Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Homonihilis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. Vikipedi topluluğunun desteği ile yönetici seçilmiştir. Tebrikler! --Mskyrider ileti 15:38, 19 Eylül 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 25
 Destek: 21
 Karşı: 4
 Tarafsız: 0
 Oran: %84

Homonihilis[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 10:41, 19 Eylül 2008 (UTC)

Homonihilis (MesajKatkılarİstatistikler) – Burada olduğum süre zarfında hem politikalar, hem yönergeler hem de diğer tüm Vikipedi uyugulamalarına olabildiğince olgun ve dolgun bir biçimde hakim olduğunu gözlemlediğim, aynı zamanda, tüm kullanıcı iletişimlerinde düzeyli ve tutarlı davranışlarda bulunduğu için, zaten Vikipediye bir kullanıcı olarak çok önemli katkılarda bulunmasından ötürü Homonihilisi bütün bu çabalarını destekleyecek ve işini daha da kolaylaştıracak hizmetli yetkileriyle donanmış olarak görmek istiyorum. Eğer adaylığı kabul ederse çok sevineceğim. Bu görüşümü hem O'nun hem de diğer Vikipedistlerin görüşüne sunup Homonihilisi hizmetli adayı olarak gösteriyorum. Manco Capac 10:41, 5 Eylül 2008 (UTC)

Açıkçası sürpriz oldu benim için. Öncelikle övgünüz için teşekkürler. Hizmetli olmayı aslında pek düşünmemiştim. Ancak yukarıdaki adaylık önerisi sonrasında düşündüm, ek fonksiyonların sıklıkla uğraşmakta olduğum SDD ve telif işlerini oldukça kolaylaştıracağını düşündüm. Topluluğun fikri de Manco Capac gibi hizmetlilik görevlerini yerine getirmem gerektiği yönünde olursa, göreve hazırım. İyivikiler... homonihilis // ileti 12:07, 5 Eylül 2008 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Epeydir giremiyordum, bana da sürpriz oldu. (sırf oy vermek için ilk defa ortak kullanıma açık bir bilgisayardan oturum açıyorum) Bu görev politikalara hakimiyetin yanında, vicdan, soğukkanlı kalabilme, iletişim becerisi ve sabır gibi özellikler istiyor. Katkılarını uzun süredir yakından takip ettiğim Homonihilis'in bu özellikleri taşıdığı ve iş yükünü paylaşmasının yararlı olacağı düşüncesiyle, kendisini gönül rahatlığıyla destekliyorum. --Yabancımsj 12:31, 5 Eylül 2008 (UTC)
  2. Destek Destek Ben zaten yukarıda yazmıştım. İlk oyu Yabancı'ya kaptırdım ama olsun. 2.lik de hiç fena sayılmaz. Umarım bu sabrını sonuna kadar devam ettirir. --Manco Capac 12:35, 5 Eylül 2008 (UTC)
  3. Destek Destek - Birçok alanda güzel katkıları olan, politikalara oldukça hakim olan, özellikle medya inceleme alanında çok güzel katkıları olan ve hizmetli olduktan sonra bu alanda daha güzel katkılar yapacağına inandığım bir kullanıcı. Şimdiden tebrikler. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 15:07, 5 Eylül 2008 (UTC)
    Destek Destek Aslında karşı çıkacaktım bu ne hız diye ama Homonhilis kaliteli katkılar yapan bir kullanıcı.Bu nedenle fikrim değişti.Olumlu oy veriyorum.--SE Mesaj 15:12, 5 Eylül 2008 (UTC)
    • Hız konusunu anlayamadım. Açıklar mısınız? İyivikiler... homonihilis // ileti 17:51, 5 Eylül 2008 (UTC)
    • Ekim2007 de kayıt olmuşsunuz galiba.1 yıl bile olmamış.Bu nedenle sormuştum ama zaten gereksiz bir detay.--SE Mesaj 17:59, 5 Eylül 2008 (UTC)
    • Peki. Sizin için bir ölçü olduğuna göre düzelteyim. Haziran 2007'den beri 10.000+ katkı. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:12, 5 Eylül 2008 (UTC)
  4. Destek Destek Son çevirdiği madde gibi (galiba bu) ara sıra böyle çalışmalarına devam edecekse neden olmasın :) Ayrıca son günlerde medya incelemelerine de çok büyük katkısı var. Bu yüzden destekliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar....Myrat ileti 10:18, 6 Eylül 2008 (UTC)
