Vampir Günlükleri karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Vampire Diaries karakterler sayfasından yönlendirildi)

Bu sayfada The Vampire Diaries isimli televizyon dizisinin ana karakterleri ve onlar hakkında bilgiler vardır, spoiler içerir.

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Elena Gilbert/Salvatore[değiştir | kaynağı değiştir]

Elena Gilbert
İlk görünüm1x1: Pilot
Son görünüm8x16: I Was Feeling Epic
YaratanLisa Jane Smith
CanlandıranNina Dobrev, Kayla Madison(küçüklük hali)
SeslendirenNina Dobrev
Bilgileri
Takma ad(lar)ıPouty, Buffy, Warrior Princess, Scaredy Cat, Judge, Baby, Sunshine, Honey, Robert Frost (Damon)

Love, My Lovelies (Klaus tarafından Elena, Jules ve Jenna'ya)

Cupcake, Dull As Dishwater Doppelganger (Katherine)

Elena Williams (Alternatif Kimliği)

Darling, Darling Former Blood Bag (Kol)

Human Blood Bag, Stupid Human Girl (Stefan)

Doppelgänger Bitch, Cow, Doppelgänger Wench (Rebekah)
Türİnsan/Doppelgänger(Görsel İkiz),

Vampir(Niklaus'un kan soyundan ve eskidendi, şimdiyse iyileşti),

Augustine Vampir (Eskidendi, şimdiyse iyileşti),

Hayalet (Eskidendi, kısa bir süreliğine),

Ruh (Şu anda)
CinsiyetKadın
AileGrayson Gilbert (yasal babası),

Miranda Gilbert (yasal annesi),

Jeremy Gilbert (yasal erkek kardeşi, biyolojik kuzeni),

Jenna Sommers (yasal vasisi,yasal teyzesi),

John Gilbert (biyolojik babası),

Isobel Saltzman (biyolojik annesi),

Damon Salvatore (eş)
Evlilik(ler)Damon Salvatore
AkrabalarıAmara † (Ata)

Tatia † (Anne tarafından ata)

Tatia'nın çocuğu † (Anne tarafından ata)

Bay Petrova † (Anne tarafından ata)

Bayan Petrova † (Anne tarafından ata)

Katerina Petrova † (Görsel ikizliği ile anne tarafından ata)

Katerina'nın İsimsiz Kız Kardeşi † (Anne tarafından ata)

Nadia Petrova † (Anne tarafından ata)

Nadia'nın Çocuğu † (Anne tarafından ata)

Johnathan Gilbert † (Baba tarafından ata)

Christopher Gilbert † (Baba tarafından ata)

Samantha Gilbert † (Baba tarafından ata)

Mary † (Evlat edinilmiş anne tarafından ata)

Beth † (Evlat edinilmiş anne tarafından büyük büyükanne)
Doğum ve ölümd. 22 Haziran 1992 , Mystic Falls

