Vikipedi:Buluşma/Ankara-2

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kesinleşen durum:

  • Yer: Tenedos Adres için - Tenedosta alkol yok
  • Zaman: 28.01.2007 Saat:13.00

Katılmayı düşünenler[kaynağı değiştir]

  1. --Ugur Basakmesaj 00:10, 3 Ocak 2007 (UTC)
  2. Bir aksilik olmazsa, katılabilirim. --Doruk Salancıileti 22:33, 3 Ocak 2007 (UTC)
  3. Dostlarla beraber vakit geçirmek beni mutlu eder --nosferatü 15:12, 9 Ocak 2007 (UTC)
  4. Saat kaçta buluşacaktık? Bi' de nerede? kızılsungur®©iletikatkılar 12:36, 10 Ocak 2007 (UTC)

Ayarlanması[kaynağı değiştir]

  • Kısaca söylemek gerekirse Ankara'yı bilmiyorum fakat Ankara'daki Vikipedistlerle tanışmak isterim. Tarih olarak 14 Ocak'ın güzel olacağını düşünüyorum. Yer konusunda bir fikrim yok ama Ankara'yı bilmeyen birisi olarak Kızılay meydanı çevresinde bir yerlerde buluşulması çok güzel olur. Ankara'dan kimseyi tanımadığım için bir Vikipedi yazılı kağıt çok güzel olabilir. --Ugur Basakmesaj 00:10, 3 Ocak 2007 (UTC)
  • Sen belirlenecek buluşma yerinde elinde bir kırmızı karanfille bekle; biz seni buluruz. :-) (Anekdotal ek: Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nin haberleşme listesinde, İstanbul buluşmalarının adı "İstanbuluşma", Ankara buluşmalarının adı da "Buluşmankara"dır.) --Doruk Salancıileti 22:33, 3 Ocak 2007 (UTC)
    Kırmızı karanfille uğraşmak istemem ama ilginç olacak olan üzerimde herhangi bir iletişim cihazı da olamayacak. Doruksal ama sen gelirsen resmin sayesinde seni tanımakta zorlanmam sizde beni şu anki durumuma uygun görüntüm sayesinde tanıyabilirsiniz:)--Ugur Basakmesaj 08:39, 5 Ocak 2007 (UTC)
  • Askerlik yaptığını öğrendim; hayırlı teskereler. "...şu anki durumuma uygun görüntüm..." demişsin de üniformalı mı gelirsin ya da gelmeyi düşünürsün ? --Doruk Salancıileti 16:33, 5 Ocak 2007 (UTC)
  • Askerlik durumu doğru. Fiziksel görüntüden tanınma ihtimalini söylemiştim. Yalnız bu haftasonu gelememe ihtimalim yükseldi kesin olmamakla birlikte şu anda söyleyebileceğim bu. Ek olarak bu buluşmaya şu an için çok büyük bir ilgi göremedim. Sanırım Ankara'da olan diğer buluşmalara gelen kullanıcılara bir bilgi mesajı atmak iyi olabilir. Bu hafta buluşma olamazsa bir sonraki haftaya ayarlayabiliriz. --Ugur Basakmesaj 18:49, 8 Ocak 2007 (UTC)
  • Bir önceki buluşmada Nosferatü, Zeynep, Kızılsungur, Purplewoman ve ben vardık. Ben şu anda Ankara'da değilim, yoksa katılmak isterdim. :) -Tembelejderha 18:52, 8 Ocak 2007 (UTC)
  • Listeden gördüklerime birer mesaj attım bakalım cevapları nolacak. Zaten 14 Ocak benim için şu anda zor görünüyor, umarım bir sonraki haftaya ufaktanda olsa bir hareketlenme olur. --Ugur Basakmesaj 19:06, 8 Ocak 2007 (UTC)
  • Bir önceki buluşma yeri güzeldi tenedos cafe Adres için bir önceki buluşmada bana mail atanlara telefon numaramı vermiştim, aynısını yapabiliriz. Birbirimizi tanımak zor olmayacak --nosferatü 15:12, 9 Ocak 2007 (UTC)
  • Çok gürültülü bir yer olmasın yeter. Birbirimizi duymamız önemli. Ayrıca fon müziği alternative rock olan bir yer olursa iyi olur. U2, Depeche Mode, REM, Audioslave tarzı müzikler çalan bir café iyi olur. Tenedos iyiydi... kızılsungur®©iletikatkılar 12:44, 10 Ocak 2007 (UTC)
  • Keşke tatil (15 tatili) zamanına gelseydi. Neyse size iyi muhabbetler.--Absarileti 14:04, 10 Ocak 2007 (UTC)
  • Bir önceki mesajda da belirtmiş olduğum gibi bu haftasonu ne yazıkki benim için uygun değil. Bir sonraki haftasonu bir terslik olmazsa görüşebilmek isterim. Ek bilgi olarak durumum nedeniyle içkili bir mekan olmaması gerekiyor:) Umarım bu isteğime uygun bir yerlerde vardır. Benim için nasıl bir yer olduğu o kadar önemli değil ama amaç sohbet ve tanışmak olduğu için biraz daha sakin bir yer daha iyi olur diye düşünüyorum. Gelebilecek veya gelme ihtimali olan diğer vikipedistlerle iletişime geçebilirseniz güzel olur. Herkese iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:13, 12 Ocak 2007 (UTC)
  • Bende bir önceki buluştuğumuz arkadaşların telefon numaraları var.Onlara telefondan ulaşabilirim. Biz her zaman serbest olduğumuzda Uğur Başağın tarih belirlemesi gerekiyor.