  5. Destek Destek- Aktif katkıda bulunanlar arasında sayabildiğim, SD'de sıkça gördüğüm bir kullanıcı. Hizmetli olduğu takdirde hizmetlilerimizin işyükünü azaltabileceğine ve aynı zamanda güzel katkılarıyla verimli olabileceğine inanıyorum. İyi çalışmalar. --neskafefincanındatürkkahvesi 11:39, 6 Eylül 2008 (UTC)
    • Yorum Yorum Hizmetlilerin işyükü o kadar fazla mı? Bence değil.--Gökçє Yörük mesaj 13:40, 6 Eylül 2008 (UTC)
    • Yoruma yorum-- Bunu tartışmanın yeri bu sayfa değil. Mesaj sayfamdır. Burası oylama sayfasıdır. Ben düşüncemi söylerim, siz düşüncenizi söylersiniz fakat verdiğim oya bu sayfada yorum yapmamalısınız. Tartışmak istediğiniz bir durum söz konusuysa mesaj sayfamda fikrinizi belirtiniz. Bu sayfayı kalabalıklaştırmak zorunda değiliz. İyi çalışmalar.--neskafefincanındatürkkahvesi 13:45, 6 Eylül 2008 (UTC)
  6. Destek Destek İlgili, becerikli, sorumluluk sahibi. Hizmetliyken daha da faydalı olacaktır..--Gökhan 14:17, 7 Eylül 2008 (UTC)
  7. Destek Destek - Öncelikle: tarafsız, politikalara ve yönergelere vakıf, politika ve yönergeleri ihlâl etmemek için azamî özen gösteren, tartışmalara girmekten çekinmeyen ve girdiğinde kişisel fikirlerinden öte genel geçer doğru, olgu ve kuralları baz alan bir kullanıcı... hizmetli olmayı fazlasıyla hak ediyor ve edineceği hizmetli fonksiyonlarıyla Vikipedi'ye çok daha fazla yararı dokunacağı kesin ^_^ Özellikle resimler hususunda hizmetli fonksiyonlarına sahip olmasının çok ama çok avantajlı olacağı kanaatindeyim. Ek olarak: hizmetlilik kontenjanı olan belirli bir mevkî veya grup değildir; bu açık bir şekilde VP:H politika sayfasında belirtilmiştir. Lütfen bunu göz önünde bulunduralım ve hizmetliliği abartmayalım; ilgilenenlerin VP:H sayfasına bakmalarını özellikle rica ediyorum. "Hizmetli sayımız şu anda yeterli mi değil mi" tartışmaları baştan kaybediyor - zira hizmetli sayısı önceden belirlenmiş bir sayı değildir. İhtiyaca göre hizmetli seçilmez; bu açık bir şekilde hizmetliliği tanımlayan sayfada belirtilmiş. Ama meraklısına: son 2 ayda Köy Çeşmesi'nde "silinmesi gerekilen sayfalar", "eklenmesi gerekilen yeni fonksiyonlar" gibi konulardaki başlık sayısına lütfen göz atın - yeni hizmetlilere ihtiyacımız var. Fakat altını çiziyorum: ihtiyaç var diye uygunsuz kişilerin hizmetli seçilmesi kurallarımıza ve geleneğimize uygunsuzdur, aynı şekilde gerçekten hizmetliliği hak eden, gerekli kriterleri yerine getiren kişilerin, sırf o an topluluğun bir kısmı hizmetli sayısından memnun diye, seçil(e)memesi de kurallarımız ve geleneğimiz gereği uygunsuzdur. Politikalarda "yeni hizmetliler ihtiyaca göre seçilir" diyen bir tane ifade bulunmamaktadır; oysa aksini işaret eden sayısız ifade mevcuttur ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:10, 8 Eylül 2008 (UTC)
    Meraklısı olduğum için bu açıklamaya yorumumu ekliyorum. Hizmetliliği abartmamak veya Jimbo'nun dediği gibi 'otorite-özel-önemli' addetmemek için hizmetlilerin ip adreslerini, kullanıcı hesaplarını süreli-süresiz engelleyememeleri gerek. Hepimiz biliyoruz ki asıl mesele bu! Hah şimdi bu yetki olmadan da bu insanlar Trollerle nasıl savaşacaklar? Zaten zamanlarını çalan, hoş olmayan fakat gerekli olan sorumluluklarının bir parçası. Yetkiyi, otoriteyi akla getiren işte bu özelliği kazanmaları. Trollerle, açık seçik kural ihlalleriyle