Vikipedi:Günün seçkin resmi/Ocak 2014

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi

2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık


Bu sayfada ana sayfaya çıkmış veya çıkacak olan seçkin resimler gösterilmektedir.

Günün seçkin resmini kullanıcı veya kullanıcı tartışma sayfalarınızda {{GSR}} şablonunu kullanarak çıkartabilirsiniz. Çıkacak olan resimlerle ilgili teklif, öneri düzeltme gibi istekleri Vikipedi tartışma:Günün seçkin resmi sayfasında belirtebilirsiniz. GSR şablonunun kullanılması ve oluşturulması hakkında bilgiyi Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge sayfasında bulabilirsiniz.





Poilu
Poilu
Journée du Poilu. 25 et 26 décembre 1915 ("Poilu'nun yolculuğu, 25 - 26 Aralık 1915"). İzinde olan bir poilu 'nün Noel'de cepheden geri gelişini konu alan I. Dünya Savaşı Fransız posteri (Adolphe Willette, 1915). Altyazıda Enfin seuls (Niyahet yalnız) yazılmaktadır.

Üreten: Adolphe Willette


Kubbet-üs-Sahra
Kubbet-üs-Sahra
Kubbet-üs-Sahra'nın dış cephesindeki çiniler ile panel detayı. Eskimiş olan çiniler, I. Süleyman'ın emriyle yürütülen tadilat sırasında yenilenmiştir (1551).

Üreten: Godot13


Olympia (tablo)
Olympia (tablo)
Fransız ressam Édouard Manet'nin 1863 yılında tamamladığı Olympia isimli tuval üzerine yağlıboya tablosu. Gerçekçilik akımının bir örneği olan eser, şu anda Paris'teki Orsay Müzesi'nde sergilenmektedir.

Üreten: Édouard Manet


Karatavuk
Karatavuk
karatavuklara (Turdus merula) verilen ad. Karatavuk, Karatavukgiller (Turdidae) familyasından tüyleri siyah, meyve ve böceklerle beslenen ötücü bir kuş türüdür (Helgoland, Almanya, 3 Haziran 2011).

Üreten: Andreas Trepte


Beyaz hindiba
Beyaz hindiba
Beyaz hindiba (Cichorium Intybus) çiçeği. Beyaz hindiba papatyagiller (Asteraceae) familyasından hindiba cinsinden bir sebze türüdür. Çiçeğinin çoğunlukla mavi, seyrek olarak beyaz ya da pembe renktedir (Mayıs, 2007).

Üreten: Alvesgaspar


NGC 3324
NGC 3324
NGC 3324'ün Şili'deki Avrupa Güney Gözlemevi'ne ait La Silla Gözlemevi'nde elde edilen görüntüsü. Bir açık yıldız kümesi olan NGC 3324, Karina Bulutsusu'nun kuzeybatı köşesinde yer alır (1 Şubat 2012).

Üreten: ESO


Kızıl Geyik
Kızıl Geyik
Kızıl geyik (Cervus elaphus), dünya üstündeki en büyük geyik türlerinden biridir.

Avrupa'nın çoğu kısmında, Kafkas Dağları bölgesinde ve Hazar Denizi'nin batısında Anadolu'da yaşar. Ayrıca Afrika'da da bulunan tek geyik türüdür ve kuzeybatı Afrika'da Cezayir ile Tunus arasında Atlas Dağları'nda bulunur.


Kızıl sincap
Kızıl sincap
Kızıl sincap (Sciurus vulgaris), sincapgiller (Sciuridae) familyasından Avrasya'ya özgü, ağaçlarda yaşayan bir kemirici türü.

Başının tepesinden kuyruğuna kadar uzunluğu, 34 cm ila 43 cm , ağırlığı 250 ila 340 g olur. Kızıl sincaplar iğne yapraklı ormanlarda yaşarlar, ama geniş yapraklı ormanlarda da yaşayabilirler.

Üreten: Ray Eye


Peygamberdevesi
Peygamberdevesi
Peygamberdevesi adıyla bilinen Mantis religiosa (Çatalca, İstanbul)

Üreten: Maderibeyza


ABD'nin Arizona eyaletindeki Antilop Kanyonu'ndan bir görüntü.
ABD'nin Arizona eyaletindeki Antilop Kanyonu'ndan bir görüntü.
ABD'nin Arizona eyaletindeki Antilop Kanyonu 'ndan bir görüntü.

