Verónica Castro

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Verónica Castro
Castro, Aralık 2017'de
DoğumVerónica Judith Sáinz Castro Alba
19 Ekim 1952 (71 yaşında)
Meksiko, Meksika
MilliyetMeksikalı
Diğer ad(lar)ıVero, La Chaparrita de Oro, La Chaparrita consentida.
MeslekOyuncu, şarkıcı, yapımcı, eski model ve sunucu
Etkin yıllar1971–günümüz
Tanınma nedeniLos Ricos También Lloran, Rosa Salvaje, El Derecho De Nacer, Mala Noche No, La Movida, Chiquita Pero Picosa, La Casa de las Flores.
Partner(ler)Manuel "Loco" Valdés (Cristian'ın babası)
Enrique Niembro (Michel'in babası)
Omar Fierro
Adolfo Angel
Çocuk(lar)Cristian Castro (şarkıcı)
Michel Castro (film yapımcısı)
AkrabaSocorro Castro Alba
Fausto Castro (erkekı kardeşi)
Beatriz Castro (kız kardeşi)
José Alberto Castro (erkek kardeşi)
Sofía Castro (yeğeni)
ÖdüllerNumerous international awards including: Emmy award (2005),Palmas de Oro. Edición 61, Premio Italia-México 2017 Gaviota de plata Viña de Mar, Silver Goddess Award (2002)

Verónica Judith Sáenz Castro (d. 19 Ekim 1952 ; Meksiko), Meksikalı şarkıcı, sinema ve dizi oyuncusu.

Hem şarkıcı hem de oyuncu olan Meksikalı aktris Castro, 970'li yılların sonlarından itibaren önce Meksika'da, sonra da bütün Latin Amerika'da üne kavuşmaya başladı. Castro'nun başrolde yer aldığı dizi Zenginler de Ağlar adlı pembe dizi, Türkiye dahil İspanya, İtalya, Fransa, Rusya, Çin, Filipinler gibi pek çok ülkede bir fenomene dönüştü.[1]

1980'lerde müzik kariyerine de ağırlık veren ve pek çok albüm çıkaran Veronica yine bu yıllarda orijinal adı Rosa Salvaje olan Yaban Gülü adlı dizide canlandırdığı taşralı kız Rosa karakteriyle gönüllere taht kurdu. 1990'lı yıllarda çeşitli şov programlarında sunuculuk yaptı, bu arada birlikte yaşadığı Manuel Valdez'den bir oğlu oldu ve bir pop star olan oğlu Christian, Latin Amerika'nın idolü haline geldi. Kendisi ve ailesinin özel hayatı, Latin Amerika'da paparazziler için iyi bir malzeme olmuştur.

2002-2005 yılları arasında ülkesi Meksika'da Biri Bizi Gözetliyor programının sunuculuğunu yapan Castro, 2006 yılında Per Esa Puerta albümünü çıkardı ve bu albümle ilk defa uluslararası alanda başarı kazandı.

2008 yılında Chiquita Pero Picosa oyunuyla tiyatro sahnesine dönen, yine bir Arjantin dizisinde yer alarak bir katili canlandıran Veronica Castro namıdiğer Marianna bu diziden sonra ülkesine dönmüş yaşamını Meksiko'da sürdürmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]