uğraşırken bu yetkiyi kullanmak baş ağrıtmaz. Peki soruyorum sırf üslubu sert diye, görüşlerine aykırı diye kendini ansiklopediye katkıya vermiş birini altı ay uzaklaştırmak baş ağrıtır mı? Ağrıtıyorum işte, engelleme kayıtlarıma birkaç hizmetli baksın ve aynı engellemeleri verebileceğini düşünsün bakalım. Hele son engellemeyi veren açıklamasına sadece yazımın adresini verebilmişken! Engellemenin kaldırılması dahi bir sorun teşkil eder bu kurallarla. Kurallar düzen için gereklidir tamam ama gelişmelerini, değişmelerini, sorgulanmalarını lütfen yadırgamayalım. Patron Jimbo dahi hoş karşılayabilir biz niye yadırgayalım! Üslubu sert diye bir kullanıcıya 6 ay uzaklaştırma verebilende hizmetli, sizden biri, otoritesi yok, sadece deneyimi var abartmayalım dediğiniz insanlarda 'hizmetli'. Adlarını değiştirmekle topluluktaki otorite duygusunu ortadan kaldıramıyoruz demek ki. Lütfen bunu bir düşünelim ve özgür diye nitelendirilen bu ortamda otoriter olabilecek insanların sayısını artırırken daha hassas davranalım. Hadi diyelim ki yanlış kişi seçildi, bu ihtimal var, bir insana yetki vermeden sıradan yazar haliyle tamamen tanımak mümkün olmayabilir. Peki muhtemel bu yanlış kişi veya kişiler ansiklopediye faydası olan başkalarına zarar verirse ne olacak? 'Atsan atılmaz, satsan satılmaz' ancak kendi bırakacak, sayı artıkça hata ihtimali de artacak. Son olarak işlerin çok olması sadece hizmetli eksikliğinden değil mevcut hizmetlilerin yeterince hizmet edememesinden de kaynaklanabileceğini hepimizin düşünebileceğini bilelim. Homonihilis oylamanı meşgul ediyorum, engel oluyorum gibi fakat şahsi değil yorumlarım belki de iyi bir hizmetli olacaksın. Daha önce de Sağlamcı'ya denk gelmişti, seçildi. Zaten bu kadar hizmetli oyu varken istedikleri kullanıcıyı seçememeleri mümkün değil. Sayıya takıntım bu yüzden, özgür Dünya'yı özgür insanlar şekillendirmeli, sorumluluk sahibi 'hizmetliler' ise onlara yardımcı olmalı. --BIYIKLI 20:33, 18 Eylül 2008 (UTC)
  8. Destek Destek Hizmetli başvuruları sayfasında belirtilen hizmetli adaylarında aranılan özelliklerin tamamına sahip.Tarafsız,gerektiğinde elini taşın altına sokmaktan çekinmiyor,nazik ve soğukkanlı.Politikalara da son derece hakim olduğunu düşünüyorum.Resimler konusunda da mevcut hizmetlilerin yükünü hafifletecektir.Kendisine şimdiden başarılar dilerim.--Eldarion 10:00, 9 Eylül 2008 (UTC)
  9. Destek Destek Hizmetli olması yolunda önünde engel yok bence. Zaten yukarıda her şey söylenmiş. --c3mâL 11:02, 9 Eylül 2008 (UTC)
  10. Destek Destek Katkılarıyla Vikipedi'ye uygun bir hizmetli olacağına inanıyorum. Levent Abi ileti 17:38, 10 Eylül 2008 (UTC)
  11. Destek Destek Başarılı olacağına inanıyorum, şimdiden tebrikler, başarılar...Vikipedist 22:47, 10 Eylül 2008 (UTC)
  12. Destek Destek Politikalara yeterince hakim. Kararsız kaldığı yerlerde de soran, araştıran birisi. İş yükünde resimler oldukça yer kaplıyor ve Homonihilis bu konuda da oldukça çalışkan bir kullanıcı. Çok şükür artık resimler için Vikipedinin öksüz-yetim sayfaları diyemem ancak sağlam ve düzenli bir resim bölümü için hala açıklarımız var (Bir kaç hizmetli mola alınca, aksamak gibi). Bu açıkları kapatmakta da Homonihilis'in yardımları yararlı olacaktır. Saygılar.--Machiavelli' msj 15:54, 12 Eylül 2008 (UTC)
  13. Destek Destek Çalışkan bir vikipedist. Başarılı bir hizmetli olacağına inanıyorum. --Kemal K.ileti 12:27, 13 Eylül 2008 (UTC)
