The Old Head (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Old Head (Büyük Kaçış bölümü) sayfasından yönlendirildi)
"The Old Head"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
8. bölüm
YönetmenJace Alexander
SenaristMonica Macer
Yayın tarihi24 Ekim, 2005
Büyük Kaçış (1. sezon)

The Old Head, Prison Break dizisinin sekizinci bölümüdür. İlk olarak 24 Ekim, 2005 tarihinde Amerikan Fox kanalında yayınlanmıştır. Türkiye'de ise 4 Mayıs, 2006 tarihinde CNBC-e kanalında yayınlanmıştır. Bölümün yönetmeni Jace Alexander 'dır, yazarı Monica Macer 'dir.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael depoya ulaşmalıdır, bu kaçış planı için gereklidir, çünkü içinden geçecekleri tünel bu odanın altından geçmektedir, fakat burada gardiyanların odası vardır ve onları dışarıda tutmaları gereklidir. Takım bunun için orada yangın çıkartacak ve böylelikle Abruzzi onları hapishane işkolları olarak oraya sokabilecekti. Westmoreland'ı ikna etmeleri gerekiyordu, çünkü güvenilirdi ve odaya mahkûmlardan sadece O girebiliyordu, onlara yardım etmek için odayı yakması gerekiyordu.

Michael, Wesmoreland'ın kedisini bulur ve onun karşılığında yardım ister. Aynı zamanda Bellick Bob'un katili ile ilgili bir araştırma yapmaktadır, O'na Bob'un Westmoreland'ın hücresinin önünde öldüğü söylenir, soru sormak için onun yanına gider. Westmoreland ispiyonculukla suçlanmaktan korktuğundan ona hiçbir şey söylemez. Bellick onun hücresinden ayrılırken eğer bana bir şey söylemezsen dostluğunun burada biteceğini söyler. Westmoreland yine bir şey söylemez, Bellick giderken kedisi Marilyn'e bakar ve " güzel kedi" der. Bir süre sonra Westmoreland hücresine döndüğünde kedisini yatağın üzerinde ölü olarak bulur ve Bellick'in ikinci kattan onun hücresine doğru baktığını görür.

Ertesi gün, Westmoreland kaçış odasına kahve götürür, Bellick'in dolabından bir sigara alır ve onu yakar. Bir süre sonra Michael ve Lincoln hapishane iş kollarında çalışırken kaçış odasının yandığını fark ederler. Michael, Westmoreland gülümser ve teşekkür eder, fakat Westmoreland ona "bunu senin için yapmadım" der. Grup odanın zeminine içinden geçebilecekleri büyüklükte bir delik açmaya başlar. Veronica ve Nick, Veronica'nın dairesindeki patlamadan kurtulurlar ve saklanmak için oradan uzaklaşırlar çünkü Kellerman ve Hale onların öldüğüne inanmalıydı. Kellerman ve Hale LJ 'nin annesini ve üvey babasını öldürür ve cinayeti LJ'nin işlediğine dair eve delil yerleştirirler. Bölümün sonunda, Kellerman ve Hale'nin konuştuğu gizemli kadın gelecek bölümde Başkan Yardımcısı Caroline Reynolds, Lincoln'nün öldürüdüğü adamın kız kardeşi olduğu ortaya çıkacak.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]