The Walking Dead bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
The Walking Dead 2010 logo.svg

The Walking Dead, Frank Darabont tarafından televizyon için geliştirilen Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard'ın aynı adı taşıyan çizgi romanına dayalı 31 Ekim 2010 günü AMC kanalında ilk bölümü yayınlanan Amerikan televizyon dizisidir.[1] İlk sezonu sadece altı bölümden oluşmaktadır. Dizi silahlı bir çatışma sonrası komaya giren şerif yardımcısı Rick Grimes karakterine odaklanmaktadır. Uyandığında kendisini, zombilerle dolu korkunç ve perişan bir dünyada yapayalnız bulur. Rick, kaybolan eşi ve oğlunu bulmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar.[2]

27 Kasım 2011 itibariyle, The Walking Dead'in 13 bölümü yayınlandı.

Diziye genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Orijinal yayın tarihi DVD ve Blu-ray yayını
Sezon galası Sezon finali 1. Bölge 2. Bölge 4. Bölge
1 6 31 Ekim 2010 (2010-10-31) 5 Aralık 2010 (2010-12-05) 8 Mart 2011 (2011-03-08)[3]
4 Ekim 2011 (2011-10-04)[4] (Special edition)
16 Mayıs 2011 (2011-05-16)[5] Bilinmiyor
2 13[6] 16 Ekim 2011 (2011-10-16) 18 Mart 2012 (2012-03-18) Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

The Walking Dead 1. sezon
The Walking Dead 1 sezon afişi.jpg
Sezon afişi
Ülke ABD
Bölüm sayısı 6
Yayın
Kanal AMC
Yayın tarihi 31 Ekim 2010 (2010-10-31) – 5 Aralık 2010 (2010-12-05)
Ev videosu yayını
DVD yayını
1. Bölge 8 Mart 2011 (2011-03-08)
4 Ekim 2011 (2011-10-04) (Özel baskı)
2. Bölge 16 Mayıs 2011 (2011-05-16)
Blu-ray yayını
A Bölgesi 8 Mart 2011 (2011-03-08)
4 Ekim 2011 (2011-10-04) (Özel baskı)
B Bölgesi 16 Mayıs 2011 (2011-05-16)
Sezon kronolojisi
← Önceki
Sonraki →
2. sezon

The Walking Dead bölümleri lstesi

AMC dizisi The Walking Dead 'in ilk sezonu. İlk gösterimini 31 Ekim 2010, finalini ise 5 Aralık 2010'da yaptı. Dizi Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard'ın aynı adlı çizgi roman dizisinden uyarlandı. Frank Darabont tarafından televizyon için geliştirildi; sezonun 6 bölümden 4'ünü yazdı ve ilk bölümün yönetmenliğini yaptı.[7]

İlk sezon hemen hemen evrensel bir beğeniyle karşılaştı. İlk gösterimi 5,35 milyon izleyici elde etti. Sezon finali 18 ile 49 yaş arasındaki yetişkinlerden oluşan altı milyon izleyici tarafından izlendi. Bu sayede tüm zamanların en çok izlenen temel kablolu drama dizisi oldu.[8]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ilk sezonunda yedi baş rol bulunmaktadır. Andrew Lincoln, dizini kahramanı olan Rick Grimes adlı geçirdiği kazadan sonra komadan uyanan King County, Georgialı eski bir şerif yardımcısını canlandırmaktadır. Jon Bernthal, Rick'in ailesinin kıyametten kaçmasına yardım eden Rick'in eski meslektaşı ve arkadaşı Shane Walsh'ı canlandırmaktadır. Sarah Wayne Callies, Rick'in karısı ve Carl'ın annesi Lori Grimes'i oynamaktadır. Laurie Holden, başarılı bir insan hakları avukatı ve aynı zamanda Amy'nin kız kardeşi olan Andrea'yı canlandırmaktadır. Jeffrey DeMunn karavan sahibi bir yaşlı adam olan Dale Horvath'ı canlandırmaktadır. Steven Yeun, sıklıkla tehlikeli görevlere gönderilen pizzacı çocuk Glenn'i oynamaktadır. Chandler Riggs, Rick ve Lori'nin oğlulları Carl Grimes'i canlandırmaktadır.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Neuman, Clayton (24 Ağustos 2010). "The Walking Dead Premieres Halloween; Comic-Con Trailer Now Online". AMCtv.com. http://blogs.amctv.com/the-walking-dead/2010/08/premiere-comic-con-trailer-video.php. Erişim tarihi: 16 Ekim 2010. 
  2. ^ "AMC Greenlights Six Episodes of The Walking Dead Set to Premiere in October 2010". Film Critic. 30 Mart 2010. http://www.filmcritic.com/features/2010/03/the-walking-dead-premiere-date/. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2010. 
  3. ^ "The Walking Dead Season 1 DVDs Now Available for Pre-Order". AMC. 2 Aralık 2010. http://blogs.amctv.com/the-walking-dead/2010/12/season-1-dvd-blu-ray-pre-order.php. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  4. ^ Lacy, Gord (21 Temmuz 2011). "The Walking Dead - Press Release for Season 1 Special Edition". TVShowsOnDVD. http://www.tvshowsondvd.com/news/Walking-Dead-season-1-special-edition/15688. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011. 
  5. ^ "The Walking Dead - Season 1". Amazon.co.uk. http://www.amazon.co.uk/dp/B004ASOQ6M. Erişim tarihi: 10 Mart 2011. 
  6. ^ Seidman, Robert (8 Kasım 2010). "AMC’s ‘The Walking Dead’ Renewed for 13 Episode Season Two as Second Episode = Big Ratings". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2010/11/08/amcs-the-walking-dead-renewed-for-13-episode-season-two-as-second-episode-big-ratings/71238. Erişim tarihi: 8 Kasım 2010. 
  7. ^ "The Walking Dead - AMC Series". AMC TV. http://www.amctv.com/originals/The-Walking-Dead/. Erişim tarihi: 7 Aralık 2010. 
  8. ^ Gorman, Bill (6 Aralık 2010). ""The Walking Dead" Finale Draws Series High 6 Million Viewers, 3.0 Adults 18-49 Rating". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2010/12/06/walking-dead-finale-draws-6-million-viewers-3-0-adults-18-49-rating/74468. Erişim tarihi: 7 Aralık 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