Üreten: Meckimac


Karniolan Arısı
Karniolan Arısı
Bal arısının bir alt türü olan Karniolan arısı (Apis mellifera carnica Pollmann). Slovenya kökenli olan bu arı günümüzde Avusturya, Macaristan'ın bir kısmı, Hırvatistan, Bosna-Hersek'te de bulunur.


John Quincy Adams
John Quincy Adams
Arthur Joseph Stansbury'e ait olan bu eskiz; 6. ABD Başkanı 23 Şubat 1848'de John Quincy Adams'ın ölümüne saatler kala çizilmiştir. 2. ABD Başkanı John Adams'ın oğlu olarak dünyaya gelen Adams, 21 Şubat 1848'de Temsilciler Meclisi'nin bir oturumu sırasında geçirdiği inmeden sonra meclis binasının içinde bulunan bir odada baygın yatmıştır. John Quincy Adams ABD Başkanlığından ayrıldıktan sonra Temsilciler Meclisi üyeliğini yapan tek kişidir.

Üreten: Arthur Joseph Stansbury


Chenonceau Şatosu
Chenonceau Şatosu
Fransa'nın Indre-et-Loire ilinde, Chenonceau Şatosu'nun kemer köprüsü. II. Henri'nin metresi Diane de Poitiers'in yaptırmış olduğu köprü, Cher Nehri üzerindedir. Chenonceau Şatosu, 2000'de UNESCO Dünya Mirası listesi listesine Val de Loire entre Sully-sur-Loire et Chalonnes adıyla eklenen alanın bir parçasını teşkil etmektedir.


Balon
Balon
Balon, ısıtılmış hava ya da hafif bir gazla (helyum, hidrojen) doldurulan atmosferde uçabilen, genellikle sepetli hava taşıtı. İnsanoğlu ilk olarak uçurtma ile insan ve yük taşımaya çalışmıştır ancak balon ilk "pratik" hava taşıtıdır.

Üreten: Kropsoq


Antik Mısır Haritası
Antik Mısır Haritası
Nil nehri'ni, nehir üzerindeki beş şelaleyi ve Hanedanlık döneminin (MÖ 150 - MÖ 30) büyük şehir ve bölgelerini gösteren Antik Mısır haritası.

Üreten: Jeff Dahl


Wankel motoru
Wankel motoru
Wankel motoru'nun çalışması. "A" rotorun üç ucunun birini ve "B" eksantrik mili göstermektedir. Beyaz kısımı eksantrik milinin lobudur. Eksantrik mil roturun her bir rotasyon için lob etrafında üç kez ve her yörünge devrimi için eksantrik mil etrafında bir kez döner.

Üreten: Y tambe


Çan Çiçeği
Çan Çiçeği
Çan çiçeğigiller familyasından olup adını çan şeklinde olduğu için Çan Çiçeği ismini aldığına inanılan, toplamda beş dişi olan, süs çiçeği olarak da yetiştirilen çiçektir.

Üreten: Amada44


Kore Savaşı
Kore Savaşı
Kore Savaşında bebeğiyle bir mülteci. Kore Savaşı, 1950 - 1953 yılları arasında Kuzey Kore ve Güney Kore ile destekçileri arasında gerçekleşmiştir. Savaşın kesin galibi olmamasıyla beraber Kore'nin ikiye bölünmüşlüğü devam etmiştir. Günümüzde hala gerilim devam etmektedir.

Üreten: Maj. R.V. Spencer


Balaklava Muharabesi
Balaklava Muharabesi
25 Ekim 1854 tarihli Balaklava Muharebesi'nde Rusya İmparatorluk Ordusu'nun 3500 atlıdan oluşan süvari hattının ortasına karşı James Yorke Scarlett komutasında 600 atlıyla gerçekleştirilen "Ağır Süvari Tugayı" 'nın hücumu (William Simpson, taş baskı, 18 Ocak 1855).

Üreten: William Simpson


Örümcek Ağı
Örümcek Ağı
Bir Örümcek ağındaki çiy taneleri.

