Vikipedi:Anasayfa tasarımları/Probeklein2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi'ye hoşgeldiniz!
Türkçe madde sayısı: 606.061
 

 DizinGöz atKategorilerKöy çeşmesiYardım Deneme tahtasıSorular

Gaffar Okkan (24 Şubat 1952; Hendek, Sakarya - 24 Ocak 2001; Diyarbakır), faili hâlen meçhul olan bir suikast sonucu öldürülmüş eski Diyarbakır emniyet müdürüdür. Diyarbakır halkı tarafından "Gaffar Baba" olarak bilinir ve hatırlanır. Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğan Gaffar Okkan, 1973'te Polis Akademisinden mezun olup İzmir'de bir süre komiser yardımcılığı ve komiserlik rütbeleriyle görev yaptıktan sonra sırasıyla Şanlıurfa ve Eskişehir il emniyet müdürlüklerinde hizmet verdi. 1993'te Kars'a emniyet müdürü olarak atanan Okkan, buradaki görevini dört yıl kadar sürdürdü. 1997'de ise, uzun süredir çeşitli militan örgütlerin faaliyetlerini sürdürdüğü Diyarbakır'a emniyet müdürü olarak atandı. Okkan, Diyarbakır'daki hizmet sürecinde şehrin güvenliğinin yanı sıra sosyolojik yapısı alanında da radikal yenilikler yaptı ve ardından Diyarbakır halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan bir figür hâline geldi. (Devamı...)

Şablon:Ana sayfa dinamik içerik/ProbekleinNew

Bir dört yüzlü

  • "Eğer dört eşit rezistör birbirine bağlanarak bir dörtyüzlü (resimde) oluşturursa, iki köşe arasındaki direnç, bir rezistörün direncinin yarısı kadardır."
  • "Lost dizisindeki yer alan kurgusal karakterler Nikki ve Paulo seyirciler tarafından o kadar sevilmedi ki, filmin yapımcıları ikisini hikâye gereği öldürdüler."
  • "Michael Jackson videografisi'nde yer alan video kliplerin bazıları, süre, harcanan para ve klip hikâyesi uyumuyla pop şarkıcısı Michael Jackson'ın Guinness Dünya Rekorları'na geçmesini sağlamıştır."
  • "Küpün hacmini iki katına çıkaracak kenar uzunluğunu bulma, yalnız pergel ve cetvel kullanarak çözülemez bir geometri problemidir."
  • "Genellikle gönüllülere dayanan Britanya Ordusu'nda asker alımı politikasında, 1963 yılı sonrasında profesyonel ordu uygulamasına geçilmiştir."
  • [[Dosya:

    To pot the red.jpg‎|300px|center|thumb|
    Bir tür bilardo oyunu - Oyun yarım-biçimli bir masada oynanmakta. ]]

    24 Nisan:

    Kategoriler

    Kardeş Projeler

    Vikipedi kâr amacı gütmeyen Wikimedia Vakfı tarafından sağlanmaktadır. Vakfın desteklediği diğer wiki projeleri:

    Vikisözlük Vikikaynak Vikisöz Vikikitap Commons Meta-Wiki Vikitür Vikihaber Vikiversite
    Vikisözlük Vikikaynak Vikisöz Vikikitap Commons Meta-Wiki Vikitür Vikihaber Vikiversite
    Özgür Sözlük Özgür Kütüphane Özdeyişler Özgür Kitaplar Çoklu Ortam Paylaşım Viki Merkez Biyolojik Tür Dizini Özgür Haberler Özgür Üniversite

    Diğer Dillerdeki Vikipediler