Vaat Edilen Cennet

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vaat Edilen Cennet (Arapçaالجنّة الآن), yönetmenliği Hany Abu-Assad tarafından yapılan 2005 yapımı Filistin filmi. Filmde iki Filistinlinin Tel Aviv'e intihar saldırısı yapmak için giriştikleri çalışmaları konu edinilmiştir. En İyi Yabancı Dilde Film Altın Küre Ödülü alan film aynı dalda Oscar'a da aday gösterilmiştir.

Abu-Assad film hakkında şöyle demiştir; "Film bu politik konudaki sanatsal bakış açısını yansıtmaktadır"; "Politikacılar bu konuyu siyah veya beyaz, iyi ya da kötü olarak görmek isterler fakat sanat bunu beşeri bir şey olarak görmek ister."[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, Filistin'in Nablus kentinde yaşayan iki çocukluk arkadaşı olan Said ve Halid'in Tel Aviv'e intihar bombacısı olarak saldırı yapmak istemelerini konu alır. Bu amaçla yetiştirilen gençler son yolculuklarına başlarlar ancak olaylar geliştikçe kader de kendi ağlarını örmektedir.

Bütün Dünyanın algılamaya çalıştığı bir ruh haline içerden bir bakış sunan film gösterildiği ülkelerde büyük bir ilgiyle izlendi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Glaister, Dan. "It was a joke I was even nominated" 3 Ocak 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Guardian, January 20, 2006.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]