Vikipedi:Biraz çaba gösterin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eğer bir evin inşasına başlıyorsanız neden birkaç tuğla koymayı denemiyorsunuz?

Bütün maddeler paraşütle seçkin madde olarak inmez. Bunu hepimiz biliyoruz. Maddeler Vikipedi'nin en iyi örnekleri olabilmek için zamanla gelişirler. Yalnızca taslak boyutunda olan bir maddeyi başlatmakta hiçbir sakınca yoktur. Ama taslak açtığınız zaman birazcık çaba gösterin. Tek cümlelik taslak bile açsanız bir dış bağlantı, birkaç kategori, hatta bir taslak şablonu koymanız sonraki satırları yazacak kişiye yardımcı olur.

Yalnızca tek bir kaynak koymak bile bir sonraki yazara yardımcı olacaktır, bu sayede kaynağı okuyan kişi oradaki bilgilerden faydalanarak maddeye ekleme yapabilir. Bir tutam "temel" bilgi bile yardımcı olur. Eğer bir yazardan bahsediyorsanız hangi çalışması sayesinde kayda değer olduğunu belirtin. Bir aktörse, bazı önemli rollerinden bahsedin. Bir albüm maddesi açıyorsanız en azından parça listesini yazın. Bir bilgi kutusu eklemek bile faydalı olabilir.

X bir Y'dir demek ve öylece bırakmak gösterilebilecek en az çabadır; bu tembellik göstergesi olduğu gibi, biraz fazlasını eklemek de maddenin silinmesini engelleyebilir.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]