2. sezon (2011–2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Başlık Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
7 1 "What Lies Ahead" Ernest Dickerson & Gwyneth Horder-Payton Ardeth Bey ve Robert Kirkman 16 Ekim 2011 (2011-10-16) 7.26[1]
8 2 "Bloodletting" Ernest Dickerson Glen Mazzara 23 Ekim 2011 (2011-10-23) 6.70[2]
9 3 "Save the Last One" (Sonuncuyu Harcama)" Phil Abraham Scott M. Gimple 30 Ekim 2011 (2011-10-30) 6.10[3]
10 4 "Cherokee Rose" / "Çeroki Gülü" Billy Gierhart Evan Reilly 6 Kasım 2011 (2011-11-06) 6.29[4]
11 5 "Chupacabra" Guy Ferland David Leslie Johnson 13 Kasım 2011 (2011-11-13)[5]
12 6 "Secrets" 20 Kasım 2011 (2011-11-20)[6]
13 7 "Pretty Much Dead Already" / "Çoktan Ölmüş" David Boyd[7] 27 Kasım 2011 (2011-11-27)[6]
14 8 12 Şubat 2012 (2012-02-12)[8]

3. sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

25 Ekim 2011'de, AMC diziyi üçüncü sezona uzattı.[9]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Seidman, Robert (18 Ekim 2011). "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Doubles NLCS + NJ Housewives, 'Boardwalk Empire,' 'Talking Dead,' 'Dexter' & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/10/18/sunday-cable-ratings-the-walking-dead-doubles-nlcs-nj-housewives-boardwalk-empire-talking-dead-dexter-much-more/107500/. Erişim tarihi: 18 Ekim 2011. 
  2. ^ Gorman, Bill (October 25, 2011). "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Slips, Still Tops; + NJ Housewives, 'Boardwalk Empire,' 'Homeland,' 'Dexter' & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/10/25/sunday-cable-ratings-the-walking-dead-slips-still-tops-nj-housewives-boardwalk-empire-homeland-dexter-much-more/108350/. Erişim tarihi: October 25, 2011. 
  3. ^ Seldman, Robert (1 Kasım 2011). "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Drops, Still Tops; + 'Boardwalk Empire,' 'Homeland,' 'Dexter' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/11/01/sunday-cable-ratings-the-walking-dead-drops-still-tops-boardwalk-empire-homeland-dexter-more/109138/. Erişim tarihi: 1 Kasım 2011. 
  4. ^ Seldman, Robert (8 Kasım 2011). "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead,' 'Hell On Wheels' Lead AMC + 'Boardwalk Empire,' 'Homeland,' 'Dexter' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/11/08/sunday-cable-ratings-the-walking-dead-hell-on-wheels-lead-amc-boardwalk-empire-homeland-dexter-more/109874/. Erişim tarihi: 8 Kasım 2011. 
  5. ^ "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Stays On Top + 'Housewives Atl,' 'Hell On Wheels,' 'Boardwalk Empire,' 'Homeland,' 'Dexter' & More (İngilizce)". zap2it. 15 Kasım 2011. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/11/15/sunday-cable-ratings-the-walking-dead-stays-on-top-housewives-atl-hell-on-wheels-boardwalk-empire-homeland-dexter-more/110696/. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2014. 
  6. ^ a b "walking dead, the on amc". The Futon Critic. http://www.thefutoncritic.com/showatch/walking-dead/listings/. Erişim tarihi: September 2, 2011. 
  7. ^ Neuman, Clayton (15 Ağustos 2011). "Dispatches From the Set - Cinematographer and Director David Boyd". AMC Blogs. http://blogs.amctv.com/the-walking-dead/2011/08/david-boyd-interview.php. Erişim tarihi: 1 Ekim 2011. 
  8. ^ ""The Walking Dead" Season 2 Kicks Off With An Extra Half Hour of Zombie Drama". AMC. September 1, 2011. http://www.thefutoncritic.com/news/2011/09/01/the-walking-dead-season-2-kicks-off-with-an-extra-half-hour-of-zombie-drama-401214/20110901amc01/. Erişim tarihi: September 2, 2011. 
  9. ^ Gorman, Bill (25 Ekim 2011). "'The Walking Dead' Renewed For A Third Season By AMC". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/10/25/the-walking-dead-renewed-for-a-third-season-by-amc/108444/. Erişim tarihi: 25 Ekim 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]