:19, 24 Ekim 2007 (UTC)
  7. İyi niyetli, çalışkan ve yardımsever bir arkadaşımız. Yöneticilik görevini layıkıyla yerine getireceğini düşünüyorum. --Dreamer msj 19:50, 24 Ekim 2007 (UTC)
  8. Destek , uyarılar yapıyor, vandallıkları geri alıyor , sayfaları kontrol ediyor. Daha da iyi olacağına eminim . --Nosferatu 20:32, 24 Ekim 2007 (UTC)
  9. Destek ; onun gibi çalışkan, sürekli katkıda bulunan, kısa sürede politikaları öğrenen ve kendini her geçen gün geliştiren bir yöneticiye kesinlikle ihtiyacımız var, dostlar...--Sabrican76ileti 19:27, 25 Ekim 2007 (UTC)
  10. Destek ; Az zamanda çok işler yapmış biri. Bence yöneticilik için uygun bir isim. -- Hmd92 13:52, 27 Ekim 2007 (UTC)
  11. Destek - Yönetici olduktan sonra insan daha çok anlıyor buradaki yükümlülüğü. Her zaman, Vikipedi de yönetici sayısının artmasını desteklemiş biri olarak, var olan sayfaların bozulmasını, vandallanmasını önlemekle geçen zamanda eminim daha çok madde eklenebilir. Bu da bu düzeni korumaya çalışan kullanıcıların sayısını arttırmakla olur. SD sayfasında bu kadar uzun süre geçiren bir kullanıcıya da "bir ihtimal tarafsız olamaz ya da doğru karar veremez, daha erken" diyerek, sil şablonu koymak yerine direkt silme yetkisini vermemek, çok büyük bir hata olur diye düşünüyorum. Saygılarımla Cat 17:38, 29 Ekim 2007 (UTC)
  12. Destek - Vikipedi'nin iyi niyet, saygı ve yardımseverlik kültürü bu kullanıcıda tezahürünü bulmuş. Danışma masasında yaptığı yardımları takdir ediyorum. Yeniliği, acemiliği nedeniyle arada hata yaptığı oluyor. Ama önemli bir meziyet: Yaptığı hataları hiç gocunmaksızın kabul ediyor, düzeltmek için çaba gösteriyor. Politikalar ve uygulamalar konusundaki bilgisi şimdiden iyi. Yönetici olması yararlı olacaktır. Saygılar, Filanca 18:05, 29 Ekim 2007 (UTC)
  13. Destek-SD'de adı her daim görülen bir kullanıcı. Politikalar konusunda bilgili, sakin, soğukkanlı ve kendine güveniyor. Yöneticiliğe uygun bir aday.--neskafefincanındatürkkahvesi 14:08, 30 Ekim 2007 (UTC)
  14. Destek- Surekli pozitif, sağ duyulu ve duygusallığa kapılmayan, Vikipedi işleyişiyle yakından ilgili ve bence en önemlisi politikaların özünü anlamaya gayret eden bir kullanıcı. Erken denilmesine rağmen birçok eski kullanıcıdan daha çok politikalara hakim olduğunu düşünüyorum. Ayrıca diğer kullanıcılarla diyalog kurma ve tartışmalarda aktif katılım yönlerinden de çok başarılı.--Machiavelli msj 11:51, 2 Kasım 2007 (UTC)
  15. Destek-Devamlı online ve çalışıyor. Kullanıcı adı Türkçe (kumarda yalnızca kazanacağı ele katılan anlamında bildiğim kadarıyla). Yönetici olmalı bence. Full destek...--Mehmet Baran 17:14, 3 Kasım 2007 (UTC)
  16. Destek - Bir kullanıcıda yöneticilik için arayacağımız meziyetlerden başlıları şunlar: soğuk kanlı olabilmek, olayları bıkmadan usanmadan dinleyip inceleyebilmek, tarafsızlığını en pis durumlarda bile koruyabilmek, iyi niyet olduğunu varsaymak, politikaları bilmek, politikalarla ilgilenmek, tartışmalardan geri durmamak ve bize politika bilgisini ve anlayışını net bir şekilde gösterebilmek... İlgili kullanıcı bu meziyetlere sahip. Evet, yeni bir kullanıcı - fakat şu unutulmamalı ki politikaları kendisinden aylarca ve hatta yıllarca önce gelen çoğu kullanıcıdan çok daha iyi biliyor ve uyguluyor... politikaları, Vikipedi felsefesini birçok Vikipedistten çok daha iyi anlamış. Bugünkü kurallara, Vikipedi adetlerine yol açmış geçmiş tartışmaları ve olayları da görünüşe göre en azından yüzeysel olarak biliyor (tartışmalardaki yorumlarından bu çıkartılabilir)... bu durumda olumlu oy vermenin doğru olduğu kanaatindeyim ve bu sebeple de oyum bu. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 01:46, 5 Kasım 2007 (UTC)