Elena Gilbert, The Vampire Diaries'de Nina Dobrev'in canlandırdığı karakter. Elena genel olarak kararsızlıkları ile çatışır ama diğer kararsız insanlara göre verdiği kararları erken veya geç uygulama cesaretine sahiptir. Tutkusu genelde kararlarını yönetir. Hayatının lise döneminde yaşadığı üst üste gelen talihsizlikler ve anne babasının ölümü, hayatının gidişatını ve Elena'yı değiştirir. 10 yaşından beri yaşadıklarını ve hislerini günlüğü ile paylaşır. 2 sezon Stefan Salvatore ile çıkmıştır. Stefan ona, batan hayatında uzatılan bir el olarak gelmiştir ve ironik bir şekilde tüm hayatı Stefan ile hayatlarının kesiştiği an değişir. Başlarda aşka dönüşen ilişkileri Elena'nın, Stefan ile arkadaş olarak daha iyi hissetmesinden sonra biter. Eski sevgilisi Matt Donovan ile eve döndüğü arabada Rebekah Mikealson tarafından kaza yaptıralarak denizde boğularak ölmüştür. Bu dönem Elena, Damon'un olumlu hislerini ortaya çıkardığı için Damon öngörü ile onu vampir yapıcak kanı bir şekilde vucüduna sokmuştur. İnsan olarak ölüp vampir olarak diriltilmiştir. Dizinin bazı yerlerinde vampirlerin duygularını kapama, kontrol etme özelliğini kullanarak hislerini kapamış ve kötü tarafını göstermiştir fakat sonradan açıkları bulunmuş ve duyguları geri getirilmiştir. Stefan ile yaşadıkları ayrılık sonrası başından beri aradığı tutkulu, maceralı ve duygu dolu hisleri, kendisi zıt kutuplarda olan Damon Salvatore'da bulmuştur ve Damon'un da yoğunlaşan hisleri ile birlikte olmaya başlamışlardır. Dizinin ilerleyen bölümlerinde insan olmayı özleyen Elena, Damon sayesinde tedaviyi alıp çoğu vampirin hayali olan insanlığına dönüşmüştür. Tedavi artık Elena'nın vucüdünda olduğu için ondan beslenen vampirler insan haline döner. İlerleyen bölümlerde Kai Parker tarafından, Bonnie'ye bağlanmıştır ve Bonnie ölene kadar Elena asla uyanmayacaktır. Böylece Nina Dobrev karakter ismiyle Elena Gilbert dizide 7. sezon ve 8. sezonda yoktur, 8. sezon final bölümünde görünür. Diziye duygusal bir sahne ile veda etmiş ve ölüm uykusunda herkesin zihnine girip vedalaşmıştır. Vücudu Salvatore Mahzeni'ne konulmuştur ve Bonnie tarafından mahzen kimse tarafından açılıp zarar verilmemesi amacı ile büyülenmiştir.

Damon Salvatore[değiştir | kaynağı değiştir]

Damon Salvatore, The Vampire Diaries'de Ian Somerhalder'in canlandırdığı karakter. Genellikle istediğini elde edebilen, insanları yakından etkileyebilen ve olağanüstü bir umursamazlığa sahip vampir karakteridir. Salvatore ailesinin ilk oğlu olan Damon, insan ve asker olduğu 1700'lü yıllarda Elena Gilbert'ın görsel ikizi Katherine Pierce'a aşık olmuştur ve onun sahte ölümü ile nasıl biri olursa olsun içinde binlerce yeni karakter yaratmış ve daha da düşüncesiz biri olmuştur. Vampir olduğu ilk dönemler insan olmayı ve yaşamayı özlemesi dışında sonradan insanlığı, zayıflıkları ve çoğu yönünden beğenmeyen Damon vampirliğinden memnundur fakat altında Katherine'a ulaşma isteği ve sonsuzluk yaşama isteği yatan Damon bu sonsuzluk oyununu sürdürür. Katherine'a ulaştığı zaman yıllarca süren isteğinin boş olduğunu anlar ve umursamaz kişiliği sayesinde tüm yıllarını silip atar. Çoğunlukla kötüyü oynayan Damon Salvatore serinin sonlarına gerçek kendini gizleyememeye başlar. Daha duygusal, daha tutkulu ve daha düşünceli taraflarını da göstermeye başlamıştır. Kendisinden nefret eden, onu öldürme arzusu ile Mystic Falls'a gelen Alaric Saltzman ile kısa sürede ile çok yakın arkadaş olur. Stefan ile olan kardeşliği hep inişli çıkışlıdır ve birbirlerinden hep memnuniyetsizlerdir fakat serinin sonlarına doğru Stefan'ın, Damon'a olan sevgisi Damon'ı gerçek anlamda kaybetme anları ile karşılaştıktan sonra eski halini alır ve aynısı Damon'a da gizliden gizliye fazlası ile olmaya başlamış, Stefan için çoğu riske girmiştir. Aynı zamanda sonradan Elena ile birlikte birbirlerinden gizlice hoşlanmaya başlamışlardır ve birlikte olmuşlardır. Başlarda birbirlerinden ciddi anlamda nefret eden Bonnie Bennett ile bir hapis dünyasında hapsolmuştur bu süre içinde en yakın kız arkadaşı Bonnie olmuştur. Bonnie'inde asla tahmin etmediği ve en güçlü nefret ettiği karakterlerden biri olan Damon, en yakın erkek arkadaşı olmuştur. Daha sonra Bonnie sayesinde normal dünyaya geri dönmüştür. Elena'nın ölüm uykusuna dalması Damon'un her yönünü ortaya çıkarmış ve kendini en kaybettiği dönemlerden biri bu olmuştur. Çünkü tek ve gerçek aşkını kaybetmiştir. Elena'yı çok sevmektedir. İlerleyen bölümlerde annesini gören ve onu da Stefan'ın duygularını açmak için hapis dünyasından çıkaran Damon'un kini sevgisinden daha ön planda olduğu için tüm özleme hissini kontrol edip gizlemeyi başarmıştır. Tüm ilişkileri çok inişli çıkışlıdır ve biri sorun çıkardığında aklına gelen ilk çözüm onu ortadan gerçek anlamda kaldırmaktır.

