The Kid Brother (film, 1927)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Kid Brother sayfasından yönlendirildi)
The Kid Brother
Filmin özgün afişi
YönetmenTed Wilde
J.A. Howe (yardımcı yönetmen)
Harold Lloyd
Lewis Milestone
YapımcıHarold Lloyd
OyuncularHarold Lloyd
Jobyna Ralston
KurguAllen McNeil
DağıtıcıParamount Pictures
TürüSessiz film
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı22 Ocak 1927, ABD
Süre84 dakika
Dilİngilizce (yazılar)

The Kid Brother, başrollerde Harold Lloyd ve Jobyna Ralston' ın yer aldığı, yönetmenliği Ted Wilde' a ait olan 1927, ABD yapımı sessiz bir komedi filmidir. Lloyd'un en başarılı filmlerinden biri olarak görülen yapımda Jobyna Ralston ve Lloyd son kez birlikte rol almışlardır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir baba ve üç oğuldan oluşan Hickoryville ailesinin en küçük ferdi olan Harold (Harold Lloyd ), tüm çabalarına rağmen abileri ve babası tarafından pek ciddiye alınmayan biridir. Onlar gibi güçlü kuvvetli olmadığı için, Harold'dan ev işlerini yapması dışında bir şey beklenmez. Hickoryville kasabanın şerifi olan babası ve güçlü kuvvetli abilerinin sözünden çıkmadan yaşamak zorundandır.

Kasabaya gelen ve gösteri yapıp ilaç satmaya satan gezici bir tacirin yanındaki Mary' ye (Jobyna Ralston) ilk görüşte âşık olan Harold, şansının da yardımıyla kızın ilgisini çeker ve onu çeşitli zorluklardan kurtarıp onun kahramanı olur. Bu sırada halk tarafından toplanan ve Harold' un babasına emanet edilen yüklü miktardaki para çalınır. Haraold 'in babası ve kardeşleri suçluları bulamayınca zan altında kalırlar. Bu sırada Mary' nin yüreklendirmesiyle harekete geçen Harold suçluları bulur ve kafasını kullanarak onları yakalayıp paraları geri alır. Mary' nin kendisine olan inancını boşa çıkarmayan Harold, bu sayede babası ve abileri kadar çevredeki tüm insanların da saygısını kazanmış olur.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör / Aktris Karakter
Harold Lloyd Harold Hickory
Jobyna Ralston Mary Powers
Walter James Jim Hickory
Leo Willis Leo Hickory
Olin Francis Olin Hickory
Constantine Romanoff Sandoni
Eddie Boland "Flash" Farrell
Frank Lanning Sam Hooper
Ralph Yearsley Hank Hooper
Fred Brown Townsman

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]