Tom Chaplin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tom Chaplin
Tom Chaplin
Genel bilgiler
Doğum adıThomas Oliver Chaplin
Doğum8 Mart 1979 (44 yaşında)
Hastings - East Sussex, İngiltere
TarzlarRock
Alternative rock
MesleklerMüzisyen
ÇalgılarSolist, Organ, Piyano, Gitar, Bas Gitar, Mandolin, Perküsyon
Etkin yıllar1996-1997
1998-günümüz
İlişkili hareketlerKeane

Tom Chaplin (d. Thomas Oliver Chaplin, 8 Mart 1979, Battle - East Sussex, İngiltere) İngiliz müzisyen ve besteci, piyano rock müzik grubu Keane'ın solistidir.

David Chaplin ve Sally Taylor çiftinin oğlu olan Chaplin, Tim Rice-Oxley'in erkek kardeşi ile yaklaşık bir ay arayla doğdu. Chaplin ve Tim Rice-Oxley'in annesi hastanede arkadaş oldular ve Tom diğer iki kardeş ile bugün hala devam eden bir arkadaşlık kurdu. Tom'un babası Robertsbridge'da "Vinehall" okulunun müdürüydü ve iki arkadaş birlikte aynı okula gitmeye başladılar. Daha sonra Chaplin, Rice-Oxley ile birlikte "Tonbridge School"a gitmeye başladı. Burada okurlarken ileride grubun bateristi olacak olan Richard Hughes ve basçı Dominic Scott ile tanıştılar. Dominic Scott 2001 yılında gruptan ayrıldığını açıkladı. "Vinehall"da okumaya devam ederlerken, Chaplin, okul oyunlarında aktif oldu ve okulun koro grubunun bir parçası oldu. Okul süresince flüt te çalmıştır. Tom, "Tonbridge" okulundaki beş yılını Chapel korosunda geçirdi ve sürekli olarak solo çalışmalarda boy gösterdi.

1995 yılında bu üçlü 'The Lotus Eaters' adındaki ilk gruplarını kurdular. Bu grup U2, Oasis ve The Beatles nin şarkılarının coverlarını "Sussex pub"'da çalan bir grup olmuştu.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]