Stefan Salvatore[değiştir | kaynağı değiştir]

Stefan Salvatore, The Vampire Diaries'de Paul Wesley'in canlandırdığı karakter. Stefan, düşünceli biridir. İnsanlığını kaybettiği dönem vampirliğin tüm doğasını yaşayıp insanlara zarar verse de sonradan vicdan azapları ve sorgulamaları ile baş başa kalmıştır ve doğasını riske atıp kendine insanlardan beslenmemeyi öğretmiştir. Sonsuz anılarını hatırlayabilmek için günlük tutmaktadır ve düzinelerce günlük serisi vardır. 1700'lü yıllarda abisinin aşık olduğu kız Katherine'dan hoşlanan Stefan, seneler sonra Elena ve Katherine'ın tıpa tıp aynı olduğunu keşfedip babasının kurucusu olduğu Mystic Falls'a gelir ve Elena ile tanışır. Serinin başlarında Salvatore kardeşlerden iyi kalpli ve sevecen olsa da bazı sezonlarda duygularının kapanması nedeni ile kötü bazen de "deşici" tarafını göstermiştir. Genelde toplayıcı taraftır ve sorunları çözmek için her zaman her ihtimali düşünür ve elinden geldiğince olgun kararlar verir. Fedakârdır. Dizinin birkaç bölümünde kalbini kaybeden Stefan, vampir ölümünü yaşamıştır. Daha sonra abisi Damon kendi ölümünün riskini alıp Stefan'ı geri getirir ama Stefan kendisinden hoşlanmayan abisini Bonnie sayesinde geri gelene kadar bu sayede kaybeder. Elena Gilbert, Stefan Salvatore ile olan ilişkisinden beklentilerini kaybettiği için ondan ayrılmıştır, çoğu zaman Stefan Salvatore'u düzeltmek için bir umudu vardır ama Damon Salvatore'a aşık olmuştur. Bu durumdan sonra çoğu zaman boşluğa düşse de, Elena'ya karşı olan hislerini bastırmakta güçlük çeksede ona bir arkadaş gibi bakmayı kendine alışmıştır. Vampir olduğu ilk senelerde Klaus Mikaelson ile olan arkadaşlığı daha sonra ona bazı sorunlar yaratmış veya karşısına çıkmıştır. Stefan dizinin çoğu sezonunda insan olmak istemiş ancak 6. sezon ve devamında insan olmak isteğini kaybetmiştir. Dizinin 6. sezonunda Caroline Forbes'un ondan hoşlanması ile ilişki kurmaya başlamış ama tamamen sevgili olmamışlardır. 7. sezonda Stefan'ın da gelişen duyguları ile sevgili olmuşlardır. Ancak insanken olan ilk sevgilisi Valarie 6. sezonun sonunda heretic (cadı/vampir/melez) olarak hapis evreninden gelir. Vampirleri öldürmek isteyen tarikat olan Avcılar'ın okunu yiyen Stefan, Caroline'dan ve diğer herkesten uzaklaşmak Avcı'dan kaçmak zorundadır. Bu sürede Valerie her anlamda Stefan'ın yanında olmuştur böylelikle onun düşünceleri ve hisleri karışmıştır. Tüm bu olaylar bittikten sonra Stefan, Caroline'a olan aşkını net bir şekilde fark etmiştir. Zor olsa da Caroline'i hislerinin doğru olduğuna artık inandırır. Caroline ile birlikte olurlar ve evlenirler. Stefan, final bölümünde Katherine ile birlikte ölür.

