Trabzonspor başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Sadri Şener, 1992-1994 ve 2008-2013 yılları arasında iki kez kulübün başkanlığını yapmaktadır.

Trabzonspor Kulübü başkanları listesi Kuruluşundan itibaren 15 farklı kişinin başkanlık görevinde bulunduğu Trabzonspor'un şu anki mevcut başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'dur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Trabzonspor, 2 Ağustos 1967'de İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor'un birleşmesi ile kuruldu. İlk olarak 6 aylığına 10 üye İdmanocağı, 10 üye de İdmangücü'nden olmak üzere 20 kişilik bir yönetim oluşturuldu. Kulüp başkanlığına ise uzun süren tartışmalardan sonra İdmangücü'nün adayı olan Ali Osman Ulusoy seçildi. 6 ayın sonunda ise bu kez İdmanocağı'ndan Rıfat Dedeoğlu başkanlığa getirildi. 30 Nisan 1968'de kulübün ilk kongresi olağanüstü olarak toplandı. Bu kongrede mevcut başkan Rıfat Dedeoğlu tekrar başkan seçildi. Bir yıl sonra yapılan olağan kongrede ise başkanlığa Ali Osman Ulusoy seçildi.

Kulübe en çok başkanlık yapan isim farklı dönemlerde toplam 12 yıl olmak üzere Mehmet Ali Yılmaz'dır. En kısa başkanlık görevini yürüten ise 364 gün ile Mustafa Günaydın'dır. 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası ile en çok kupa 1975-1980 yılları arasındaki Şamil Ekinci döneminde elde edildi. En genç başkanlığa seçilen 34 yaşında Şamil Ekinci olurken, 66 yaşında başkanlığa seçilen Suat Oyman göreve başlayan en yaşlı başkan oldu.

Kulüp başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

# İsim Başlangıç Bitiş Görev süresi Başarılar Not
1 Ali Osman Ulusoy 2 Ağustos 1967 2 Şubat 1968 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 yıl, &0000000000000184.000000184 gün
2 Rıfat Dedeoğlu 2 Şubat 1968 27 Nisan 1969 &0000000000000001.0000001 yıl, &0000000000000084.00000084 gün
Ali Osman Ulusoy 27 Nisan 1969 14 Nisan 1970 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 yıl, &0000000000000352.000000352 gün 2. kez
Rıfat Dedeoğlu 14 Nisan 1970 11 Nisan 1971 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 yıl, &0000000000000362.000000362 gün 2. kez
3 Suat Oyman 11 Nisan 1971 2 Eylül 1973 &0000000000000002.0000002 yıl, &0000000000000144.000000144 gün
4 Salih Erdem 2 Eylül 1973 1 Haziran 1975 &0000000000000001.0000001 yıl, &0000000000000272.000000272 gün 1973-74 Türkiye 2. Futbol Ligi
Kıbrıs Barış Kupası
5 Şamil Ekinci 1 Haziran 1975 3 Haziran 1980 &0000000000000005.0000005 yıl, &0000000000000002.0000002 gün 1975-76 Türkiye 1. Futbol Ligi
1976-77 Türkiye 1. Futbol Ligi
1978-79 Türkiye 1. Futbol Ligi
1979-80 Türkiye 1. Futbol Ligi
1976-77 Türkiye Kupası
1977-78 Türkiye Kupası
1976 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1977 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1978 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1979 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1980 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1976 Başbakanlık Kupası
1978 Başbakanlık Kupası
6 Ahmet Celal Ataman 3 Haziran 1980 3 Ekim 1981 &0000000000000001.0000001 yıl, &0000000000000122.000000122 gün 1980-81 Türkiye 1. Futbol Ligi
7 Mustafa Günaydın 3 Ekim 1981 2 Ekim 1982 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 yıl, &0000000000000364.000000364 gün
8 Mehmet Ali Yılmaz 2 Ekim 1982 17 Ocak 1988 &0000000000000005.0000005 yıl, &0000000000000107.000000107 gün 1983 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1983-84 Türkiye 1. Futbol Ligi
1983-84 Türkiye Kupası
1985 Başbakanlık Kupası
9 Mazhar Afacan 17 Ocak 1988 14 Mayıs 1989 &0000000000000001.0000001 yıl, &0000000000000117.000000117 gün
Mehmet Ali Yılmaz 14 Mayıs 1989 12 Ocak 1992 &0000000000000002.0000002 yıl, &0000000000000243.000000243 gün 2. kez
10 Sadri Şener 12 Ocak 1992 12 Eylül 1994 &0000000000000002.0000002 yıl, &0000000000000243.000000243 gün 1991-92 Türkiye Kupası
1994 Başbakanlık Kupası
11 Faruk Nafız Özak 14 Eylül 1994 15 Aralık 1996 &0000000000000002.0000002 yıl, &0000000000000092.00000092 gün 1994-95 Türkiye Kupası
1995 Cumhurbaşkanlığı Kupası
Mehmet Ali Yılmaz 15 Aralık 1996 30 Aralık 2000 &0000000000000004.0000004 yıl, &0000000000000015.00000015 gün 1996 Başbakanlık Kupası 3. kez
12 Özkan Sümer 30 Aralık 2000 5 Eylül 2003 &0000000000000002.0000002 yıl, &0000000000000249.000000249 gün 2002-03 Türkiye Kupası
13 Atay Aktuğ 21 Aralık 2003 18 Aralık 2005 &0000000000000001.0000001 yıl, &0000000000000362.000000362 gün 2003-04 Türkiye Kupası
14 Nuri Albayrak 18 Aralık 2005 10 Şubat 2008 &0000000000000002.0000002 yıl, &0000000000000054.00000054 gün
Sadri Şener 10 Şubat 2008 26 Mayıs 2013 &0000000000000005.0000005 yıl, &0000000000000105.000000105 gün 2009-10 Türkiye Kupası
2010 Türkiye Süper Kupası
2. kez
15 İbrahim Hacıosmanoğlu 26 Mayıs 2013 görevde &0000000000000001.0000001 yıl, &0000000000000150.000000150 gün

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]