Vikipedi:Botlar/Başvurular/Mavrikant Bot

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bot başvurusunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Bot başvurusu sonucunda kullanıcıya bot statüsü verilmesine karar verilmiştir.--Superyetkinileti 09:48, 7 Nisan 2015 (UTC)

  • Bot'un sahibi : Mavrikant
  • Bot'un amacı :Aşağı bakınız
  • Kullandığı betik : AutoWikiBrowser
  • Bot statüsüyle çalıştığı vikiler :
  • Bot statüsüz çalıştığı vikiler : tr
  • Not : Kullanıcı hesabım ile uzun bir süredir AWB'yi kullanmaktayım. SD ve kendi geçmişimin daha fazla bot değişiklikleri ile dolmaması ve AWB'yi daha etkin kullanabilmek için bot statüsü talep ediyorum. İlgili politikayı dikkatlice okudum ve yapacağım tüm değişikliklerin sorumluluğunu üstleniyorum.

Daha önce AWB ile yaptığım çeşitli değişiklikler söyle:

  • Yeni oluşturulan sayfalara eksik şablonları eklemek ve imla hatalarını düzeltmek. Acemi kullanıcılara maddeyi daha fazla geliştirmek için yol göstermek.([1] [2] [3])
  • Devriye şartları sağlayan kullanıcılara davetiye göndermek. API sorgusu ile olası kullanıcıları tespit edip onlara davetiye gönderdim. ([4] [5] [6])
  • Vikipedi'de yer alan bazı hatalı şablon kullanımları. ([7])
  • Vikipedi:CEE Spring 2015 gibi çeşitli etkinlikler için API ile listelediğim son zamanlarda aktif kullanıcılara mesaj göndermek. ([8])
  • Eski kullanıcıları tekrar Vikipedi'ye çekmek için Sizi özledik mesajı gönderilmesi ([9] [10] [11] [12])
  • Sadrettin'in isteği ile 281 kategori sayfasındaki şablonların güncellenmesi ([13])
  • Kafkasmurat'ın MediaWiki tartışma:Spam-blacklist sayfasında belirtmesi üzerine tumgazeteler.com adresine giden 208 maddede yer alan spam ve ayrıca kırık bağlantıların temizlenmesi ([14])
  • Vikipedi:Botlar/İstekler üzerindne gelen çeşitli imla düzeltmeleri. Bunların önce AWB ile istisnai bir durumun olma ihtimaline karşılık önce tek tek AWB düzeltilmesi ve sonra AWB/Typos'a eklenerek sorunun kökten çözümü. ([15])
  • Silinmiş şablon kullanan sayfaların temizlenmesi, bakım yapılması. ([16] [17] [18] [19])
  • Tartışma sayfalarına YİB ve tartışma şablonu eklenmesi. ([20])
  • Şu şekilde basit bir denemesini yatığım daha sonraları biraz daha geliştirdiğim düzen ile köy maddelerinide yapılması planlanan Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri/Bitirme projesi kapsamında bazı değişikliklerin bot yardımı ile yapılması.

