The Mercury Program

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Mercury Program
TarzlarPost-Rock
Etkin yıllar1999-günümüz
Müzik şirketiLovitt Records
Boxcar Records
Tiger Style Records
ÜyelerWhit Travisano
Thomas Reno
Sander Travisano
David Lebleu

The Mercury Program, bateride Dave Lebleu, bass gitarda Sander Travisano, gitarda Tom Reno, vibrafon ve piano'da Whit Travisano'dan oluşan bir Amerikan müzik grubudur. Gainesville, FL çıkışlı grup, ilk etapta Ağustos 1997'de grubun ilk üç üyesi tarafından bir trio halinde çıkmış, ardından 1999'un sonlarında, gruba Whit Travisano katılmıştır. Grup üyeleri, Amerika'nın farklı şehirlerinde yaşamaktadırlar.

İlk iki albümlerinde, az da olsa vokal görünmesine rağmen, 'All the Suits Begas to Fall Off' single'nın çıkmasıyla birlikte, devamlılık haline gelecek şekilde enstrümantal bir grup olmuşlardır. Tarzları, çoğu kişi tarafından, post-rock olarak adlandırılır.

'Confines of Heat'in 2003'te çıkışının ardından, grup ihtiyaçları olan molayı vermiştir. Gelecek yıllar içerisinde daha sakin bir eser için uğraşan grup, 2006 yılında tekrar bir araya gelerek, Andy Baker ile birlikte, Athens GA'da "Chez Viking" isimli albümü, 24 Kasım 2009'da piyasaya çıkarmıştır. Bu albüm, Lovitt Records plak şirketi imzalıdır.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]