  14. Destek Destek Hizmetli vasıflarını taşıyan bir kullanıcı. Hayırlısı olsun Aycanileti 12:36, 13 Eylül 2008 (UTC)
  15. Destek Destek Sevgili Homonihilis'in adil ve tarafsız bir hizmetli olacağına ve bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Kendisini şimdiden tebrik ederim.. --Rhn mesaj 17:10, 13 Eylül 2008 (UTC)
  16. Destek Destek--Emin olun insanlar hizmetlilik fonksiyonlarını elde edince bir süre afallıyor ve zorluklar yaşayabiliyor. Ancak sorumluluğun bilincine varınca daha çok araştırmacı oluyor, politika yönerge ve yönetmelikleri inceleyerek çıkış yollarını arıyor. Çalışkan bir insan. Erken olduğunu düşünmüyorum. Saygılar.Sağlamcıileti 08:04, 15 Eylül 2008 (UTC)
  17. Destek Destek--Yukarıda yazılanlara katılıyorum. Ne kadar az da girsem de bu wikipedianın iyi hizmetlilere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.--ÖrdekÖzgürileti 14:23, 16 Eylül 2008 (UTC)
  18. Destek Destek konulara hâkimiyeti ve vikipedi işleyişine duyarlığı başından beri dikkat çekici. fonksiyonları kötüye kullanabileceğine dair en ufak bir izlenimim yok. --kibelemesaj 16:34, 16 Eylül 2008 (UTC)
  19. Destek Destek Yeni olduguna dair elestirilere katilmakla birlikte, katkilari ve konulara hakimiyeti asikar. Kendisinin bu gorevi basariyla yapabilecegini ve trafsizligini koruyabilecegini dusunuyorum. Gecmis katkilarini sayi olarak az bulmadigimi da eklemek isterim. Basarilar dilerim. Citrat 16:17, 17 Eylül 2008 (UTC)
  20. Destek Destek Her ne kadar başvurunun biraz erken yapılmış olduğunu düşünsemde, yaptığı katkıların yüksek kalitesi ve diğer kullanıcılara karşı tutumunu sağlam bulduğum için destekliyorum.--Zeynepmsj 20:16, 17 Eylül 2008 (UTC)
  21. Destek Destek - yine sona kalıp yine yukarıdakilere katılıyorum demekten başka bir yorumda bulunamıyorum :) kolaylıklar dilerim (ve artık tebrikler) Cat msj 21:11, 18 Eylül 2008 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Kullanıcının 10.000 katkısı olabilir ama daha hazır olduğunu düşünmüyorum. Biraz daha zaman geçerse destek oyu vereceğim tekrar.--SE Mesaj 10:47, 6 Eylül 2008 (UTC)
  2. Karşı Karşı Ben de bu kullanıcının hizmetlilik için hazır olduğunu düşünmüyorum. Zira hizmetlilik soğukkanlılığın yanı sıra kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsaymayı ve tabiri caizse şefkatli olmayı içerir. Şu an için bu özellikleri kendisinde göremedim. Saygı ve sevgilerimle. Bora mesaj gönder 11:20, 6 Eylül 2008 (UTC)
  3. Karşı Karşı Henüz çok erken. Kullanıcının hizmetlilik için hazır olduğunu düşünmüyorum. İyi niyetli, olumlu, saygılı, yapıcı tutumu eksik görünüyor.--Zentukmesaj 13:08, 7 Eylül 2008 (UTC)
  4. Karşı Karşı Tek düşüncem hizmetlilerin fazla olması değil. Bende Bora ve diğer kullanıcılar gibi henüz erken olduğunu söylüyorum ayrıca.--Gökçє Yörük mesaj 16:55, 10 Eylül 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki oylar, oyların eşliğinde öne sürülen gerekçenin ("yeterli sayıda hizmetli var, fazlasına gerek yok") tartışılacağı, konuşulacağı doğru sayfanın burası olmaması, ve bu kullanıcının (Homonihilis), veya herhangi bir kullanıcının hizmetlilik oylamasında yer alması uygun olmayan, "bî-günah" hizmetli adaylarını hiç mi hiç ilgilendirmeyen bir konu olması dolayısıyla geçersiz sayılmışlardır. Bu andan itibaren, aynı (veya benzer) gerekçeye dayandırılan, bu gerekçeyi ima eden oylar da geçersiz sayılacaktır. Adayın hizmetli olmasını doğru bulmuyor ve/veya istemiyorsanız, gerekçelerinizi lütfen şu sayfada açıkca belirtilen yararlı yorumları örnek alarak ifade etmenizi hatırlatıyor ve önemle rica ediyorum. Saygılar, --M. M. ileti 20:17, 9 Eylül 2008 (UTC)

