The Killing Box (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Killing Box"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.2. sezon
13. bölüm
YönetmenBobby Roth
SenaristZack Estrin
Yayın tarihi27 Kasım, 2006
Büyük Kaçış (2. sezon)

The Killing Box, Prison Break dizisinin ikinci sezonunun on üçüncü bölümüdür. Bölümün Amerika'daki ilk yayın tarihi 27 Kasım 2006'dir. Dizi Türkiye'de CNBC-e kanalında yayınlanmaktadır. Dizinin Türkiye'deki ilk gösterim tarihi 24 Mayıs 2007'dir. Ana karakterlerden Marshall Allman (LJ Burrows) ve Rockmond Dunbar (C-Note) bu bölümde yer almamışlardır.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Sara, Michael’ın telefona cevap vermesini bekler ama o sırada Michael, Mahone’un doğrulttuğu silaha bakmaktadır. Mahone, kardeşlere arkalarını dönmelerini emreder ama onlar reddeder. “Bizi öldüreceksen, Alex, bunu yaparken gözümüzün içine bakmalısın.”

Mahone, hayatını geri istemektedir. Michael, iki masum insanı öldürmeye değip değmeyeceğini sorar. Mahone’un cevabı, “Kesinlikle” olur. Planladığı şeyi yapamadan Sınır Devriyesi çıkagelir ve Mahone’a silahını bırakmasını emreder. Pilot, “Sınır Devriyesi peşimizde” haberini verince, Sucre’nin kaçış planı sekteye uğrar. Pilot, Sucre’nin eline bir paraşüt tutuşturup, aşağı atlayıp ipi çekmesini ve dua etmesini söyler. Pilot atlar. Sucre bir yudum içki içip, dua ettikten sonra aynısını yapar. Ajan Kim ve Fox River görevlileri, ağabey kardeşin gelişini izlerler. T-Bag Kansas’ta kendine protez bir el alır. Fox River’ın yeni hapishane müdürü, Lincoln’ın idam edileceğine ve Michael’ın ömür boyu hapse mahkûm olacağına dair beyanat verir. Bir ajanın Mahone’a verdiği habere göre, mahkûm transferi ile Illinois Cezaevleri Bakanlığı ilgilenecektir. Michael, Sara’yı araması gerektiğini söyler ama Fox River’a gelene dek telefon bulmaları imkânsızdır. Lincoln, hapishaneye varmadan önce Mahone’un onları öldüreceğini anlar. Mahone, Kim’den telefon alır. Kim, mahkûmların hâlâ hayatta olduklarını öğrenince çok sinirlenir. Mahone, tutukluların kilitli ve silahsız olduğunu söyleyerek itiraz eder. Kim, Mahone’u teşvik etmek için karısı ve çocuğunun adresini ezbere okur.

T-Bag yeni eline kavuşmuştur. Artık listesinde tek bir kurban kalmıştır. Yemek yemek için bir restorana girer ve Denise isimli biriyle tanışıp ona kur yapar. Bellick, rüşvet iddialarını reddeder. Sara, Michael’ın cep telefonuna “Sana ihtiyacım var” diye biten bir mesaj bırakır. Mahone, mahkûm nakil aracına binmek ister ama reddedilir. Kellerman, Kim’i arar ve yardım ister. O sırada kimliği belirsiz bir adam içeri girer ve Kim’e telefonu konferans moduna almasını emreder. Kellerman yardımı karşılığında işini geri ister ve Başkan’la yüz yüze bir buluşma ayarlanması talebinde bulunur. Kimliği belirsiz adam, bir kâğıda “Plan nedir?” diye yazar. Kim, Kellerman’ın planını sorar. Kellerman, Illinois Cezaevleri Bakanlığı’nda adamı olduğunu ve onun mahkûm transferinde yer alacağını söyler. Denise’le yaptığı tatminkâr bir sevişme sonrasında, T-Bag onu işten sonra alacağına söz verir. Ajan Kim, Kellerman’ın planında Mahone’u görevlendirir. Kimliği belirsiz kişi, kâğıda, “Kellerman’ın işine son ver” yazar. Kim, kardeşlerin kaçış kargaşasında Kellerman’ı öldürmesi için Mahone’a emir verir. Transfer arabasında Lincoln, yaptığı şey için Michael’ın pişman olup olmadığını sorar. Michael, “Yaptığım şey için pişman değilim ama olaylar bu noktaya varmamalıydı“der. Bellick tutuklanmıştır. Avukatı, Bölge Savcısının bir anlaşma önerdiğini söyler: 25 sene. Eğer Bellick kabul etmezse ölüm cezasına çarptırılacaktır. Bellick anlaşmayı kabul eder ama annesine yakın olabilmek için cezasını Illinois’de çekmek istediğini söyler. Sara, Michael ve Lincoln hakkındaki haberleri alır.

