Trauma Records

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Trauma Records, 1993'te Paul Palmer ve Rob Kahane tarafından Los Angeles'ta kurulan bağımsız plak şirketidir.[1] Trauma Records'un Interscope Records ile ortak girişim anlaşması vardır ve bu anlaşmaya göre, Trauma'nın finans ve pazarlama işlerini Interscope üstlenmektedir. Trauma'nın Bush, No Doubt, Phunk Junkeez ve The Flys gibi gruplarla sözleşmesi vardır. Şirket, 2004'ten bu yana Interscope Records'un yan kuruluşudur.

1997'de Trauma, No Doubt'ın sözleşmesi üzerinde hak iddia eden Interscope'a 100 milyon dolarlık dava açtı. Davada Trauma'nın kayıt hakları korundu ve şirket, 3 ila 5 milyon dolar nakit elde etti.

Trauma Records, Shaquille O'Neal'ın da plak şirketidir. Shaq'ın Shaquille O'Neal Presents His Superfriends, Vol. 1 albümü hiç yayımlanmadı. Şirket ayrıca Mary Kate ve Ashley Olsen'in oynadığı Holiday in the Sun ve When in Rome filmlerinin soundtrack albümlerini yayımladı.

Şirket, günümüzde aktif değildir. Yönetim ve satışlardaki düşüşler nedeniyle Interscope tarafından aşamalı olarak durduruldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sadie, Stanley (2021). The new Grove dictionary of music and musicians (5. bas.). New York: Grove. ISBN 978-0195170672.