  1. Karşı Karşı Yeterince hizmetli olduğunu ve bu hizmetlilerin görevlerini iyi bir şekilde yerine getirdiğini yeni bir hizmetliye gerek olmadığını düşünüyorum. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 18:00, 5 Eylül 2008 (UTC)
    • Yorum Yorum - Yanlış anlaşılmamayı umaraktan rahatsız olduğum bir konuya değinmek istedim. Olumlu veya olumsuz oylarımızı yapıcı ve yararlı her şekilde kullanmakta özgürüz ama, Vikipedi'deki hizmetli sayısının yeterliliğiyle ilgili olan, hizmetli adayı olan kullanıcıyla ve onun katkılarıyla hiçbir ilgisi bulunmayan görüşlerimizi bu oylamalarda dile getirmememiz gerektiğini düşünüyorum. Vikipedi'de fazla hizmetli olmasının hiçbir zararı olmayacağı gibi, tam tersine yararı olacaktır. Hizmetli sayısının yeterliliğinin tarafımızca belirlenmesini doğru bulmuyorum pek. Sadece kullanıcının katkılarına bakarak oy kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 00:24, 6 Eylül 2008 (UTC)
    • Bu sizin düşünceniz. Yukarıda belirttiğimde benim düşüncem. Ayrıca Homonihilis'in katkılarına bir sözüm yok.--Gökçє Yörük mesaj 00:31, 6 Eylül 2008 (UTC)
    • Benim demek istediğim de bu: Burada sadece kullanıcının katkılarını değerlendirmek. Vikipedi'deki hizmetli sayısının, Homonihilis'in katkılarıyla hiçbir alakası yok. Neyse, sadece bir nottu. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 00:44, 6 Eylül 2008 (UTC)
    • Kimsenin oyuna karışmamalıyız. 85.110.247.127 08:28, 6 Eylül 2008 (UTC)
    • Yanlış anlaşıldım sanırım. Benim kimsenin oyuna karışmak gibi bir niyetim olmadı ve hala da yok. Ki "vermemeliydiniz", "vermeyeceksiniz" gibi ifadeler kullanmadım. Sadece o kullanıcının oyunun altında genel bir yorum yaptım. Daha önceki başvuru arşivlerinde okumuştum buna benzer oyları ve burada dile getirme gereği duydum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 10:07, 6 Eylül 2008 (UTC)
  2. Karşı Karşı Aynı düşüncedeyim, daha önce de bu düşüncemi (şiddetle) ifade ettiğim için 6 ay (ilk cezam değildi katlanarak artma sonucu bu süre verildi, gerçi oda tartışılır farklı kural ihlaline aynı ceza gibi.) uzaklaştırıldım. Bu sürede Vikipedi'ye yazamamak düşüncemi değiştirmedi. Politik davranıp hizmetli seçimlerinde olumsuz oylar verip adaylara gerekli/gereksiz eleştirilerde getirebilirdim. Hayır yapmıyorum düşüncelerimi dürüstçe ifade etmeyi seçiyorum. Hatta bu tür oylamaların eski hizmetlilerin görevini bırakması, en güzeli görev süresini doldurmasına kadar açılmaması gerektiğini ekliyorum. Yetkilendirilmiş herhangi kimsenin eski yazarlık performansını göstereceğini sanmıyorum. Aktif yazar oranına göre hizmetli seçilmesi daha mantıklı. Tabi bu arada Brk arkadaşın yöntem adına söylediklerine de katılmadan edemiyorum. Bu konu tartışmaya açılmalı ve karara bağlanmalı, yerinin oylamalar olmadığına da biliyorum. Fakat şu hizmetli/yazar oranımızla görev süresi gibi bir olguyu sağlıklı tartışabilir miyiz hiç bilemiyorum. --BIYIKLI 00:41, 8 Eylül 2008 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Genel olarak, Vikipedi'nin düzenlenmesi ve idare edilmesi herhangi bir Vikipedist tarafından, hizmetliliğin sağladığı ek işlevler olmaksızın yapılabilir. Dolayısıyla bu soruya, hizmetlilerin üç fonksiyonunu göz önünde tutarak cevap veriyorum: Köy çeşmesinde de birkaç defa belirtmiştim. Bana göre telif ihlali yaratan içerik en kısa sürede ortadan kaldırılmalı. Gerek resim inceleme konusunda, gerekse yeni maddeleri gözden geçirirken, rastladığım ihlalleri, silinmek üzere işaretlemek yerine doğrudan silebilmem sanırım diğer hizmetlilerin yükünü de hafifletecektir. Bunun dışında hizmetlilerden beklenen ilkelere ve kurallara uyulması gibi konuları takip etmek, yanlışları ikaz etmek, yol göstermek, gerektiğinde de sorunu çözmek gibi işlerde eskisinden daha aktif olmam gerekecek.