Nakil aracı, Albuquerque’de bir tünele girer ve tünelin sonunda yolu kesen bir römork tarafından durdurulur. Birkaç adam, arabayı ve transfer ile ilgilenen gardiyanı kontrol etmek ister. Gardiyan, anahtarları araçta bırakır. Anahtarlar araçtadır, kapı ise kilitli değildir. Mahone, kamyoneti izlerken, Michael bunun bir tuzak olduğunu anlar. Mahone, Kellerman’a, tuzağın işe yaramadığı haberini verir. Kellerman bu işle ilgileneceğini söyler.

T-Bag, Denise’i almak için postaneye gelir. T-Bag, amcasının ona biraz para bıraktığını ve kuzeninin adresini öğrenmek istediğini söyler. Denise adresi öğrenir ve duvarda T-Bag’in fotoğrafını görür. T-Bag, Denise’i öldürerek oradan ayrılır. Bellick, Fox River’a geri döner. Gardiyanlara, günlerini scrabble oynayarak geçireceğini, böylece bir ya da iki yıl sonra çalışmak için şartlı salıverilme programına girebileceğini söyler. Eski gardiyan olduğu için herhangi bir hapishanede hemen öldürüleceğini bilir ama burada arkasını kollamaları için arkadaşlarına güvenmektedir. Gardiyanlar, yeni müdür geldiğinden beri işlerin değiştiğini söyler. Artık ayrıcalıklı muamele kalkmıştır. Bellick de diğerlerinin gördüğü muameleyi görmek zorundadır. Bellick yeni hücre arkadaşı ile tanışır. Hayatının ne kadar korkunç geçeceğini anlar. Sara bir tuvalete girer ve eline bir jilet alır. Pilot, Meksika çölünün ortasında ölmüş ama Sucre atlayışı başarıyla gerçekleştirmiştir. Lincoln, kaçmaları için Michael’ı ikna etmeye çalışır. Kardeşler, tünelin yan kapısından kaçmaya başlarlar ve polis ateş açar. Mahone diğer tarafa gider ve mahkûmların Kellerman’ın olduğu tarafa geldiklerini söyler.

T-Bag bir eve gelir.Eski sevgilisi kapıyı açar ve T-Bag’i görünce korkudan dizlerinin bağı çözülür. T-Bag onu sakinleştirir, “Korkma, Teddy geldi.” der. Michael ve Lincoln, Sara’yı bulmaya ant içerler. Sara, yeni kısa saçıyla kılık değiştirmiştir ve cüzdanını boşaltır. Bir yanda Kellerman bir yanda Mahone, kardeşleri kapana kıstırırlar. Bu kritik anda Kellerman, Mahone’u vurup adamlara “Başkan Reynolds sizin de benim de hayatımı mahvetti. O kaltağın işini bitirmek istiyorsanız doğru kişiyi buldunuz, kararınızı hemen verin” der."

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bu bölümde dizinin ana karakterlerinden Michael Scofield ve Paul Kellerman "English, Fitz ve Percy" bölümündeki uzaktan bakışma dışında ilk kez tam olarak karşılaşmışlardır.
  • Kaçış sekizlisinden yurtdışına ilk çıkan Fernando Sucre olmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

https://web.archive.org/web/20090810213514/http://prisonbreak.cnbce.com/episodes/SEZON2/episode13.asp

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]