Destek Destek[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek - Mavrikant zaten teknik görevlerde başarılı, bot kullanması işini kolaylaştıracaktır. --Khutuckmsj 20:15, 23 Mart 2015 (UTC)
  2. Destek Destek - AWB zaten kararlı bir yazılım olduğu için botun teknik tarafında soru sormaya gerek yok. AWB ile yapılan hatalar tamamen kullanıcı yapılan işi karar verirken karar verme kaynaklıdır. Mavrikant'ın da bu deneyimde olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında tüm botların vikipedide topluca yapılacak olan önemli değişikliklerin (monoton yazım düzeltimi vs dışındakiler) burada tartışılması taraftarıyım. Çünkü bot dediğimiz şey aslında tehlikeli bir silah. Kumul (mesaj) 22:01, 23 Mart 2015 (UTC)
  3. Destek Destek Teknik işlere oldukça hakim bir kullanıcı, botu da onun gibi iyi işler çıkaracaktır. --Uğurkentmesaj 22:02, 23 Mart 2015 (UTC)
  4. Destek Destek Bir teknisyenin botla yapabileceği çok fazla iş olacağına inanıyorum ve Mavrikant'ın bu bota ihtiyacı olacağını düşünmekteyim. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:16, 24 Mart 2015 (UTC)
  5. Destek Destek Gayet iyi olacaktır.--i.e.msj 11:43, 24 Mart 2015 (UTC)
  6. Destek Destek kumul'un notuna katılıyorum, bot kimi zaman tehlikeli bir silaha dönüşebiliyor. mavrikant'ın awb denemelerinden dikkatli olduğunu biliyorum ve özeninin süreceğini umuyorum. --kibele 21:25, 26 Mart 2015 (UTC)
  7. Destek Destek Kullanıcının hassasiyetle kullanacağı bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. --Eldarion 12:27, 27 Mart 2015 (UTC)
  8. Destek Destek Vikipedi'ye yararı olacaktır.--B.S.R.F. 💬 17:00, 1 Nisan 2015 (UTC)
  9. Destek Destek - Bu sorumluluğu üstlenebileceğine inanıyorum. --Ömer Berkaymesaj 17:08, 1 Nisan 2015 (UTC)
  10. Destek Destek devam Mutlutopuz 23:18, 1 Nisan 2015 (UTC)
  11. Destek Destek Zaten bir teknisyen ve mevcut olarak da kendi hesabı üzerinden bot ile yapacağı işlemleri gerçekleştiriyor. --cobija 23:40, 1 Nisan 2015 (UTC)
  12. Destek Destek Mavrikant'ın başarılı bir iş çıkaracağınız umuyorum. Umarım yeni madde açılışlarında bot ile değişiklik çakışmasına uğramayız. Alexandre M. 04:02, 2 Nisan 2015 (UTC)
  13. Destek Destek Mavrikant'ın botu sorunsuz şekilde yönetebileceğini düşünüyorum. Bu bot ile işi daha kolay olacaktır.Sait71 07:31, 2 Nisan 2015 (UTC)
  14. Destek Destek awb'yi bot statüsü ile kullanırken de dikkatli olacağına inanıyorum. Sadrettin mesaj 15:07, 2 Nisan 2015 (UTC)
  15. Destek Destek Mavrikant bu görevin hakkını fazlasıyla verebilir --Hacitalha 09:21, 3 Nisan 2015 (UTC)
  16. Destek Destek--Talipakyuz19 mesaj atın 18:35, 3 Nisan 2015 (UTC)
  17. Destek Destek--►Cekli829 20:40, 4 Nisan 2015 (UTC)
  18. Destek Destek--Diyapazon(Mesaj) 21:58, 4 Nisan 2015 (UTC)

Karşı Karşı[kaynağı değiştir]

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Tartışma Tartışma[kaynağı değiştir]