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Birçok madde yazdım, bazılarını daha çok sevdim. Ama sanırım tiyatro projesinin ortak çalışması olarak ortaya çıkardığımız Samuel Beckett'ı en hoşnut olduğum madde olarak gösterebilirim, çünkü uyumlu bir ortak çalışmanın ürünüydü.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Şu anda resim inceleme ve SDD işlerine oldukça fazla zaman ayırıyorum. Hizmetlilikle birlikte diğer sorumluluklar da artacak. Madde yazmaya ayıracağım zaman azalabilir ama yine de zamanımım ciddi bir kısmını madde yazmaya ayırmayı planlıyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Sanırım büyük çaplı bir anlaşmazlık yaşamadım. Benim için bu tür durumlarda sükûnet çok önemli. Bu, tavrımda belirleyici unsur olacaktır.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresiz engel çok tatsız bir durum. Ancak belirli şartlarda gerekli ve zorunlu olabiliyor. Bu noktaya gelen bir kullanıcıya tolerans gösterilmesi de doğru olmaz.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Politikalar dahilinde belirtilen tüm fikirler benim için aynı değerdedir. Çok ciddi katkıları olan anonim kullanıcılarımız var. Bu yüzden anonim-kayıtlı kullanıcı ayrımı yapılmasını, hatta bu soruyu, pek doğru bulmuyorum.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Şimdiye kadar, topluluğun ilgisini gerektiren, zaman zaman uzayıp giden çeşitli tartışmalarda fazla aktif olmadım. Bu yönümü geliştirmem gerekecektir.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: İnternette özellikle herkesin kafasına estiği gibi katkıda bulunduğu forum tipi siteler oldukça popüler. Buna alışkın internet kullanıcıları, vikipedide de belirli konulardaki maddelerde sıklıkla bozucu değişiklikler yapabiliyor. Bu maddelerin, sorunlu kullanıcılar uzaklaşana kadar makul bir süre korumada kalmasını faydalı buluyorum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Temel içerik politikalarını ısrarla ihlal etmek bir engelleme gerekçesi. Burada belki ısrarın boyutu tartışılabilir ancak yeterli uyarılara rağmen bu hareketlerine devam eden kullanıcılar için yapılacak başka bir şey yok.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Net olarak karşı olduğum bir durum hatırlamıyorum.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Değişmesi gereken temel bir konu olduğunu düşünmüyorum.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll davranışının belirlenmesinde bence temel kriter kötü niyetli hareketlerde ısrarcılıktır. Bu tür kullanıcılara karşı, diğer kullanıcıların zaman zaman sinirlerine hakim olamadıklarını, bu sebeple de tam da troll'ün istediği cevapları vererek onu beslediğini gördüm. Bu konudaki yaklaşımım da sükûneti koruyarak troll'e politikaları ve kuralları tekrar tekrar sabırla anlatmak olacaktır. Zaten bu tavır karşısında ilgili kullanıcının hareketleri, niyetinin iyiliğini/kötülüğünü de ortaya çıkaracaktır.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Vikipedide temel olarak bilgiyi özgürleştiriyoruz. Katkıda bulunmak için bu yeterli.
