Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Mutlutopuz 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Geçerli oy sayısı hizmetli seçimi için yetersiz olduğundan oylama başarısız sayılmıştır. --Superyetkinileti 20:29, 12 Aralık 2014 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 5
 Destek: 1
 Karşı: 4
 Tarafsız: 0
 Oran: %20

Mutlutopuz[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 17:48, 11 Aralık 2014 (UTC)

Mutlutopuz (MesajKatkılarİstatistikler) – İkinci kez Hizmetlilik başvurusu yapmaya karar verdim. Umarım hayırlısı olur. Sorular ve cevaplar kısmı geçen başvurumdakilerle aynı bıraktım. Başka sorusu olan varsa seve seve cevaplandırırım.Mutlutopuz 17:48, 27 Kasım 2014 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Kullanıcıyı işbirliği projelerinden tanıyorum. Aktif ve çalışkan bir vikipedist. Yanılmıyorsam daha çok sporla ilgili maddelerle uğraşıyor. Bu konu benim ilgi alanıma girmeyen bir mevzu ve sürüm kontrolü yaparken çoğunlukla atlıyorum (örneğin futbolcunun gol sayısındaki değişiklikler vs, vandalizm ya da olumlu bir değişiklik mi belli değil) sadece buradaki vandalları bulup temizlemesi bile benim için destek vermek için yeterli. Hizmetli olabilecek yeterlilikte bence. Saygılarımla- Drgulcu 20:10, 3 Aralık 2014 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Katkılarını özellikle takip ettiğim birkaç kullanıcıdan biri olduğu için oy kullanma ihtiyacı hissettim. Kullanıcının katkılarının sadece küçük bir kısmı incelendiğinde bile hizmetli olamayacağı kolaylıkla görülebilir. Kullanıcının Vikipedi'ye ayırdığı vaktin az olmasının yanında, az efor harcayarak sırf madde sayısını arttırmak, eksik futbolcu maddelerini girmek adına binden fazla girdiği şu ve şu şekilde maddeler var. Bu maddelerde kategorilerin tamamının konulmaması anlaşılabilir ancak futbolcu bilgi kutularının eksik konulmasını kullanıcıya sorduğumda "Onlaarıda zamanla başka arkadaşlar tamamlar diye düşündüm." şeklinde bir cevap almıştım. Ancak 1 yıl önce girdiği eksik şablon bilgisine sahip maddeler hâlâ aynı şekilde durmaktayken bu savunması sadece Vikipedi'yi eksik bilgi kutulu futbolcu maddesi cennetine istemeden de olsa çevirdiğini bize göstermekte. Silinmiş kullanıcı kayıtlarına baktığımızda ise Eylül ayında iki madde hariç o zamandan beri hiçbir yeni açılan maddeyi kontrol edip de sil etiketi koymadığını anlayabiliyoruz. Vikipedi topluluğunun bu adaylıkta oy kullanmamasının sebebi zaten bu adaylığın anlamsız olduğu gerçeği ile bağdaşmaktadır.--Śαвяí¢αи76ileti 07:41, 11 Aralık 2014 (UTC)
    bu konuda daha önce de yanlış yorumların olduğu için söylemek gerekiyor sabri. hizmetliliği bir kenara bırakıyorum; 1.) "az efor harcayarak sırf madde sayısını arttırmak" derken bir VP:İNOV ihlali var. kaldı ki öyle olabilir, kime ne? 2.) vikipedi 'zamanla başka arkadaşlar tamamlasın' üzerinden yürüyen bir proje zaten, mutlu doğru cevap vermiş. hiç bir kullanıcı, yok kategori eklemedin, yok bilgi kutusu yok diye eleştirilemez, suçlanamaz. bilgilendirilebilir sadece. taslak kriterlerini sağladığı sürece böyle maddeler silinemez (ki onu da yaptığını gördük). bir de 'eksik bilgi kutulu futbolcu maddesi cennetine çevirmek' ve daha fenası, bu adaylığın anlamsız olduğunu söylemek son derece rencide edici subjektif yorumlar. ayrıca bu yorumun tamamının hizmetlilik sorumluluğuyla ne ilgisi olduğunu da anlayamadık. güzel madde açmak bir hizmetlilik görevi midir ki, bunlar gerekçe olarak gösterilmiş? --kibele 09:50, 11 Aralık 2014 (UTC)
