Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi
Halkara Türkmen-Türk Uniwersiteti
Kuruluş1994
TürDevlet üniversitesi
Eğitim dil(ler)iİngilizce
RektörSuvhanmyrat Baymyradov[1]
KonumAşkabat, Türkmenistan
Okul renkleriYeşil ve Kırmızı

Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi (TürkmenceHalkara Türkmen-Türk uniwersiteti) Aşkabat, Türkmenistan'da bulunan 1993'te kurulmuş ve kısa süre içerisinde ülkenin en prestijli üniversitesi haline gelmiştir. Üniversitenin öğretim dili İngilizcedir. Birçok öğrenci Türkmenistan'ın büyük şehirlerinden gelen Türkmen-Türk liselerinden mezun olan öğrencilerdir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

1994'te "Başkent" isimli Türkmen-Türk eğitim şirketi, Türkmenistan Hükûmetinin desteği ile bu üniversiteyi kurdu. 30 Mayıs 2013'te Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla, Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi yeni bina kompleksi için temel atma töreni düzenledi.[2] Yeni bina 3000 öğrenciler için tasarlanmıştır. Türk şirketi 5M Inşaat Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti tarafından inşa edilmiş ve Ağustos 2015'te hizmete açılmıştır.[3]

Fakülteler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pedagojik
  • Mühendislik
  • Uluslararası İş

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Сменился ректор Международного туркмено-турецкого университета". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2013. 
  2. ^ ""Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi, Dostluğumuzun Bir Göstergesi Olacak"". 6 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2013. 
  3. ^ "Сотрудничество в сфере образования". 5 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]