Tokyo Mew Mew

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tokyo Mew Mew
Tokyo Mew Mew afişi
東京ミュウミュウ
(Tōkyō Myū Myū)
TürMahō shōjo
YaratanReiko Yoshida
Manga
YazarMia Ikumi ve Reiko Yoshida
YayımcıKodansha
Cilt sayısı7 (orijinal) + 2 (a la mode)
Anime televizyon dizisi
YönetmenNoriyuki Abe
Yapımcı
  • Akifumi Takayanagi
  • Hideyuki Kachi
  • Ken Hagino
  • Noboru Yamada
SenaristMasashi Sogo
MüzikTakayuki Negishi
StüdyoPierrot
Lisans
KanalTVA, TV Tokyo
Diğer kanallar
Yayın tarihi 3 Şubat 2002 26 Ocak 2003
Bölüm sayısı52
Anime televizyon dizisi
Tokyo Mew Mew New
YönetmenTakahiro Natori
SenaristYuka Yamada
MüzikYasuharu Takanashi
Stüdyo
KanalTV Tokyo
Yayın tarihi Temmuz 2022 – güncel

Tokyo Mew Mew (東京ミュウミュウ, Tōkyō Myū Myū), Reiko Yoshida ve Mia Ikumi tarafından yaratılmış bir sihirli kız mangası. Japonya'da TV Aichi ve TV Tokyo'da yayınlanmıştır.

Orijinal olarak manga serisi olarak yayınlanan Tokyo Mew Mew, aynı ismi taşıyan 52 bölümlük bir anime serisine de uyarlanmıştır. Manga versiyonu birkaç yan hikâye ve bir de Tokyo Mew Mew A la Mode başlıklı devam içerir. Bu yan ürünlerin hiçbirisi animeye konu edilmemiştir.

Anime Kuzey Amerika'da 4Kids Entertainment tarafından Mew Mew Power adıyla yayınlandı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye ana karakter Ichigo Momomiya ve sevgilisi Masaya Aoyama'nın Red Data Animal müzesini ziyareti ile başlar. Bir deprem olmaya başlar ve Ichigo, rüya benzeri bir duruma girer. Daha sonra Ichigo, Ryou Shirogane ve Keiichiro Akasaka ile tanıştırılır ve bu insanlar, Ichigo'ya, DNA'sının bir Red Data Animal DNA'sıyla karıştığını söylerler. Ichigo'nun artık özel yetenekleri vardır ve Dünya'yı, onu "geri isteyen" bir grup uzaylıdan - Kisshu, Taruto, Pai ve liderleri Deep Blue - korumak için farklı bir görünüm kazanmıştır. Uzaylılar, hayvanlara hastalık bulaştıran ve onları Kimera Anima denen canavarlara çeviren deniz anası-benzeri asalakları kontrol edebilmektedirler. Ichigo, Miyav Ichigo lakabını kullanarak savaşır fakat yalnız değildir. - kendisi gibi dört kız daha bulur ve kendilerine Tokyo Miyav Miyav derler.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Miyav Miyavlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ichigo Momomiya (桃宮 いちご, Momomiya Ichigo)

Minto Aizawa (藍沢 みんと, Aizawa Minto)

Retasu Midorikawa (碧川 れたす, Midorikawa Retasu)

Purin Fong (黄 歩鈴, Fon Purin)

Zakuro Fujiwara (藤原 ざくろ, Fujiwara Zakuro)

Karakterlerin isimlerinin kökeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Miyav Miyavlar, kendi imzalarının renklerine benzer meyvelerden veya diğer yiyeceklerden almışladır isimlerini: Ichigo’nun pembesi, çileğin kırmzısına benzerdir; Minto’nun mavisi, bazı nane aromalı şekerlerde kullanılana benzer; Retasu’nun yeşili marulun rengine benzer; Purin’in sarısı bazı puding çeşitlerinin rengine benzer; Zakuro’nun rengi, narın kırmızısına benzer şekilde kırmızı-mordur ve Ringo’nun kırmızısı, kırmızı bir elma ile aynıdır.

İsim Anlamı İsim Anlamı
Ichigo Çilek Kisshu Quiche
Minto Nane Pai Pay
Retasu Marul Taruto Turta
Purin Puding Gateau du Rowa "Gateau du Roi" ("Kral pastası")
Zakuro Nar

Tokyo Mew Mew’daki bütün ana karakterlerin (Ichigo ve Zakuro hariç) soyadlarında renkler için kanjiler vardır. Ichigo’nun kanjisi (桃 momo) “şeftali” anlamına ve Zakuro’nun kanjisi (藤 fuji) “mor salkım” anlamına gelir. Japoncada “pembe”ye “şeftali rengi” denir. “Şeftali rengi” (桃色 momo-iro), şeftali meyvesinin rengine karşılık gelmez - şeftali, “ten rengi” (肌色 hada-iro)dir . “Mor” kendi kanjisine (紫 murasaki) sahip olmasına rağmen “eflatun”, mor salkım rengi (藤色 fuji-iro) olarak yazılır. Ayrıca diğer karakterlerin renklerinin kanjileri karakterlerin izlerine benzerdir, imza rengi (Miyav Miyavlar için), saç rengi veya göz rengi gibi.

Ayrıca Minto, Retuso, Zakuro, Keiichiro ve Masaya soyadlarının kanjilerinde coğrafi özelliklerin kanjilerini de bulundururlar.

Masaya'nın, Keiichiro'nun ve Ryou'nun soyadları Tokyo'daki bölgelerin isimleridir: Aoyama, Akasaka ve Shirokane (kanji aynı, telaffuz farklı).

İsim Kanji Renk Kanji Coğrafi özellik
Ichigo Momomiya momo pembe
Minto Aizawa ai çivit mavisi zawa bataklık
Retasu Midorikawa midori yeşil kawa nehir
Zakuro Fujiwara fuji eflatun wara çayır
Purin Fong huáng sarı
Keiichiro Akasaka aka kırmızı saka tepe
Masaya Aoyama ao mavi yama dağ
Ryou Shirogane shiro beyaz

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılış müziği
  • Rika Komatsu - "My Sweet Heart"
Kapanış müziği
  • Tokyo Mew Mew: Saki Nakajima (Ichigo), Yumi Kakazu (Minto), Kumi Sakuma (Retasu), Hisayo Mochizuki (Purin), and Junko Noda (Zakuro) - "Koi wa À la Mode"

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]