    Bir kullanıcı katkılarının yaklaşık %80'inini bu şekilde yapıyorsa ve devriyelikle ilgilenmeyip sadece madde sayısı arttırmakla ilgileniyorsa hizmetli adayı olması eleştirilebilir. Bir futbolcu maddesinin bilgi kutusu vardır ya da yoktur ancak girdiği binlerce maddede bu sorun varken ve düzeltmek için de hiçbir çaba sarf edemezken acaba hizmetli olursa yine kullanıcıları dikkate almayabilir ya da çeşitli cevaplarla geçiştirebilir mi ihtimali aklıma geldi. Ben sadece örnek olması açısından bu konuya girdim çünkü uzun zaman önce Vikipedi'de ben dahil birçok kişi madde sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar yürütüyordu. Ancak sonradan niteliğin nicelikten üstün olduğu fikri kullanıcılar tarafından benimsendi ve bu fikir adeta içimize işledi. Bir hizmetlinin niceliği nitelikten üstün tutması fikri bana pek uygun gelmediği için o örneği verdim ama sanırım yeterince açıklamadığım için yanlış anlaşılma olmuş, özür dilerim. Anlamsız olmasıyla ilgili son cümlem aslında gerçekçi olmasının yanında direkt söylenmesi karşıdaki kullanıcıyı üzebileceğinden veya Vikipedi için olan hevesini kırabileceğinden yanlıştı. Onun da üstünü çizdim ve cümlemi geri aldım.--Śαвяí¢αи76ileti 14:11, 11 Aralık 2014 (UTC)
  2. Karşı Karşı Aslında bu konularla ilgilenmiyorum, ancak, devriye olarak KD olmayan konulara, kaynaksız katkılara yersiz bir hoşgörüsü olduğunu gözlemlediğim bu adayın hizmetli olmasının Vikipediye yarar getireceğini sanmıyorum. --E4024 (mesaj) 10:13, 11 Aralık 2014 (UTC)
  3. Karşı Karşı Vikipedi'de bir çok başvuru oy yetersizliğinden olumsuz kapatılıyor. Büyük ihtimalle bu adaylıkta öyle olacak. Mutlutopuz'un katkılarını çoğu zaman görüyorum. Özellikle futbol maddelerine verdiği çabaları için teşekkürlerimi buradan sunayım. Yeni kullanıcılara hoş geldin mesajı atması da topluluğumuz için faydalı bir iştir. Hizmetlilik dediğimiz görev temizlik işidir. Ben ne yazık ki Mutlutopuz'un devriye faaliyetlerini kullandığını göremiyorum. Telif hakkı, vandalizm içerik eklendiğinde bunları geri aldığını pek görmedim. Malum telif hakkı olan bir içeriği onaylayabilir de. Ben yeni kayıt olan kullanıcıların isimlerinde uygun olmayan kullanıcı var mı diye bakarken, adı reklam içeren bir kullanıcıya hoş geldin mesajı attığını gördüm. Hizmetli olsaydı, o kullanıcı engeller miydi yoksa hoş geldin mesajı mı atardı. --Uğurkentmesaj 15:05, 11 Aralık 2014 (UTC)
  4. Hizmetlilerin gerçekleştirdiği işlere yardımcı olmayı geçtim (sayfalara sil etiketi ekleme, kullanıcılara uyarı mesajı gönderme, sayfa koruma talebinde bulunma vb), devriyelerin yaptığı vandalizmle mücadele işleriyle dahi uğraştığına şahit olmadım. Hizmetli olmasın, çünkü hizmet etme potansiyeli göremedim. Hizmetliliğin getireceği sorumlulukları yerine getirmeyeceğini düşündüğümden olumsuz bakıyorum.--RapsarEfendim? 16:38, 11 Aralık 2014 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Hemen hemen her konuda vikipediye katkıda bulunuyorum. Ansiklopediye katkıda bulunmak için herhangi bir ünvanı taşımaya gerek olmadığının farkındayım. Bu mantık ile her işin ucundan tutabildiğim kadar sıkı tutmaya çalışarak uygun görülen görevi yerine getireceğim.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:Ben genel olarak Türkçe vikipedide olmamasının sorun teşkil edeceğine inandığım maddeleri taslak halinde acmaya gayret ediyorum ki bilgiye ulaşmak isteyen insanlar bu sayfaya girdiklerinde oluşturulan taslak madde içerisinde ki kaynaklar ve dış bağlantılar sayesinde yönlendirilebilsin.