Kullanıcı:Docbaba

Vikipedi, özgür ansiklopedi


D O C B A B A


BENİM BAŞLATTIĞIM (Docbaba), TAMAMINA YAKININI BENİM OLUŞTURDUĞUM VE ORTALAMA 1000 SÖZCÜKTEN OLUŞAN MADDELER (En çok 8400 sözcük)


...Katkılarımı şu kategorilerde topladım:

SİNEMA /
FİLMLER

SİNEMA /
KİŞİLER

SİNEMA /
KONULAR

SİNEMA /
TÜRK FİLMLERİ

SİNEMA /
(KATKILARIM)

Diğer Vikipedistlerin önceden açmış oldukları sinema maddelerine yaptığım katkılar

KİTAP
DERGİ

MÜZİK

AÇTIĞIM
DİĞER
MADDELER

DİĞER
KATKILARIM

Diğer Vikipedistlerin önceden açmış oldukları maddelere yaptığım katkılar
MESAJ





Bu kullanıcı, Vikiproje Sinema'nın bir üyesidir.
42000
+
Bu kullanıcı Vikipedi'de 42.000'den fazla değişiklik yapmıştır.

18



"Editcountitis can be fatal"


META-WIKI'DE EDITCOUNTITIS
USER EDIT COUNTER


Edit sayısının yüksek olmasının fazla bir önemi yoktur. Önemli olan çok sayıda, ama nitelikli madde açmak, onları geliştirmek, büyütmek ve güvenilir kaynaklarla beslemektir. Volapük gibi yapay bir dilin Vikipedide 119.000 maddeye gelmiş olması, benzer şekilde dünyada birkaçyüz bin kişinin konuştuğu yapay dil Esperanto'nun 116.000 maddeyle Türkçe'nin hemen arkasından gelmesi (daha önce Türkçe'nin de önündeydiler), Hollandaca, Fince, İsveççe, Norveççe ve Katalanca Vikipedilerin Türkçe'in önünde olması çok düşündürücü (ve üzücü). 70 milyon nüfuslu, onca üniversitesi ve yüksek okulu olan Türkiye'nin sıralamada hakettiği mantıklı yer 7. veya 8. sıra olmalı. Bunun için çalışalım.


Türkiye'de 2,5 milyon üniversite öğrencisi var. 15 milyon kadar da MEB okullarında okuyan var. Üniversite mezunları ve üniversite sınavına hazırlananlar da bu rakama eklenirse, sadece Türk öğrencilerinin sayısı bile bütün o ülkelerin toplam nüfuslarını geçer. Örneğin 20 milyon kişiden onda biri bile sadece bir madde girse, 2 milyon madde eder(!)


Madde açarken olduğu gibi İngilizce Vikipediden motomot çevirmek yerine (bu ancak çok teknik konularda yapılabilir) mümkün olduğu kadar yerelleştirilmesi cihetine gidilmelidir. Madde açmış olmak için açmak yeterli değildir, 40-50 kelimelik maddeler pek hoş durmuyorlar.


"EDIT COUNT" YERİNE "WORD COUNT + ARTICLE COUNT + QUALITY COUNT"