  • Birkaç noktaya takıldım:
  1. Kullanıcılara bot ile mesaj atılması konusunda bir kararımız yok bildiğim kadarıyla.
  2. Sırf "tartışma" şablonu eklemek için tartışma sayfası oluşturmamaktayız (bunu yapacağını söylememişsin ama "Tartışma sayfalarına YİB ve tartışma şablonu eklenmesi" dediğin için belirtme ihtiyacı hissettim). YİB şablonunu nasıl ekleyecek bir de?--RapsarEfendim? 20:14, 23 Mart 2015 (UTC)
Not düşeyim, atılmaması yönünde de bir kararımız yok. --Khutuckmsj 20:16, 23 Mart 2015 (UTC)
Mesaj gönderilme ile ilgili bende bir karar görmedim. Gözümden kaçmış ta olabilir. Çeşitli durumlarda topluca mesaj göndermemiz şart ya da verimli oluyor. Mesaj almak istemeyenler için muafiyet listesi oluşturulabilir. Seri mesaj göndereceğim iddiasında da değilim. CEE Spring projesinde 32 katılımcı var. Toplu mesaj olmasaydı bu mümkün olamazdı. YİB olayına gelince, yaşan insan kategorisinde yer alan sayfaların tartışma sayfalarına eklemiştim.Şuan farkettim ki YİB ile beraber tartışma şablonu eklemeyi unutmuşum. AWB ile sadece tartışma şablonu eklediğimi hatırlamıyorum. --Mavrikantmsj 20:41, 23 Mart 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum - Ben açıkçası kullanıcılara bot ile sürekli mesaj atılmasına karşıyım. Örn sizi özledik vs bunların sıklığı ne kadar olacak? 1 yıldır VP ye girmeyen bir kullanıcıya her ay sürekli sizi özledik atmanın spamdan bir farkı yok. Bunun sıklığı nasıl ayarlanacak? veya mesaj atılan bir kullanıcıya tekrar atılmayacakmı vs? (bu soru aslında Mavrikant a değil, Vikipedi tartışma:Botlar/İstekler de tartışılması gereken bir soru) bunu dışında hatalı kelimeler, şablonlar, taşımalara tabiki destek. Kumul (mesaj) 20:36, 23 Mart 2015 (UTC)
Bekleyen değişliklerin 60 güne çıktığı zamanda eski kullanıcıların dikkatiğini çekmek için böyle bir yönteme başvurmuştum. O demek devriye şartlarını kısmen sağlayan (+150 değişiklik) kullanıcılara da devriyelik davetiyesi göndermiştim. Bu toplu mesajlar kısa sürede birçok kullanıcıya ulaşmış bekleyen değişiklikleri uzun uzun uzun bir aradan sonra sıfırlamıştık. Bütün ayrıntılar köy çeşmesi arşivinde var. Tacizci değilim yani. :) --Mavrikantmsj 20:41, 23 Mart 2015 (UTC)
Köy Çeşmesinde: Bekleyen değişiklikler, Acil alarm --Mavrikantmsj 20:48, 23 Mart 2015 (UTC)
Est. öyle bişey ima etmedim zaten ama kullanıcılara toplu mesaj olayında her seferinde toplulukça alınan onaylardan sonra yapılması mantıklı olur. (ki öncekileri öyle yapmışsınız uzun süredir aktif olmağım için yeni gördüm, sorun yok) Kumul (mesaj) 20:53, 23 Mart 2015 (UTC)
  • Bot ile hoş geldiniz mesajı atılma konusu daha önce de gündeme gelmiş ve olumlu yönde karara bağlanamamıştı. Böyle bir teklifin sunulması, böyle bir uygulamanın olmadığı ve olması gerektiği için sunulduğu anlamı taşıyor. Topluluk tarafından bu yönde bir karar alınmadığı için böyle bir işlev gerçekleştirmesini doğru bulmuyorum botun. İkinci kısım için de açıklık getirebilir misin?--RapsarEfendim? 21:57, 23 Mart 2015 (UTC)
Ben yeni kullanıcılara HG atılmasını diğer burada tartışılan aktiflere mesaj atılmasından daha farklı bir yerde görüyorum. Yeni gelen ileride iyi katkılar yapılabilecek potansiyel vikipedistin kaybedilmesi yerine siteye tekrar davet edilmesi olay. Bunun meyvelerini zaten burada ve burada bariz bir şekilde görebiliyoruz. Ama topluluk kararı konusunda haklısın Rapsar bu konuda da bir karar alınması gerekiyor. Kumul (mesaj) 22:10, 23 Mart 2015 (UTC)
  • Bot ile hoş geldin mesajı atılmaması yönünde bir karar almadığımız sürece mesaj atılabilir. Yeni gelen kullanıcılara gönderilecek bir hoş geldin mesajı Viki'ye her türlü katkı sağlayacaktır. Biraz hızlı hareket edelim, esnek olalım. Şurada tartışmalara katılan 20 kişiyiz, vaktimizi ıvır zıvıra harcamayalım. Zararlı olmayacak her türlü iş uzun tartışmalarla uğraşmadan yapılmalı, Vikipedi:Cesur ol lafta kalmamalı. --Khutuckmsj 22:18, 23 Mart 2015 (UTC)