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Aslında benim için hoş olmayan bir durum zira gerçek anlamda özgür ve canımın istediği alanlarda gönlümce çalışmalar yapmak varken bir sorumluluğun beni kısıtlaması ilk bakışta işime gelmiyor. Lakin alışılagelmiş düzenin zaman içerisinde periyodik olarak insanı sıkması yeni arayışlar içerisine girmeme neden oluyor bunun içindir ki bu zamanlarda hizmetli görevi verilmiş kişilerin yapması gereken işleri rahatlık ile yapabileceğime inanıyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:2006 senesinden günümüze kadar gerek faal bir kullanıcı olarak gerekse sadece bilgiye ulaşmaya çalışan bir insan olarak bir çok kullanıcı ile muhatap oldum. İlk düşündüğümde benim aklıma her hangi bir kişi ile sorun yaşadığım an gelmiyor. Zaman zaman hararetli tartışmaların içerisinde bulunsamda kimsenin şahsına bir hakeretde bulunduğumu hatırlamıyorum. Geçmişe baktığımda ise değişik olarak bunu yapardım diyebileceğim tek şey hararetli olarak tartıştığımız konulara odun atarak harareti yükseltmezdim diyebilirim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:Süresiz engel kavramı vikinin içerisinde kesinlikle olmalı. Kayıtsız kullanıcıların yaptıkları malum bu konuya değinmeye gerek yok asıl önemli konu belirli bir seviyenin üzerinde katkı yapmış temiz kullanıcıların yaptıkları birkaç hata yüzünden süresiz engellenmeleri. Ateş düştüğü yeri yakıyor demek en mantıklısı zira kendimi göz önüne aldığımda tek hatam ile 2006 senesinden günümüze yaptığım bütün katkıların süresiz engel ile kendi gözümde yok olması korkunç olurdu. Bu tarz durumlarda elimizde yetki varsa ince eleyip sık okumak gerektiğini düşünüyorum.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:Tabi ki benim için bir hizmetlinin fikri daha ön planda olur. Ben anonim kullanıcıların zaman içerisinde yine bizim katklarımız ile daha yararlı değişiklikler yapacaklarına inanıyorum.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:Okumak evet ilginç olacak ama vikipedide madde okuma alışkanlığı katkı yapmamda ciddi bir engel oluşturuyor.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:Bu konuda olumlu görüş bildiriyorum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Doğrulanabilirlik politikası çok çok önemli ve bir o kadarda zor bir yaptırım. Hayli fazla dikkat gerektiren bir başlık olarak göze çarpıyor. Tarafsız bakış acısı benimiçin çok önemli bir çok konuda taraf olsamda çok önemli ve üst düzey dikkat ettiğim bir politika.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Tabi i vardır yalnız bütün konulara hakim olmamımızın imkansızlığı nedeni ile ilk etap da aklıma gelen bir bir karar yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: İlginç gelebilir ve sayfalar dolusu tartışma metinleri hazırlanabilir ben özgürlüklerin tam anlamı ile şu anki gibi kalmasını sağlar ama aba altından sopayı daha çok gösterirdim.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Bu konu hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok çünkü her trol günü gelir gün yüzüne çıkar.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Ben şu anki yaşantımda geçmiş dönemlerde yaşamış yakın akrabalarımın hayatlarını araştırırken elle tutulur hiçbir şeyi gelecek nesillere örnek olarak bırakmadıklarını gördüm. Bundan ikiyüz sene sonra eğer vikipedi halen ayakta olacaksa benim sayfalarımda ayakta olacaktır. İkiyüz sene sonra kim olursa olsun vikipediye kullanıcı Mutlutopuz yazdığı zaman benim bilgiye ne kadar önem verdiğimi konulara bakış açımı rahatlıla görebilecektir. Bu Facebook’daki resimlerinizden ve paylaşımlarınızdan daha rahat anlaşılmanıza neden olacak bir durumdur.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.