 Bonnie Bennett[değiştir | kaynağı değiştir]

Bonnie Bennett, The Vampire Diaries'de Katerina Graham'ın canlandırdığı karakterdir. Elena Gilbert'ın en yakın arkadaşı ve bir Bennett cadısıdır. Stefan'ın gelişi ile soyunu ve kendini daha iyi tanıyan Bonnie, kendine yön vermeye çalışır. Bonnie çok cesur bir karakterdir. Sevdiği insanlara yapabileceğinden emin olmasa da tüm gücü ile destek olur, sadıktır. Büyükannesini kaybettikten sonra ölümün ve büyünün ciddi krizlere yol açtığını fark etmiştir. Çok nettir ve kararlarının arkasındadır. Cadılık hikâyesinde bir sürü macera yaşamıştır ve gücü kontrol edilemeyecek kadar hızlı ilerler. Herkesi şaşırtan inanılmaz büyüler yapmaya başlar. Arkadaşlarına göre daha az ilişkisi olan Bonnie, Elena'nın erkek kardeşi/biyolojik kuzeni Jeremy Gilbert ile birliktelik yaşamaya başlar ama ilerleyen zamanda Jeremy'in geçmiş takıntısını hissedip doğru olduğunu düşünmediği için ilişkileri biter. Dizinin bazı bölümlerinde görünmeyen bir hayalet insan, bazı bölümlerinde vampirlerin, vampirken öldüğü zamandan sonra onların ölüm geçidi yani "Dayanak noktası" olmuştur. Daha sonra Damon Salvatore ile bir hapis dünyasında hapsolmuştur, en haz etmediği kişiye ilerleyen günlerde böylelikle çok fazla bağlanır ve hapis oldukları dünyada Kai Parker ile tanışırlar. Bonnie, Damon'u gerçekliğe yollayıp kendisinin orada kalışını kabullenmiş ve daha sonra çeşitli yardımlar ile gerçekliğe geri dönmüştür. Kai tarafından Elena'ya bağlanmıştır. Bonnie ölene kadar Elena uyanmayacaktır. Bu sürede genelde Damon, Alaric ve Enzo ile takılır. Damon, Elena'nın acısına dayanmak istemediğini belirtip kendini dondurmak istediğinde Bonnie boşluğa düşüp bazı sahnelerde çok kısa bir süreliğine Damon'dan hoşlanıp hoşlanmadığını düşünür. Damon'ın en yakın arkadaşını geride bırakıp kaçtığını düşünen Bonnie, Damon'a olan üzüntüsünü bastırır ve Enzo ile çok güzel anlar geçirmeye başlar. Birbirlerinden hoşlanır ve birlikte olurlar. Damon'u bir süre sonra affeder ve Enzo öldüğünde çok büyük bir boşluğa düşer. Tüm olaylar durulduğunda Dünya turuna çıkar.

