Together Again (Evanescence şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Together Again"
Evanescence Şarkısı
Yayımlanma23 Şubat 2010
Tarzrock
Süre3:20
ŞirketWind-up
BesteciAmy Lee, Kara DioGuardi
YapımcıDave Fortman

"Together Again" ünlü hard rock grubu Evanescence'ın Haiti'ye yardım amaçlı internette satışa sundukları şarkılarıdır. Parça ilk gününde i-Tunes en çok indirilenler listesinde 37 numaraya kadar yükselmiştir.

Şarkının oluşumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı ilk olarak Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap filminin soundtrackıyla gündeme geldi. Lee, "Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap" filmi için bir parçayı kaleme aldığını ancak şarkı "çok karanlık ve epik" olduğu için geri çevrildiğini bildirdi.[1] "Narnia" filmi için yazıldığı söylenen bir diğer parça ise bir Mozart şarkısından etkilenmiş olan "Lacrymosa"ydı. Ancak, "Narnia"nın prodüktörleri, bu bilginin "kendileri için yeni" olduğunu belirterek herhangi bir Evanescence parçasının filmin müziğinde yer almasının düşülmediğini açıkladı.[2]

Şarkının yayınlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Evanescence'ın ikinci stüdyo albümü olan The Open Door'a konulması düşünülen parça, albümde yer alacak kalitede olmadığı düşünülerek geri çıkarıldı ancak Together Again şarkı veri tabanına eklendi ve telif hakkı alındı. B-side olarak yayınlanması planlanan şarkı albümden çıkan herhangi bir tekliye eklenmedi ve yayınlanmadı. If You Don't Mind ve Your Love adlı şarkılar da B-side olarak düşünülen ve veri tabanına eklenen şarkılardı ancak onlar da Together Again gibi yayınlanmadı.[3]

Evanescence uzun bir aradan sonra yeni albüm için hazırlıklara başladığında Haiti'de yaşanan deprem sonrası Twitter'da yaptıkları açıklamada Haiti'ye yardım etmek için harika bir fikirleri olduklarını söylediler. 22 Ocak 2010'da da şarkı bir yardım kuruluşunun sitesinde satışa çıktı.[4] Şarkıyı indirmek isteyenler en az 5 dolara hem grubun şarkısını indirebildi hem de Haiti'ye yardım elini uzattı. Şarkı 1 ay sonra yani 23 Şubat'ta ise yardım kuruluşunun sitesinden kaldırıldı ve Amazon.com, i-Tunes gibi dijital şarkı indirme sitelerine eklendi ve dijital ortamdan satışa sunuldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lee, Amy (2 Aralık 2005). "EvBoard - Bir Demet Malzeme!!!". EvBoard.com. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Evanescence vokalisti için dolap kapandı". The New Zealand Herald. 27 Kasım 2007. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2008. 
  3. ^ Reesman, Bryan (Kasım 2006). "Evanescence'ın Özü". 2 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2008. Grup üç tane B-tarafı için şarkı hazırladı – "Together Again," "If You Don't Mind," ve "The Last Song I'm Wasting On You". 
  4. ^ "Haiti'ye Yardım Edin!". Evanescence. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2010.