Boleyn Kızı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Other Boleyn Girl (film) sayfasından yönlendirildi)
Boleyn Kızı
The Other Boleyn Girl
YönetmenJustin Chadwick
YapımcıMark Cooper
Alison Owen
Scott Rudin
SenaristKitap:
Philippa Gregory Senaryo:
Peter Morgan
OyuncularScarlett Johansson
Natalie Portman
Eric Bana
Brice Stratford
MüzikPaul Cantelon
Görüntü yönetmeniKieran McGuigan
KurguPaul Knight
Carol Littleton
Çıkış tarih(ler)i29 Şubat 2008 (ABD)
Dilİngilizce
Bütçe$35 milyon
Hasılat$75,598,644 (Dünya çapında)

Boleyn Kızı, Philippa Gregory'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan 2007 yapımı film. Oyuncular arasında Scarlett Johansson, Natalie Portman ve Eric Bana yer almaktadır.

İskoçya’nın Son Kralı’nın senaryo yazarı Peter Morgan tarafından kaleme alınan Boleyn Kızı, ihtişamlı bir entrika, şehvet, iktidar oyunları, aşk ve ihanet hikâyesi. Film aynı zamanda, ailelerinin kör hırsı yüzünden yakışıklı ve tutkulu kral 8. Henry’nin aşkı için rekabet eden iki güzel kız kardeşin, Anne ve Mary Boleyn’in hikâyesini anlatıyor. Her iki kadın da kralın yatağını paylaşacak, fakat yalnızca biri, kısa ve fırtınalı bir saltanat için tahta çıkacaktır; bu saltanat da celladın kılıcıyla trajik bir biçimde son bulacaktır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Mary Boleyn, on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde VIII. Henry'nin gözlerini kamaştırır. Gördüğü ilgiyle tüm varlığı altüst olan Mary, hem altın prensine âşık olur, hem de gayriresmî kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne. Ancak öyle bir an gelir ki, kralın kendisine olan ilgisi gittikçe sönmeye başladığında, ihtiraslı planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü fark eder ve en yakın arkadaşından kız kardeşi Anne Boleyn'den uzaklaşmaya başlar ve rekabet etmeye zorlanır. İşler iyice çığrından çıktığında ailesine ve kralına başkaldırması gerektiğinin farkına varır ve kaderinin iplerini kendi eline alır.

Prömiyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Film ilk kez 15 Şubat 2008'de Berlin Film Festivali'nde gösterilmiştir.[1]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Filmdatenblatt" (Almanca). Internationale Filmfestspiele Berlin. Şubat 2008. 24 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]