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]
  • Bence zaman konusuna çok da takmamak gerek. Çünkü zamandan ziyade katkı ve davranış önemlidir. Lütfen üstün üze alınmayınız ben de kendi fikrimi belirtmek istedim. Unutmayın ki yıllardır burada olup hala trollerle trolleşn ya da çömezleri ısıran kullanıcılar var benim gördüğüm. <tam aksine geldiği ilk günden beri bunların hiç birini yapmayan ve sanki yıllardır burdaymış gibi davrananlar da var.--Manco Capac 11:39, 6 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Bazısı gerekli deneyimi 2 ayda kazanır, bazısı 2 yılda... deneyim elbette iyi ve önemli ve eğer deneyimsizlik hasebiyle çeşitli hatalar yapılmışsa veya kullanıcı çok ama çok yeniyse bu söz konusu olabilir ama bu kullanıcı sonuçta 2 aylık kullanıcı, onlarca politika hatası olan bir kullanıcı değil ki deneyimsizlik söz konusu olsun... ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:17, 8 Eylül 2008 (UTC)
  • Mehaba
  • Bir psikatrist olarak saklanılan , örtbas görünümü verilen alanlar şüpelerimi ve ilgilerimi uyandırıyorlar. Sayın homonihilis kullanıcı sayfasının tarihi gelişmi inceledim ve ilginç tespitlere ulaştım ilk edit olarak
  • >>>sadece 07:52, 18 Ağustos 2008 görünüyor, daha önceki sürümleri bakışa saklılar. Bir hizmetli adayın herhangi temiz görünmeyen veya sakıncalı politik vurguları gözden uzak ve saklamak istenmektedir mi? Daha eski sürümleri incelemek sakıncalımı ? Teşekkürler, iyi çalışmalar--Zentukmesaj 03:55, 12 Eylül 2008 (UTC)
Merhabalar,
Kullanıcıların kendi kullanıcı alan adlarında böyle bir hakları var... benim sayfalarımda da benzeri bir durum söz konusu ^_^ Geçmişler örtbas edilmiş değil, tüm hizmetliler silinmiş değişikliklere erişebiliyor ve eğer bir bilginin çıkarılması gerekilirse geçmişlerden bunu bir hizmetliden rica etmek yeterli; birkaç saniye içinde geçmişten istenilen bilgi geri getirilebilir. Ama her şeyden önce: iyi niyet varsaymamız lazım değil mi ^_^ Kullanıcı alan adı geçmişindeki vandalizmler sebebiyle son birkaç aydır kullanıcılar sık sık sayfalarını sildirttiler... bazı kullanıcılar geçmişte kullanıcı sayfalarında verdikleri çeşitli kişisel bilgileri artık sunmak istemedikleri için sildirttiler. Sonuç olarak sayısız sebebi olabilir... bu tip ufak şüphelerin aklımızı karıştırıp, bizi iyi niyetten alıkoymasına lütfen izin vermeyelim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 04:03, 12 Eylül 2008 (UTC)
  • oyları tartışmak niyetinde değilim ama bir noktayı vurgulamanın iyi olabileceğini düşünüyorum. iyiniyetinden kuşkum olmayan bazı kullanıcıların iyiniyet konusundaki yorumlarını anlamaya çalışıyorum. tekil örnekler verilebilse, biz de belki gözümüzden kaçmış bu tür tavırları görme imkânı bulurduk. konunun biraz, hizmetlilerden fazla şey (şefkat, ilgi, sınırsız hoşgörü vb.) beklemekle ilgisi var mı diye düşünüyorum. homonihilis'in, kimi kullanıcıların/hizmetlilerin tercih ettiği gibi mesafeli bir dil kullanması buna yol açıyorsa üzücü. çünkü aslolan doğru ve adil davranmaktır. kendimizi daha yakın hissettiğimiz, ilgili ve şefkatli olduğunu düşündüğümüz kullanıcılarla/hizmetlilerle iletişmeyi tercih edebiliriz. ama birinin iyiniyetli olmadığını ve iyiniyet varsaymadığını söylemek için elimizde daha fazla veri olmalı sanırım. --kibelemesaj 16:39, 16 Eylül 2008 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.