Veysel Batmaz

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Prof. Dr. Veysel Batmaz (d. 1953, Bursa), Türk iletişim bilimcisidir.

Kadıköy Maarif Koleji'ni bitirdi. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu, Ankara Üniversitesi-Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora yaptı. 1980 yılında Gazi Üniversitesi (AİTİA - Hacı Bayram Veli) İletişim Fakültesi'nde (BYYO) başladığı akademik yaşamına altı yıl SBF-BYYO'da devam etti. Lisans üstü çalışmalarını University of Pennsylvania-Annenberg School for Communication'da sürdürdü; George Gerbner'in asistanlığını yaptı ve Jürgen Habermas'ın kısa dönemli öğrencisi oldu.

Liverpool John Moores Üniversitesi-Beykent İleri Eğitim Kurumu Akademik Direktörü ve Mütevelli Heyeti Üyeliği, Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulunmuştur.[1]

Reklam ve araştırma sektörlerinde çeşitli görevler aldı. Manajans/Thomson Reklam Ajansı'nda Eli Acıman'ın yanında üç yıl araştırma müdürlüğü yaptı. Birçok üniversitede reklam, araştırma yöntemleri, iletişim, sosyal psikoloji ve siyasal düşünceler alanlarında dersler verdi. 2000 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Araştırma Yöntemleri Anabilim Dalı başkanlığı yaptı. Halen Beyken Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. TÜRSAK, Tarih Vakfı ve Bilişim Vakfı kurucu üyesidir.

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2014.