Caroline Forbes[değiştir | kaynağı değiştir]

Caroline Forbes, The Vampire Diaries'de Candice Accola'ın canlandırdığı karakterdir. Elena ve Bonnie'in en yakın arkadaşlarıdır. İnsanken zayıf ve görünmez bir kız gibi hissetmektedir. Caroline hazlarının peşinden gittiği bir dönemde, Stefan'ın peşine takılıp Elena'yı Katherine sandığı için gelen Damon'dan çok hoşlanmıştır. Damon ile birlikte olan Caroline'in hayatı bu noktadan sonra değişmiştir ve zarar görmüştür. Katherine tarafından hastanede yastıkla boğulan Caroline'in kanında, kısa sürede iyileşmesi için vampir kanı bulunuyorken yastıkla boğularak öldürülmüştür. Artık vampir hayatı başlamış ve yeni görünümünden korkmaya başlamıştır. Annesi kasabanın şerifi Liz Forbes'dur. Vampirlerin varlığından haberdar olan Liz Forbes, onlardan nefret etmektedir ve Caroline bu bilgiyi asla annesi ile paylaşmayı düşünmez. Daha sonra annesi Liz, kızı Caroline'in ve kasabada bulunan dostlarından çoğunun vampir olduğunu öğrenir ve buna kendini alıştırır. Kısa sürede bu yaşamına ve yeni türünün doğasına alışır. Annesi ile ayrı olan babası Bill Caroline'i fark eder. Babası Bill, eşcinsel olduğu için ailesini ve Caroline'ı çocukken terk edip erkek arkadaşı ile kaçmıştır ve yıllar sonra babasını gören Caroline duygularını yoğun şekilde yaşayamadan sık sık babası tarafından olanları anlatması için işkenceye maruz kalır ve anlatmaz. Babasının ölümünün yakın olduğu dönem onla arası iyi olmuştur ve onu kaybeder. Bu kayıptan sonra onunda herkes gibi kayıpları arka arkaya gelir. Dizide en çok birlikteliği olmuş karakterlerden biri Caroline'dır. Kasabada olan çoğu kişi ile eski veya yeni birlikteliği olan Caroline'in en bilindik erkek arkadaşlarından biri Tyler Lookwood'dur. Tyler'ı gerçekten sevmektedir ve onun kurtadam olduğu dönemlerde yanında olmuştur. Bu sürede İlk vampirlerden olan vampir-kurtadam melezi Klaus Mikaelson, Caroline ile tanışır ve ondan çok hoşlanır ve duygularını defalarca ortaya çıkarır. Caroline yine de Klaus'a karşı önyargılıdır ve ondan hoşlanmaz. İlerleyen dönemde Klaus ile sadece cinsel birlikteliği olmuştur ama Klaus'un en bilindik aşık olduğu kızlardan biri Caroline Forbes'dur. Duygularını kapandığı dönem o da serinin bazı bölümlerinde kötü tarafını göstermiştir. Elena'ya, Bonnie'ye, Damon'a ve Stefan'a çok yardımda bulunmuştur. 6. sezonda Stefan Salvatore ile ilişki kurmuş ama sevgili olmamışlardır. İlerleyen dönemde Josie ve Alaric'in bebeklerini, Josie'in ölümünden sonra vucüdünda taşıyabilmiştir ve onlara bir süre kendi çocuğu gibi bakmış, onlara çok alışmıştır. Alaric Saltzman ile çok kısa süren bir birlikteliği de olmuştur. Fakat daha sonra Stefan'ın ona olan ilgisine karşılık verdiğine inanmış ve 7-8. sezonda Stefan'la beraber olmuşlardır, evlenmişlerdir.

