Twitter tarafından satın alınan şirketler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Twitter logosu

Twitter bir sosyal ağ ve mikroblog servisidir. Kullanıcılarına tweet (İng. cıvıldama) ismi verilen 140 karakterle sınırlandırılmış mesajlar gönderme olanağı sağlar. Merkezi San Francisco'da bulunur ve New York, Boston ve San Antonio gibi şehirlerde ofisleri vardır.

Satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Satın Alım Tarihi Şirket Alan/Ürün Ülke Değer Kullanıldı/Birleştirildi Kaynaklar
1 02008-7-15 Temmuz 15, 2008 Summize Sosyal Alan Arama [1]
2 02008-11-24 Kasım 24, 2008 Values of n Sosyal Alan Yazılım Geliştirme [2]
3 02009-12-23 Aralık 23, 2009 Mixer labs Konum Bilgisi Motoru [3]
4 02010-4-09 Nisan 9, 2010 Atebits Tweetie (Sosyal Ağ) [4]
5 02010-4-23 Nisan 23, 2010 Cloudhopper Mobil Mesajlaşma [5]
6 02010-6-10 Haziran 10, 2010 Smallthought Systems Veritabanları ve Analiz Analiz Araçlarıyla [6]
7 02010-12-21 Aralık 21, 2010 Fluther Q&A Servisi [7]
8 02011-5-25 Mayıs 25, 2011 TweetDeck Web ve Masaüstü İstemcisi US$40,000,000 [8]
9 02011-6-01 Haziran 1, 2011 AdGrok Reklamcılık [9]
10 02011-7-05 Temmuz 5, 2011 BackType Sosyal Analiz [10]
11 02011-8-08 Ağustos 8, 2011 Bagcheck Sosyal Paylaşım ve Keşif [11]
12 02011-9-21 Eylül 21, 2011 Julpan Gerçek-Zamanlı Sosyal Alan Arama Motoru [12]
13 02011-11-28 Kasım 28, 2011 Whisper Systems Mobil Gizlilik ve Güvenlik [13]
14 02012-1-19 Ocak 19, 2012 Summify Sosyal Haberler [14]
15 02012-1-24 Ocak 24, 2012 Dasient İnternet Güvenliği "Gelir Mühendisliği" Takımıyla [15]
16 02012-3-12 Mart 12, 2012 Posterous Blog Platformu [16]
17 02012-4-16 Nisan 16, 2012 Hotspots.io Sosyal Medya İstihbaratı "Gelir Mühendisliği" Takımıyla [17]
18 02012-5-10 Mayıs 10, 2012 RestEngine Kişiselleştirilmiş E-Posta Pazarlama [18]
19 02012-6-04 Haziran 4, 2012 Nclud Butik Tasarım Ajansı Tasarım Takımıyla [19]
20 02012-10-09 Ekim 9, 2012 Vine Yazılım [20]
21 02013-1-28 Ocak 28, 2013 Crashlytics Çökme Raporlayıcısı US$100,000,000 [21]
22 02013-2-06 Şubat 6, 2013 Bluefin Labs Sosyal TV Analizi Amerika Birleşik Devletleri US$80,000,000 [22][23]
23 02013-5-09 Mayıs 9, 2013 Ubalo Büyük Ölçekli Bilgi İşlem [24]
24 02013-5-13 Mayıs 13, 2013 Lucky Sort Büyük Veri Görüntüleme [25]
25 02013-6-19 Haziran 19, 2013 Spindle Labs Uygulama Geliştiricisi Amerika Birleşik Devletleri [26]
26 02013-8-13 Ağustos 13, 2013 Marakana Eğitim Hizmetleri [27]
27 02013-8-28 Ağustos 28, 2013 Trendrr Reklamcılık Çözümleri [28]
28 02013-9-09 Eylül 9, 2013 MoPub Reklamcılık Çözümleri US$350,000,000 [29]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://techcrunch.com/2008/07/15/confirmed-twitter-acquires-summize-search-engine/
  2. ^ http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/11/24/AR2008112402842.html
  3. ^ http://www.businessinsider.com/twitter-buys-geoapi-startup-to-help-with-geolocation-2009-12
  4. ^ http://techcrunch.com/2010/04/09/twitter-acquires-tweetie/
  5. ^ https://blog.twitter.com/2010/cloudhopping
  6. ^ http://mashable.com/2010/06/10/twitter-acquires-smallthought-systmes/
  7. ^ https://blog.twitter.com/2010/fluther-flocks-twitter
  8. ^ https://blog.twitter.com/2011/all-decked-out
  9. ^ http://venturebeat.com/2011/06/01/twitter-buys-adgrok/
  10. ^ http://techcrunch.com/2011/07/05/twitter-acquires-social-analytics-startup-backtype/
  11. ^ https://bagcheck.com/blog/03-bagchecking-into-twitter
  12. ^ http://techcrunch.com/2011/09/21/twitter-julpan/
  13. ^ http://thenextweb.com/twitter/2011/11/28/twitter-acquires-mobile-data-security-gurus-whisper-systems/
  14. ^ http://techcrunch.com/2012/01/19/twitter-acquires-summify/
  15. ^ http://thenextweb.com/twitter/2012/01/24/twitter-acquires-ex-googlers-internet-security-company-dasient-for-revenue-engineering-team/
  16. ^ https://blog.twitter.com/2012/welcoming-posterous-team-flock
  17. ^ http://techli.com/2012/04/breaking-twitter-acquires-hotspots-io/
  18. ^ http://techcrunch.com/2012/05/10/twitter-acquires-restengine/
  19. ^ http://www.webpronews.com/twitter-acquires-nclud-for-international-facelift-2012-06
  20. ^ http://allthingsd.com/20121009/twitter-buys-vine-a-video-clip-company-that-never-launched/
  21. ^ http://www.xconomy.com/boston/2013/02/05/twitters-boston-acquisitions-crashlytics-tops-100m-bluefin-labs-close-behind/
  22. ^ http://www.businessinsider.com/twitter-bluefin-labs-2013-2
  23. ^ https://blog.twitter.com/2013/welcoming-bluefin-labs-flock
  24. ^ http://techcrunch.com/2013/05/09/twitter-acquires-palo-alto-based-scalable-computing-startup-ubalo/
  25. ^ http://pevc.dowjones.com/article?an=DJFVW00020130513e95dqj94v&from=alert&pid=32&ReturnUrl=http%3a%2f%2fpevc.dowjones.com%3a80%2farticle%3fan%3dDJFVW00020130513e95dqj94v%26from%3dalert%26pid%3d32
  26. ^ https://boston.com/business/innovation/blogs/inside-the-hive/2013/06/19/twitter-buys-boston-startup-spindle-labs-its-third-local-acquisition-this-year/7jFwai3mL8aleMdrvFy4DP/blog.html
  27. ^ http://techcrunch.com/2013/08/13/twitter-buys-open-source-training-company-markana-to-power-new-twitter-university-for-engineers/
  28. ^ http://techcrunch.com/2013/08/28/twitter-continues-to-beef-up-its-social-tv-efforts-with-trendrr-acquisition/
  29. ^ http://techcrunch.com/2013/09/09/twitter-said-to-acquire-mopub/