The Village (stüdyo)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

The Village (diğer adlarıyla Village Recorders veya The Village Recorder), Los Angeles'ta bulunan bir kayıt stüdyosu.

1920'lerde Masonlar tarafından bir Mason tapınağı olarak inşa edildi. 1960'lara dek bu şekilde kaldı ve Maharishi Mahesh Yogi tarafından transendental meditasyon merkezi olarak kullanıldı. Bina, büyük Mason toplantı salonu ve orijinal cam resimleriyle Mason karakteristiğini yansıtmaktaydı.

1960'ların sonlarında stüdyoya dönüştürüldü ve Steely Dan'in Aja, Frank Zappa'nın Joes Garage ve Bob Dylan'ın '!Planet Waves gibi klasiklerin kayıtlarına sahne oldu.

1960'lardan beri Aerosmith, The Allman Brothers, The Beach Boys, Mariah Carey, Johnny Cash, Ray Charles, Eric Clapton, Alice Cooper, Elvis Costello, The Doors, Bob Dylan, The Eagles, George Harrison, Elton John, Tom Jones, B.B. King, John Lennon, Little Richard, The Smashing Pumpkins ve Ringo Starr gibi sanatçı ve grupların kayıtlarına ev sahipliği yapmaktadır.

John Mayer, Continuum albümü burada kaydetmesinin yanı sıra, bu stüdyoda Ben Harper ile birlikte yaptığı diğer kayıtları da "The Village Sessions" adında bir EP ile piyasaya çıkardı.

Çeşitli film ve televizyon programlarının müzikleri de burada kaydedildi: Ace Ventura, Ölü Ozanlar Derneği, Nerdesin Be Birader?, Simpsonlar, Oyuncak Hikayesi 2, Sınırları Aşmak, Gizli Dosyalar, VOL·İ, Hayallerin Peşinde, Esaretin Bedeli.

KCRW'nin Jason Bentley tarafından sunulan Morning Becomes Eclectic adlı radyo programı da buradan yayımlanmaktadır.

The Village'ı kullanmış olan sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]