Entrika (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Walker sayfasından yönlendirildi)
Entrika
The Walker
DVD
YönetmenPaul Schrader
YapımcıDeepak Nayar
SenaristPaul Schrader
OyuncularWoody Harrelson
Kristin Scott Thomas
Lauren Bacall
Lily Tomlin
Willem Dafoe
MüzikAnne Dudley
Görüntü yönetmeniChris Seager
KurguJulian Rodd
CinsiSinema filmi
TürüDrama
RenkRenkli
Yapım yılı2007, ABD.
Çıkış tarih(ler)i31 Mart 2007
Süre116 dakika
Dilİngilizce
Bütçe£ 6000.000 (tahmini)
Önceki filmLight Sleeper (1992)
Resmî sitesi

Entrika (özgün ad: The Walker), Paul Schrader'in yazıp yönettiği ve başrolünü Woody Harrelson'a verdiği, 2007 yapımı bir Amerikan dramatik filmidir. Film "Gece Çalışanları" serisinden biridir, diğerleri Taxi Driver, American Gigolo ve Light Sleeperdir. American Gigolonun devam filmi olarak nitelendirilir ancak tam olarak Light Sleeper (1992) devam filmidir. Film, Berlin, Sydney ve Cambridge film festivallerinde pozitif yorumlar almıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

III Carter Page (Woody Harrelson) soğuk kanlı bir adamdır. Eşcinseldir fakat erkek arkadaşı ile problemleri vardır. Kendisi Washington D.C.'de ölen başkanların vs. karılarıyla birlikte törenlere, yemeklere, operalara vesaire yerlere gitmektedir ve onlara eşlik etmektedir. Yani o bir eşlikçidir, ve ümitsiz dullarla hayattan küsmüş kadınlara eşlikçilik etmektedir, şehrin en çok aranılan adamıdır ve iyi bir hayat sürmektedir. Genelde bu kadınlarla takılan Üçüncü Carter Page bir gün onlardan birini (Lynn) evine bırakırken hayatını tamamen değiştirecek bir olayla sarsılır. Bir cinayet işlenmiş ve Lynnin sevgilisi öldürülmüştür. Fakat olayı araştıran polisler olayın Carterle ilgisi olduğu düşünülür ve etrafta dönen entrikalarla Carter Page bu cinayetle suçlanılır. Carterin erkek arkadaşı bu olayı araştırdığı için tehdit de edilir. Üstelik polis de eskiden tanıdığı ve kendisini hiç sevmeyen bir adam çıkınca Carter Page III oldukça zor bir durumda kalır.

Yaş sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sinema filmi cinsellik,şiddet ve bazı konuşmalardan dolayı 16 yaş ve üzeri yaş grubundan küçük izleyiciler için zararlı olabilir.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]