Üreten: Lviatour


DNA kıskacı
DNA kıskacı
Bir araya gelmiş insan DNA kıskacı, bir PCNA protein üçlüsüdür. Bu protein, DNA ikileşmesinin hızı ve verimliliğini artıran bir ilerleyicilik faktörüdür. İkileşme kompleksinde, kıskaç DNA'yı çevreler ve sonra DNA ortasındaki delikten kayar. Kıskaç, DNA polimeraza bağlanarak enzimin DNA'dan zamansız ayrılmasına engel olur. DNA kıskacı DNA sentez hızının yaklaşık 1000-kat artmasını sağlar.

Üreten: Opabinia regalis


Bombardıman uçağı
Bombardıman uçağı
II. Dünya Savaşı dönemine ait bombardıman uçağı North American B-25 Mitchell, 2007 yılında Polonya'nın Góraszka köyünde düzenlenen uluslararası hava şovunda. B-25, 28 Temmuz 1945'te New York'taki Empire State Binası'na çarpıp infilak eden uçak olarak da bilinir.

Üreten: Lukas skywalker


Cacık
Cacık
Yeşillikle süslenmiş bir kâse koyu kıvamlı cacık.

Üreten: Rainer Zenz


Victor Hugo
Victor Hugo
Victor Hugo (1802 - 1885), Romantik akıma bağlı Fransız şair, romancı ve oyun yazarı. Sefiller ve Notre Dame'ın Kamburu romanlarının yazarıdır. Bu fotoğraf, Paris'te politika, edebiyat ve sanat çevrelerinden birçok kişinin fotoğrafını çekmiş olan Étienne Carjat (1828 - 1906) tarafından 1876'da çekilmiştir.

Üreten: Étienne Carjat


Charles Baudelaire
Charles Baudelaire
Charles Baudelaire (1821 – 1867), Fransız şair. Şiirlerini derlediği kitaplar arasında Kötülük Çiçekleri (Les Fleurs du Mal - 1857) ve Paris Sıkıntısı (Le Spleen de Paris - 1869) da bulunur. Bu fotoğraf, Paris'te politika, edebiyat ve sanat çevrelerinden birçok kişinin fotoğrafını çekmiş olan Étienne Carjat (1828 - 1906) tarafından 1862 civarında çekilmiştir.

Üreten: Étienne Carjat


Göz Diyagramı
Göz Diyagramı
İnsan gözü diyagramı. (1.arka oda 2.ora serrata 3.silier kası 4.kirpiksi bölge 5.Schlemm kanalı 6.göz bebeği 7.ön oda 8.kornea 9.iris 10.lens korteksi 11.lens çekirdeği ...)

Üreten: Chabacano


Gabrielle Tropikal Fırtınası
Gabrielle Tropikal Fırtınası
8 Eylül-11 Eylül 2007 tarihleri arasında sürmüş olan Gabrielle Tropikal Fırtınası. Fırtına, Kuzey Karolina'nın doğusundan geçmiştir. Az hasar veren fırtına, dolaylı olarak bir kişinin ölümüne yol açmıştır.

Üreten: NASA


Türk Zambağı
Türk Zambağı
Üstünde koyu benekler bulunan pembe-mor renkli ve kokulu çiçeklere sahip bir zambak türü olan Türk zambağı (Lilium martagon). Orta Avrupa'dan Kuzey Asya'ya dek uzanan bölgede yetişen bu bitki, İstanbul zambağı ya da Türkenbund olarak da anılır.

Üreten: Böhringer


Britanya'da kış.
Britanya'da kış.
Büyük Britanya'nın kuzey kesimleri nispeten daha sert kış geçirmektedir. 2009-2010 yılında ise kış mevsimi tüm adada önceki yıllara oranla daha sert geçmiştir (Ocak 2010).

Üreten: NASA


El Hamra Sarayı
El Hamra Sarayı
El Hamra Sarayı'nın duvarı.

Üreten: JuliusR


Tekbir
Tekbir
Bir Müslüman namaza başlarken, ellerini başının iki yanına kaldırarak "Allahü Ekber" diye söylenen tekbir getirir. Buna iftitah tekbiri denilmektedir. Namazın rükünlerinde tekbir tekrarlanır.



Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi
2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık



Bugün 23 Nisan 2024, Salı ; saat 17.41 UTC