Unutulmuşlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Command & Conquer Serisi: Unutulmuşlar (The Forgotten)
İlk Görülüş Tiberium Wars
Son Görülüş Tiberium Alliances

Unutulmuşlar ya da The Forgotten Command & Conquer serisinin bir grubu. Oyuncular tarafından Tiberium Wars ve Tiberian Twilight'ta kısmen oynanabilen, Tiberium Alliances'da ise oynanamayan ve oyuncunun düşmanı olan grup.

Unutulmuşlar, Tiberium Wars'ta tiberyum madeninin zehriyle mutasyona uğramış kabileler şeklinde oyuna yansımıştı. Oyun içinde bu kabileleri elegeçiriyor ve paralı asker niteliğinde kullanabiliyordunuz. Aynı şey Tiberian Twilight'ta da geçerliydi.

Ancak Tiberium Alliances'da bu durum değişti ve Unutulmuşlar mutasyona uğramamış ama GDI ve NOD teknolojilerini çalan bir grup olarak lanse edildi. Unutulmuşlar Tacticus'u GDI'dan çalmış ve bir piramite gizlemişti. Ayrıca askerleri de çok güçlüydü.

Önceki oyunlarda Unutulmuşlar mutasyon geçirmişlerdi, dolayısıyla askerleri de mutant olacaktı... Ancak Tiberium Alliances'ta çalıntı teknolojilerle güçlendirilmiş düzenli, büyük bir ordu olarak çıkıyor karşımıza. Temel askeri birimleri de aynı adla Unutulmuşlar olan bu grubun çeşit çeşit uçaksavar, tanksavar ve piyade savar birimleri ile savunma binaları bulunmakta. Yüksek seviyelere geçince yok etmesi oldukça güçleşen bu birimler ordunun güçlü ancak profesyonelleşememiş olduğunu açıkça belli ediyor. Örneğin hurda otobüs gibi. Gerçekten güçlü olan bu birim hurda bir otobüsün içine yerleştirilmiş... Her ne kadar güçlü olsa da bu grup saldırmaya değil, savunmaya programlanmış çünkü oyunculara saldırmıyor. Ancak kendini hızla onarabiliyor.