Tarih belirlenince toplanabiliriz--nosferatü 09:01, 13 Ocak 2007 (UTC)

  • Arkadaşlar yine üzgünüm ama şu an için görünen bu haftasonumunda kilitli olduğu. Büyük ihtimalle bir sonraki haftaya kalıyor. Sanırım okulların tatil olması da o tarihlerde olacaktır. Umarım daha çok kişi ile buluşabiliriz bu gecikme sayesinde --Ugur Basakmesaj 16:41, 17 Ocak 2007 (UTC)
  • İlgilenenlere bu sefer kesin tarih veriyorum. Bu hafta yani 27 Ocak'ta olsa daha iyi olur ama 28'de olabilir Ankara'da olacağım. İlgilenenlere duyurulur, tarih çok kısa oldu denilirse tekrar bir tarih ayarlaya çalışabiliriz. --Ugur Basakmesaj 15:47, 25 Ocak 2007 (UTC)
  • Ne yazık ki bu haftasonu da benim için uygun olmayacak: bir SCUBA programı için Kaş'ta olacağım. Başka sefere, inşallah. --Doruk Salancıileti 20:50, 25 Ocak 2007 (UTC)
  • Bende ne yazık ki bu tarihte Ankara'da olamayacağım. Bir sonrakine inşallah.--Absarileti 12:17, 26 Ocak 2007 (UTC)


Her nedense vikicileri tanımakta hiç zorlanmıyorum. Uğur'da da aynısı oldu. Görür görmez tanıdım. Yani buluşma düzenlemek isteyen vikiciler birbirimizi nasıl tanırız demeyin, nasıl olduğunu bilmiyorum ama oluyor işte. Sonradan Kızılsungur geldi, kısacası üç kişiydik. Askerlik ağırlı konumuzdu ama vikiler hakkında da konuştuk. Gelmeyen arkadaşların kulağını çınlattık (Doruk Salancı - Absar - Zeynep).Aramızda sigara içen yoktu ama Kızılsungur çok duman altı olduk diye sitayişte bulundu haklıydıda . Daha sonra çıktık kitapçılara baktık metroda da ayrıldık güzel bir gündü (ayrıldıktan sonra telefonumu kaybetmeseydim daha da güzel olacaktı)--nosferatü 08:42, 29 Ocak 2007 (UTC)

Ufak çapta bir buluşma oldu ama yine de Ankara'da oturan Vikipedicilerin bir kısmı ile tanışmak güzel oldu. Nosferatü'nün değinmiş olduğu gibi sayımızın az olması nedeniyle çok büyük oranda Vikipedi konuşma fırsatımız olmadı ama yine de ben o gün konuşulan ve şu anda bulunduğum çevreden edindiğim izlenimleri kısaca yazmak istiyorum.
Hep konuşmuş olduğumuz Vikipedi'nin tanıtımı için ne yapmalıyız sorusunu çok daha fazla sormamıza gerek yok çünkü bu sorun ortadan kalktı sayılır. Ancak tanıtım her zaman gereklidir benim bahsetmek istediğim konu interneti kullanan ve interneti araştırma amacıyla kullanan kişilerin birçoğu bir şekilde Vikipedi ile tanışıyor çünkü şu anda google aramalarında birçok konuda Vikipedi ilk sırada yer alıyor. Şu anki amacımız sanırım temel maddelerin geliştirilmesi konusunda olmalı. Bu konuda daha ayrıntılı fikirlerimi köy çeşmesinde yazmayı düşünüyorum. --Ugur Basakmesaj 18:19, 29 Ocak 2007 (UTC)