Vampir avcısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vampir avcısı (Buffy evreni) sayfasından yönlendirildi)

Vampir avcısı (Buffy evreni), her nesilde bir genç kızın, vampir, iblis ve bilumum uğursuz yaratığı avlamak, dünyayı her türlü kötülükten korumak ve Buffy için söylenecek olursa iki kez ölmek için aldığı unvandır. Dizinin kurgusunu inceleyecek olursak avcı her nesilde ki potansiyel avcı olan genç kızlar arasından bir kişi olarak seçilir ve doğaüstü bir güçle donatılır bu güç Buffy erkek arkadaşı Riley'e söylüyor: "On erkeğe denk bir güç." Ayrıca çeviklik, refleksler, hız, dövüş sanatlarına olan üstün yatkınlık, güçlü metabolizma ve dünyanın sonu gibi durumlarda, kehanetli rüyalarda görmekte dahil. Avcı ilkel zamanlarda büyücüler tarafından yaratılmış gücünü ise aslında karanlık yaratıklardan alıyor bu bilgi ilk defa Buffy'nin Dracula ile karşılaştığı bölümde veriliyor. Fakat dizinin 7. sezonunda Buffy Willow Rosenberg'in yaptığı bir büyü ile bütün potansiyel avcıların gerçek avcıya dönüşmesini sağlıyor yani günümüzde her nesilde bir seçilmiş kişi değil binlercesi var.

Avcıların soyu[değiştir | kaynağı değiştir]

Avcı terimi, "Gölge Adamlar" adlı topluluk sayesinde başladı. Gölge Adamlar, bir büyülü sözü okurken, bir kızın kalbini çıkardılar ve onun yerine bir iblisin kalbini koydular ve Avcı nesli böyle başladı. Ancak ondan sonra gelecek her Avcı, Gerçek Avcı değildi. Gölge Adamlar, bir de potansiyel avcıları yarattı. Çünkü bir Avcı'nın ömrü çok uzun değildir, her an bir vampir öldürebilir onu, ki Buffy tam iki kez öldü örneğin. İşte o yüzden Avcı öldüğünde hemen onun yerini doldurabilecek Potansiyel Avcılar'ı da yarattılar Gölge Adamlar. Potansiyel Avcılar her ne kadar Avcı gücünde olmasalar da, yine de güçlüler.

Buffy "Prophecy Girl"'da ilk öldüğünde onun yerini Kendra doldurmuştu. Buffy Anne'de Avcılığı bırakınca onun yerini Faith doldurmuştu. Buffy, "The Gift"te ikinci kez ölünce, onun yerini Scooby'ler doldurmuştu.

İlk avcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Buffy the Vampire Slayer'da, gelmiş geçmiş en eski avcıdır. İlk defa Restless adlı bölümde gözükmüştür. Adı Senaya'dır. Sharon Ferguson tarafından canlandırılmıştır. İlk defa Restless adlı bölümde ortaya çıktığında kendini "Ben felaketin kendisiyim. Mutlak. Yalnız. Arkadaş yok! Sadece öldürmek var. Biz... Yalnızız! Avcı bu dünyada yürümez" sözleriyle tanıtır. The Gift adlı bölümde ise Buffy'e "death is your gift (ölüm senin ödülün)" demiştir. Dizide ilk ortaya çıktığında tüm Scooby Gang'in rüyalarına girip onları öldürmeye çalışır. Xander, Willow ve Giles'ı öldürür. Buffy'yi de öldürmek ister ama Buffy uyanarak hem kendini hem de arkadaşlarını kurtarır. Giles, Senaya'nın bir gözetmeni olmadığını ve Primeval adlı bölümde yaptıkları Sümerce büyü üzerine onu ortaya çıkardıklarını söyler. Restless (Buffy the Vampire Slayer), Get it Done, Intervention, The Weight of the World bölümlerinde görünmüştür. Ayrıca Buffy the Vampire Slayer çizgi romanları ve romanlarında da adı geçmiştir.

Senaya, çok eski bir Sümer büyüsüyle çağrılabilir. Bu büyü, büyüyü yapanların tek bir bedende birleşmelerini ve birleştikleri bedenin inanılmaz güçleri olmasını sağlar. Xander, Giles, Buffy ve Willow, Buffy'nin bedeninde birleşerek büyük düşmanları Adam'ı ancak bu şekilde yenmişlerdir. Büyünün sözleri ise şöyledir:

Sümerce:
Ša me-en-dan. Geš-toog me-en-dan.
Zee me-en-den.
Oo-khuš-ta me-ool-lee-a
ba-ab-tum-mu-do-en.

Türkçe:
Biz kalbiz. Biz akılız.
Biz ruhuz.
Öfke fırtınasından,
İlkel olanın gücünü getiriyoruz.