Niklaus Mikaelson[değiştir | kaynağı değiştir]

Niklaus Mikaelson, The Vampire Diaries'de Joseph Morgan'ın canlandırdığı karakterdir. Klaus, Ansel ve Esther Mikaelson'un biyolojik oğlu, Mikael'in üvey oğlu ve Dahlia'nın yeğeniydi. Klaus, Freya, Finn ve Elijah'ın anne tarafından büyük üvey kardeşi; Kol, Rebekah ve Henrik Mikaelson ise anne tarafından küçük üvey kardeşidir. Klaus, Freya ve Mathias'ın doğmamış oğullarının ve Freya ve Keelin'in oğlu Nik'in amcasıydı. Klaus, annesi Hayley olan Hope'un babası, kurtardığı ve sonunda evlat edinip bir vampire dönüştürdüğü yetim bir çocuk olan Marcel Gerard'ın babası.

Klaus'tan ilk kez The Vampire Diaries'in ikinci sezonundaki Rose tarafından bahsedilmiştir, Rose ve Stefan Salvatore arasındaki bir konuşma sırasında. Rose, Stefan'ı Orijinal Vampirler konusunda uyarır ve bu da Elena Gilbert'ın Klaus'un tarihteki en eski vampir olduğuna inanmasına neden olur. Elijah daha sonra Klaus'un münzevi biri olduğunu ve çok az kişiye, genellikle de sadece yakın çevresine güvendiğini söyler.

Klaus bin yılı aşkın bir süredir, üzerine yerleştirilmiş bir laneti bozmaya çalışıyordu. Ay taşı ve Petrova Görsel İkizini bulmak için güneş ve ay laneti efsanesini yarattı, her ikisi de gerçek laneti kırmak için gerekliydi. Amacı kurt adam tarafını özgürleştirmek ve böylece kendi süper kurt adam-vampir melezi türünü yaratmaktı.

Nihayet 1492'de, laneti kırmak için gerekli son parça olan Katerina Petrova ile tanıştığında lanetini kırma şansını elde etti. Ancak Katerina, bir vampire dönüşerek onun kendisini kurban etme planını bozmayı başardı. Sonraki 500 yıl boyunca Klaus, Görsel İkiz olmadan laneti bozmanın bir yolunu aradı ve nesiller boyu cadıları ona yardım etmeye zorladı. Laneti kırmanın bir yolunu ararken Klaus onun ailesinin peşine düştü ve hepsini öldürerek ortadan kaldırdı. Ayrıca kendisinden kaçan ve ay taşını çalan Katerina'nın da peşine düşmüştü. Bununla birlikte, Klaus şiddet dolu bir çocukluk geçirmesi nedeniyle üvey babası Mikael'dan da kaçar.

Klaus, 1920'lerde ailesinin yanı sıra Stefan ile de güçlü bir bağ ve kardeşlik ilişkisi kurmuştur. Daha sonra Caroline Forbes adlı vampirle tanışır ve onunla ilgilenmeye başlar, sonunda ona aşık olur ve sevgisini kazanmaya çalışır ve uzun bir süre sonra arkadaş olurlar. New Orleans'ta, Klaus Mikael'ı New Orleans'a getirme ihanetini keşfedene kadar New Orleans'ı yönetmek için birlikte çalıştığı Marcel ile bir baba/oğul ilişkisi vardı. Marcel kızını kurtardığında dostluklarını yeniden kurdular ve düşmanlarını alt etmek için birlikte çalıştılar. Ayrıca, ölmeden önce aşık olduğu barmen Camille O'Connell ile de alakadar olmuştur.

Elijah Mikaelson[değiştir | kaynağı değiştir]

Elijah Mikaelson (Elder Futhark: ᛖᛚᛇᚨᚺ ᛗᛁᚲᚨᛖᛚᛋᛟᚾ) The Originals dizisinin baş karakterlerinden biridir. Yeni Zelandalı aktör Daniel Gillies tarafından canlandırılmıştır. Elijah Mikaelson, kurgusal bir karakter olup Julie Plec tarafından yazılmıştır. The Originals dizisinin yanı sıra Vampir Günlükleri dizisinde de yer alır. The Originals Yükseliş, Düşüş ve Diriliş kitaplarında da bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]