The Resurrected

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Resurrected
Film afişi
YönetmenDan O'Bannon
SenaristKısa Hikâye:
H.P. Lovecraft
Film Senaryosu:
Brent V. Friedman
OyuncularJohn Terry
Jane Sibbett
Chris Sarandon
Robert Romanus
StüdyoScotti Brothers Pictures
Borde/Raich
DağıtıcıLive Home Video
CinsiSinema filmi
TürüKorku filmi
RenkRenkli
Yapım yılı1992, ABD
Süre108 dk.
Dilİngilizce

The Resurrected, H. P. Lovecraft tarafından kaleme alınmış Charles Dexter Ward Vakası adlı hikâyeden yola çıkan ve senaryosu Brent V. Friedman tarafından yazılıp 1992 yılında yönetilmiş bir korku filmidir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Claire Ward (Jane Sibbett) eşinin kimya laboratuvarında yaptığı ilginç deneyler ve günler süren çalışmalardan şüphelenip, John Marsh (John Terry) adlı dedektifi eşini takibe alması ve gizlediği sırları öğrenmek için tutuyor. John Marsh, ekibiyle bu konu üzerinde çeşitli araştırmalar yapıyor ve Charles' ın şehirden uzakta bulunan yeni laboratuvarında etrafa yayılan ölü hayvan kokularından ve kullandığı kimyasal malzemelerden şüphelenildiği gerekçesiyle binayı araştırmak istiyor.Charles Dexter' ın (Chris Sarandon) yardımcısının engeliyle karşılaşan John, işlerin tuhaflaşmasından dolayı konuyla daha fazla ilgilenmeye başlıyor. Polisle birlikte laboratuvara yapılan baskında Charles ve yardımcısı tutuklanıyor. John, ekibinden bir görevli ve Charles' ın eşi ile binayı araştırmak için ziyaret ediyor. Buldukları gizli bir bölmeden binanın altına inip, büyük tünelleri ve çalışma alanlarını keşfediyorlar. Daha sonra buldukları bu yerin Charles' ın ailesinin nesillerdir kullandığı ve ölü insanları tekrar diriltmek için deneyler yaptığı bir yer olduğunu anlıyorlar. Karşılaştığı yaratıklarla ölüm kalım mücadelesine giren ekip binayı havaya uçurarak olayı bitirmeyi başarıyor. Akıl hastanesinde kalan Charles' ı ziyaret eden John, Charles' ın aslında kendisi olmadığını, yıllar önce yaşayan bir akrabasının Charles' ın bedenini kullandığını anlıyor. Filmin son sahnesinde John ölüleri dirilten karışımı Charles' ın kemikleri üzerine atıyor ve böylece canlandırma işlemini tersine gerçekleştirip Charles görünümündeki adamı yok ediyor.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör/Aktris Rolü
John Terry John March
Jane Sibbett Claire Ward
Chris Sarandon Charles Dexter Ward/Joseph Curwen
Robert Romanus Lonnie Peck
Laurie Briscoe Holly Tender
Ken Camroux Kaptan Ben Szandor
Patrick Pon Raymond
Bernard Cuffling Dr. Waite

Detaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Hikâye H.P. Lovecraft tarafından Mart 1927'de yazılmış, Temmuz 1941'de yayımlanmıştır.[1]
  2. Hikâye 1961 yılında La marca del muerto ve 1963 yılında 'The Haunted Palace' adlı filmlere konu olmuştur.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.dagonbytes.com/thelibrary/lovecraft/thecaseofcharlesdexterward.htm 2 Mart 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 24 Haziran 2009 tarihinde erişilmiştir.
  2. ^ http://www.imdb.com/title/tt0105242/movieconnections 18 Mayıs 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 24 Haziran 2009 tarihinde erişilmiştir.