Ulusal Demokrat Birlik (Ermenistan)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Logosu

Ulusal Demokratik Birlik (Ermenice: Ազգային ժողովրդավարական միություն) Ermenistan'da bir siyasi partidir. Vazgen Manukyan partinin şu anki genel başkanı.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Parti, 1995 Ermeni parlamento seçimlerinde oyların %7,7'sini aldı ve Millet Meclisinde 5 sandalye kazandı.[1] Parti, 1999 Ermeni parlamento seçimlerinden sonra fazladan 1 sandalye kazandı.

Partinin şu anda Ulusal Mecliste temsilciliği bulunmuyor ve 2018 parlamento seçimlerine katılmayı reddetti.[2] Ancak parti, 2018 milletvekili seçimlerinin ardından yeniden toplanacağını, ideolojisini yeniden odaklayacağını ve saflarını güçlendireceğini belirtti.

İdeoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Parti, Dağlık Karabağ'ın Ermenistan ile yeniden birleşmesini, insan haklarının ve demokrasinin geliştirilmesini ve Ermenistan ekonomisinin güçlendirilmesini destekliyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Manifesto Project Database". manifesto-project.wzb.eu. 5 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2018. 
  2. ^ "Vazgen Manukyan's Party Snubs December 9 Parliamentary Race". 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2021.