  17. Destek - Pozitif, vandal savaşçısı, politikalarla ilgili, yardımsever...   Kuara 18:48, 5 Kasım 2007 (UTC)
  18. Destek - Yukarıda Noumenon'un yapmış olduğu yoruma katılmakla beraber kullanıcının tecrübesiz olduğu noktalarda da sağduyusu ile doğruları yapacağına inanıyorum.--Eldarionileti 21:25, 5 Kasım 2007 (UTC)
  19. Destek - Çalışmak hayat, düşünmek ışıktır.Victor Hugo... --Elmacenderesi E=mc2 22:06, 5 Kasım 2007 (UTC)
  20. Destek--Beni başarabileceğine inandırdı.-- Euthygenes EPISTVLA 11:47, 6 Kasım 2007 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı İyi niyet ve çalışkanlığına diyecek bir şeyim yok ... Gönülden katkılar yapıyorsun ... Ancak Temmuzdan bu yana yöneticilik için yeterli tecrübeye ulaştığını hiç sanmıyorum... Şimdilik ben hayır diyorum....saygılarımla...Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 18:11, 23 Ekim 2007 (UTC)
  2. Karşı Bende Kullanıcı:Mulazimoglu katılarak tecrübe konusunda yetersiz olduğunu düşünyüroum. Faydalı katkılarının devamın etmesini umuyorum. --Aycan 18:23, 23 Ekim 2007 (UTC)
  3. Karşı Vikipedi'ye katkıları tartışılmaz. Ancak yöneticilik için sadece katkıda bulunmanın yeterli olmadığını artık biliyoruz. Daha erken olduğu kanısındayım. --Mefistofales Messaggio 19:55, 23 Ekim 2007 (UTC)
  4. Karşı Vikipedi'yi güzelleştirme gayretlerini takdir ediyorum, fakat bu kadar kısa sürede, yönetici olabilmek için, yeterince tecrübeyi henüz edinmemiş olduğunu düşünüyorum. --Tinúviel ileti 21:15, 23 Ekim 2007 (UTC)
  5. Karşı Daha çok erken. --Zeynepmsj 08:27, 24 Ekim 2007 (UTC)
  6. Karşı , senden daha fazla çalışma süresini bekliyorum, daha fazla madde ve katkılar bekliyorum, ancak Temmuzdan bu yana çalışma süren kısa görünüyor. Gönülden katkıların için teşekkürler.--Zentukmesaj 19:51, 25 Ekim 2007 (UTC)
  7. Karşı Erken--Tanyel 21:02, 25 Ekim 2007 (UTC)
  8. Karşı Vikipedi'de yönetim biçimini doğru bulmadığım için yöneticilik oylamalarında hiç oy kullanmadım. Yalnız bundan böyle fikrimi değiştirerek (Sağlamcı sana denk geldi fikir değişimi, pardon) her oylamada olumsuz oy kullanacağımı bildirmek istiyorum. Neden sorusu geliyor akıllara, şundan diyorum bende hemen; yeterince yönetici olduğu kanısındayım, seçtiğimiz adamı beğenmezsek gönderemiyoruz kardeşim ne göndermesi eleştiremiyoruz bile, öyle ya yönetici olunca sıradan yazar hali rafa kalkıyor yetkilerle kuşanmış kimileri ava çıkıyor, tek işim benim avlanmaktır hem zevkli iş hayat boyu maaş, yetki, onur vs., hayır bu anlayış bitmeli, Vikipedi:Oligopedia yok edilmeli, biçim değişene kadar yöneticiler yerinde saymalı, sadece nitelikli yazar sayısını artırmaya yönelik çalışmalı. --BIYIKLI 21:50, 31 Ekim 2007 (UTC)
  9. Karşı Erken. --Sophia 12:02, 6 Kasım 2007 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Tarafsız, çok başarılı katkılarda bulunduğunu düşünüyorum, SD devriyesinde iyi işler yapıyor, izleme listemde sürekli geri almalarını gördüğüm bir kullanıcı. Ancak soğukkanlılığını sürekli koruyup koruyamayacağı konusunda elimde yeterli bilgim olmadığı için şu anda yönetici olup olmaması konusunda tarafsız kalmayı etrcih ediyorum. Khutuckmsj 22:09, 31 Ekim 2007 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Destek çalışmalarını beğeniyorum.ve devamını yönetici olarak görmek istiyorumŞiir Hayattır 16:56, 29 Ekim 2007 (UTC)