Vikipedi:Beş temel taş ı ihlal etmediği sürece vikipedide yapılan hiçbir değişiklik yasak veya kural dışı değildir (yanlışsam veya eksiksem düzeltin) fakat bot ile yapılan değişiklikler o kadar hızlıki, bir yanlışlık oldu kararı alınana kadar iş işten geçmiş olabiliyor, bunun için Vikipedi:Botlar/İstekler önerimi yeniliyorum. Fakat HG konusunda bir vikipedist neden böyle yapıyorsun derse şuradaki karardan dolayı bunu yapıyorum diyebilmek için karar alınması daha düzenli olabilir. Bunun dışında Şurada tartışmalara katılan 20 kişiyiz ve Vikipedi:Cesur ol lafı çok doğru bu lafı hatırladıkça ve buradaki değişim hızını gördükçe konuyu açmak bile istemiyorum aslında. Darısı başımıza. Kumul (mesaj) 22:32, 23 Mart 2015 (UTC)
Ok alalım karar. Çeşmede yeni vakit kaybetme konumuz hayırlı olsun. Oyum "destek", konuyu açınca ekleyebilirsiniz. --Khutuckmsj 22:38, 23 Mart 2015 (UTC)
Arkadaşa soruyorum, siz cevaplıyorsunuz. Allah Allah... Bir kendisinden cevap alayım.--RapsarEfendim? 22:39, 23 Mart 2015 (UTC)
(: Kumul (mesaj) 22:42, 23 Mart 2015 (UTC)
[21] --Khutuckmsj 22:46, 23 Mart 2015 (UTC)
  • Rapsar, Yukarıda belli bir gruba bir proje ile ilgili topluca mesaj gönderilmesinde bahsediliyordu. Ne zaman otomatik hoş geldin mesajı göndermeye geldi konu? Bende biraz HG mesajı göndermiştim kullanıcılar geri dönüş alamayınca boş iş diyerek bırakmıştım. Neyse maden konu buraya geldi ve burasıda köy çeşmesine döndü. HG mesajlarını bot ile değil de MediaWiki'nin NewUserMessage eklentisi ile gönderilmesi taraftarıyım. Böylece bot operatörlerinin hiç vaktini harcamamış oluruz daha verimli olur. Herkese tek tek kişisel HG mesajı gönderemeyeceğimiz için en mantıklı yol bence bu. YİB meselesine gelirsek, yukarıda yazmıştım tekrar yazıyorum. "yaşan insan kategorisinde yer alan sayfaların tartışma sayfalarına eklemiştim." AWB yi ilk keşfettiğim zamanlarda yaptığım bir şeydi. Üzerinde durma taraftarı değilim. Topluluk olumlu karar verirse eğer AWB dışında daha hızlı bir bot ile eklemesi daha iyi olur. Burada benim Regex bilgimin, bul/değiştir yaparken istisnai durumları göz önüne alıp almadığım sorgulanması gerekirken tamamen konudan alakasız köy çeşmesini ilgilendiren şeyler konuştuk farkında mısınız? --Mavrikantmsj 23:00, 23 Mart 2015 (UTC)
Tamam işte, bot ile mesaj gönderme konusu değil mi? Ha hoşgeldin mesajı ha başka mesaj :) Tartışmanın temeli bu idi esasen. Teknik konuda bir sorun olacağını zannetmiyorum. Diğer konu?--RapsarEfendim? 08:49, 24 Mart 2015 (UTC)
Kullanıcı:Mavrikant?--RapsarEfendim? 17:17, 1 Nisan 2015 (UTC)
Rapsar, Diğer konu ile neyi kastediyorsun anlamadım. Anlasam cevap vereceğim. --Mavrikantmsj 17:30, 1 Nisan 2015 (UTC)
En başta yazdığım konular.--RapsarEfendim? 17:31, 1 Nisan 2015 (UTC)
YİB mi? 2 defa yazdım. Daha ne diyim. --Mavrikantmsj 17:34, 1 Nisan 2015 (UTC)
Yaşayan insanlar kategorisinde olanlara YİB ekleme, olmayanlardan kaldırma olayı teknik olarak mümkün değil mi? Öyleyse yapılsın tabi, iyi olur.--RapsarEfendim? 20:49, 1 Nisan 2015 (UTC)
Rapsar, Evet mümkün. :) --Mavrikantmsj 21:05, 1 Nisan 2015 (UTC)

20 adet deneme değişikliği yapabilir misiniz? --Superyetkinileti 19:13, 6 Nisan 2015 (UTC)

Superyetkin, Yapıldı. Özel:Katkılar/Mavrikant Bot --Mavrikantmsj 00:48, 7 Nisan 2015 (UTC)

Sonuç Sonuç[kaynağı değiştir]

Onaylandı Onaylandı --Superyetkinileti 09:48, 7 Nisan 2015 (UTC)


Yukarıdaki bot başvurusunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.