Triggerfinger

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Triggerfinger"
The Walking Dead bölümü
Rick ve Glenn saldırganlardan saklanırken.
Bölüm no.2. sezon
9. bölüm
YönetmenBilly Gierhart
SenaristDavid Leslie Johnson
Yayın tarihi19 Şubat 2012 (2012-02-19)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Nebraska"
Sonraki →
"18 Miles Out"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

"'Triggerfinger" (Türkçesi tetik parmağı), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in ikinci sezonunun dokuzuncu bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 19 Şubat 2012 (2012-02-19)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, David Leslie Johnson tarafından yazılmış ve Billy Gierhart tarafından yönetilmiştir. Bölümde, Rick Grimes'ın (Andrew Lincoln) eylemleri, onun grubu, Dave (Michael Raymond-James) ve Tony'nin (Aaron Munoz) adamları ve yakınlardaki aylaklar arasında bir kapışmaya yol açar. O sırada, Shane Walsh (Jon Bernthal), araba kazasında yaralanan Lori Grimes'ı (Sarah Wayne Callies) kurtarmaya karar verir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Lori, geçirdiği araba kazasının ardından uyanır. Üzerinde birkaç çizikten başka bir yara yoktur. İki aylakla savaşarak arabanın içinden çıkmayı başarır. Ardından kocası Rick'i bulma umuduyla yoluna devam eder.

Kendilerine saldıran iki saldırganı öldürdükten sonra Rick, Hershel Greene (Scott Wilson) ve Glenn (Steven Yeun) ayrılmak için hazırlanmaktadırlar ancak o sırada Dave (Michael Raymond-James) ve Tony'i (Aaron Munoz) arayan üç adam barın kapısına doğru gelir. Rick, Hershel ve Glenn barda sıkışmış durumdadırlar. Bir süre sonra Rick, dışarıdakilere seslenir ve onlarla pazarlık yapmaya çalışır. Rick, dışarıdakilere, Dave ve Tony'i kendisini korumak için öldürdüğünü söyler. Grup ise Rick'e cevaben Rick'in grubunun bulunduğu bara ateş açarlar.

O sırada çiftlikteki grup, Lori'nin kayıp olduğunun farkına varır. Carol Peletier (Melissa McBride), Daryl Dixon'ı (Norman Reedus) bulur ve onun Lori'nin yalnız gitmesine izin verdiğini öğrenir zira Daryl, insanların kuklası olmayı reddetmektedir. Bu da yetmezmiş gibi Darryl, Carol'ın tüm ailesini kaybetmiş olmasıyla ve onun artık yalnız olmasıyla dalga geçer ve Carol'dan kendi işine bakmasını ister. Carol daha henüz Sophia'nın kaybına alışmaya başlamışken Daryl gün geçtikçe daha ilgisiz bir hal almaya başlamıştır. Carol, Shane Walsh'a (Jon Bernthal) Lori'nin kocasını aramak için şehre tek başına indiğini söyler. Bunu duyan Shane, Lori'yi aramak için yola çıkar. Lori'yi bulduğunda onu ikna etmek için Rick ve diğerlerinin kasabaya geri geldiğini söyleyerek Lori'ye yalan söyler. Lori ve Shane kasabaya geri döndüklerinde Lori, Rick ve diğerlerinin geri dönmemiş olduklarını anlar ve Shane'e yalan söylediği için sinirlenir. Shane ise Lori'nin karnındaki bebeği düşündüğü için ona yalan söylediğini söyler ve farkında olmadan aralarında Carl'ın da bulunduğu diğerlerinin de Lori'nin hamileliğini öğrenmesine yol açmış olur. Bu haberi duyduğuna şaşıran Carl, eğer bebek kız olursa ona Sophia ismini verip veremeyeceklerini sorar. Shane ve Lori, eski ilişkileri hakkında gizlice sohbet etmeye başlar. Lori'nin itirazlarına rağmen Shane, kısa süren ilişkilerinde Lori'ye duyduğu hislerinin gerçek olduğunu ve aslında onların ikisinin beraber olmak için yaratıldıklarına inandığını söyler. Andrea (Laurie Holden), Hershel'in kızı Maggie'ye (Lauren Cohan), halen komada olan kız kardeşi Beth (Emily Kinney) için güçlü olmasını istediğini söyler.

Şehirde ise Rick'in grubu barın arka kapısından kaçma planları yapmaktadır. Bu sırada Glenn neredeyse vurulur ancak Hershel, saldırgandan önce davranarak ona ateş ederek onu yaralar. Silah seslerini duyan bir grup aylak olay yerine gelir ve Hershel'in yaraladığı saldırganı öldürür. Bu durum, diğer saldırganların kaçmaya çalışmasına önayak olur. Saldırganlardan Randall (Michael Zegen) adındaki biri çatıdan atlayarak kaçmaya çalışırken bahçe kapısının parmaklıklarının üzerine düşerek bacağını yaralar. Diğer saldırgan ise olay yerinden kaçarak uzaklaşır. Rick'in grubu Randall'ı kurtarmaya çalışır.

Kampa geri döndüklerinde Hershell, Randall'ın yaralı bacağını ameliyat ederek iyileştirmeye çalışır ve Randall'ın bacaklarındaki sinirlerin zedelendiğini ve en az bir hafta boyunca yürüyemeyeceğini söyler. Rick'in Randall ile birlikte kampa geri dönme kararı Shane tarafından pek hoş karşılanmaz zira Shane, bu kararın grubu riske attığına inanmaktadır. Rick, kampa gelirken Randall'ın gözlerinin bağlandığını, bu sebeple Randall'ın nerede olduğunu bilmediğini söyler. Daha da önemlisi, Randall'ın grubunun Randall'ı ölüme terk ettiğini ve onu aramak için geri gelmeyeceklerini söyler. Rick, Randall iyileşince onu geri göndereceğini söyler. Hershel, sinirleri gergin olan Shane'e eğer çiftlikte kalmaya devam etmek istiyorsa çenesini kapalı tutması gerektiği konusunda uyarır.

O sırada Beth uyanmaktadır ve Maggie, Hershel'in ortadan kaybolması ve yeniden içmeye başlaması hususundaki memnuniyetsizliğini dile getirir. Glenn, kendisini Maggie'den uzak tutmaya çalışmaktadır zira şehirdeki çatışma sırasında Glenn'in kontrolü kaybetmesinin nedenlerinden birisi olarak Maggie ile olan ilişkisini göstermektedir. Dale Horvath (Jeffrey DeMunn), Shane'in, grubun güvenliğini sağlamak için aralarında Rick'in de dahil olduğu gruptaki herkesten daha çok şey yaptığı konusundaki Andrea'nın düşüncelerini duyduğunda çok şaşırmıştır. Andrea ve Shane daha sonra Rick'in durumun gerçekliğinin farkında olmadığı ve Rick'in eylemlerinin grubun ölümü ile sonuçlanacağı üzerine sohbet eder. Lori, Rick'e, Shane'in bebeğin kendisine ait olduğunu ve kaçamak ilişkilerinin bir hata olmadığını düşündüğünü söyler. Bunun yanı sıra, Shane'in Dale'i tehdit ettiğini ve Otis'i Otis (Pruitt Taylor Vince) öldürdüğüne inandığını da dile getirrir. Bölüm, kameranın, Rick'in sinirli ve duyduklarından tiksinmiş bir halde olan yüz ifadesini göstererek sona erer.