Ulusal Güçler İttifakı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ulusal Güçler İttifakı
Arapçaتحالف القوى الوطنية
Taḥaalof al-qiwaa al-waṭaniyya
BaşkanBoşta
Genel SekreterSelahaddin El Bişari
Kuruluş tarihiŞubat 2012
MerkezTrablus
İdeolojiLibya milliyetçiliği[1]
Büyük çadır[2]
Ekonomik liberalizm
Liberalizm
Siyasi pozisyonMerkez sağ
Resmî renkler            
Kırmızı, Siyah, Yeşil
Genel Ulusal Kongre
39 / 200
İnternet sitesi
Libya

Parti'nin lideri eski Libya başbakanı Mahmud Cibril.

Ulusal Güçler İttifakı, (Arapça: تحالف القوى الوطنية) Libya'da kurulan siyasal parti. Şubat 2012'de kurulan partinin, merkeziyetçi bir pozisyonu vardır. Ayrıca Ilımlı islam ve demokratik, sivil bir devlet görüşünü ortaya koyar. Şubat 2012'de 58 siyasi örgüt, 236 sivil toplum kuruluşu ve 280'den fazla Bağımsız siyasetçi'nin katılımıyla kurulmuştur.

Liderlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Lideri siyasi konuşmalar, meclis veya başkalarında ittifakı temsil eder. Partinin lideri eski Libya başbakanı Mahmud Cibril'dir. Genel sekreterlik ittifak yönetim organı gibi davranır. Şu anda genel sekreter Selahaddin El Bişari'dir.

İdeoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaygın olarak liberal ve seküler çizgide olduğunu belli eder. İslam da önemli bir yer tutar bu partide. Şeriat yerine daha çağdaş ve ılımlı olan İslami demokrasi veya Ilımlı islam çizgisindedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hussein Ibish (10 Temmuz 2012), "Libya makes us rethink the Islamists' sway", Now Lebanon, 17 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 4 Haziran 2016 
  2. ^ John Thorne (9 Temmuz 2012), "Neither liberal nor Islamist: Who are Libya's frontrunners?", The Christian Science Monitor, 12 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 4 Haziran 2016