Geçersiz - 150 değişikliği yok. Bkz: VP:OY Cat 17:38, 29 Ekim 2007 (UTC)

Tarafsız, ben de tam tanımıyorum. Tarafsızlık en iyisi.--ÖrdekÖzgürileti 16:34, 1 Kasım 2007 (UTC)

Geçersiz - İki aylık kullanıcı değil. VP:OY --Metal Militia ileti 16:44, 1 Kasım 2007 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]


  • Aşağıdaki sorular yönetici adaylarını topluluğa daha iyi tanıtabilmek için kullanılmakta. Cevap verip vermemekte serbestsin, ancak cevap verdiğin takdirde seni SD'likten tanımayanların da oy kullanmasında yardımcı olacaksın. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:05, 23 Ekim 2007 (UTC)

Adaya Sorular

1. Yöneticilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Açıkçası bir görev aldıysam bunun gereği neyse yapmaya çalışırım.Vandallarla mücadele dışında, mesela silme işlemi benim en çok dikkatimi çeken konu.Bu konuda yardımcı olabilirim.Dahası politikaların geliştirilmesi konusu çok önemli.Gerçi bu her Vikipedist'in görevidir ya.Vikipedi:Arabuluculuk sistemimiz daha gelişmiş ve topluluk tarafından özümsenmiş olmalıdır bence.Bu politikayı geliştirmeye başladım.Çeviri yaparak.İlerleyen günlerde devam etmeyi planlıyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Titreşim maddesi hazırladığım ilk maddedir.O yüzden çok önemsiyorum.Zira ilgi alanımda olan bir konu.İngilizce Vikipedi'den çevirmiştim.Bir diğer madde çok severek çevirdiğim ve hazırladığım Eglantyne Jebb maddesidir.Çocuk hakları işbirliği çerçevesinde hazırlamıştım.
3. Yöneticilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Ben şu anda yeni maddeler oluşturmuyorum.Devriyelik, vandallarla uğraşmak, onları şikayet etmek, değişikliklerini geri almak, VP:KA'ya uygunsuz adları bildirmek en çok uğraştığım konular.Bunu dışında(son zamanlarda yapamasam da) kategorileme ve düzenleme işlerini seviyorum.Yöneticilikle birlikte rahatça yapılabilecek işler bunlar bence.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Daha önce şu anda engellenmiş bir kullanıcının yaptığı değişikliklerin vandalizm olduğunu düşünerek geri almam dolayısıyla ve kişi ile ilgili yaptığım bir yorum dolayısıyla anlaşmazlık yaşadım.Dahası VP:KSY'nin çok ince bir çizgiyi aşmakla ilgili olduğu konusunda uyarıldım.Uyarıya hak verdim ve bir daha kişiler hakkında yorum yapmamanın politikalara en uygunu olduğuna karar verdim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa insiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Politika neyse o uygulanmalıdır.Gerekli ceza verilmelidir.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Ben anonim kullanıcıları çok önemsiyorum.Özellikle yerel maddelerde büyük katkıları var bence.Tartışma konusuna gelirsek; bence Vikipedi'ye katkıda bulunan herkes eşittir.Kim haklıysa onun tarafını tutarım ve yönetici arkadaşımın fikrini değiştirmeye çalışırım.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Geceleri uyumak gibi kötü bir alışkanlığım var. :)Ben ne kadar gece de çalışmak istesem de uykuya yenik düşüyorum.Bu da performansımı düşürüyor.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Sürekli hayır.Ama belirli sayfalar bazen çok vandalizme uğruyor.Vandallar vazgeçene kadar, bir süreliğine yarı koruma uygulanmalıdır bence.Vikipedi'nin özgür ansiklopedi olma iddiasına bu sürekli koruma durumu gölge düşürür ve aykırıdır.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu üç politikanın da gerekli oldupunu düşünüyorum.Zira Vikipedi bir kağıt ansiklopedi değilse de bu üç kural hepsi için geçerlidir.Üçüncü kaynaklardan doğrulanamayan, taraflı ve ya özgün araştırmalar içeren bilginin yeri Vikipedi değildir.Gerekli değişiklikleri yaparım.Kişi ısrar ederse gerekli kuralın içerdiği sürede engelleme uygularım.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Şu an aklıma gelmedi.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Benim aklıma açıkçası bu kadar akıllıca bir sistem gelmezdi.Yeterli olduğunu düşünüyorum.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll kullanıcıları çeşitli yöntemlerle rahatsız eden, kişisel saldırıda bulunan, kendi görüşlerini empoze etmeye çalışan kişidir.Müdahale edemeyeceğim trollü ya şikayet eder ve ya çok açık bir saldırısı varsa bir başka yöneticinin konuyu değerlendirip karar vermesini rica ederim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: İlk başta sebep can sıkıntısıydı açıkçası.Sonra burada çok sıcak bir ortamla karşılaştım.Sürekli bir imece ortamı.En son durum şu;

"Ancak başkaları için yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır."
Albert Einstein

Not:Sorular için çok teşekkür ederim.Saygılar.Sağlamcıileti 16:41, 23 Ekim 2007 (UTC)


Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.