The Key (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Key"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
19. bölüm
YönetmenSergio Mimica Gezzan
SenaristHikâye: Paul Scheuring,
Senaryo: Zack Estrin & Matt Olmstead
Yayın tarihi24 Nisan, 2006
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (1. sezon)

The Key, Prison Break dizisinin ondokuzuncu bölümümdür. Bölümün hikâyesini dizinin yaratıcısı olan Paul Scheuring, senaryosunu ise Zack Estrin & Matt Olmstead yazmıştır. Yönetmenliğini Sergio Mimica Gezzan 'ın üstlendiği bu bölümün ilk gösterimi 24 Nisan, 2005 tarihinde Amerika'da yapılmışıtr. Türkiye'de 6 Temmuz 2006 tarihinde CNBC-e kanalında ilk olarak gösterilmiştir. Bu bölümde Michael Scofield kaçış planını tekrar gözden geçirmektedir.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Lincoln Burrows'u taşıyan minibüse kamyonun çarpmasından sonra Ajan Kellerman gelir ve Lincoln'ü boğmaya çalışır. Lincoln'nün babası Kellerman'a yagın söndürme tüpü ile vurarak oğlunu kurtarır. Lincoln'nün babası Lincoln'nü eski bir hurdalığa götürür, Lincoln'ne uluslararası bir organizasyon olan "Şirket"'in (The Company) eski bir çalışanı olduğunu söyler. Lincoln'nün babası Terrence Steadman'nın şiketi Ecofield hakkında bilgi sahibiydi ve bu bilgiyi açıklayacaktı, bu yüzden "Şirket" Lincoln'ü cinayetle suçlayıp babasını ortaya çıkartmak istedi. Lincoln, Lisa'nın ölümünden, Michael ve L.J.'nin mahkûm olmasından babasını sorumlu tutar.

Kellerman polis telsizinden Lincoln'nün saklandığı yeri öğrenir ve oraya ilk o ulaşır. Lincoln ve babası Kellerman'nın geldiğini görünce oradan uzaklaşmaya çalışırlar. Lincoln'nün babası etrafı kontrol ederek önden gitmekteydi, Lincoln arakda kalır ve Kellerman onu yakalar. Lincoln babasına eliyle gitmesini işaret eder. Polisler ve Bellick'de olay yerine gelir. Lincoln hemen Bellick'e seslenir, Kellerman'nın geri çekilmekten başka çaresi kalmaz. Lincoln'nün babası Bellick Lincoln'ü kelepçelerken onları seyreder ve sonra oradan uzaklaşır.

John Abruzzi Fox River'a geri döndükten sonara doğru yolu bulduğunu söyler ve T-Bag'le barışır. T-Bag, Abruzzi'yi öldürmek için onun hücresine doğru giderken C-Note onu durdur ve ona Abruzzi'nin onların çıkış bileti olduğunu söyler. Abruzzi, Nick Savrinn'i yaptıkları anlaşmayı hatırlatmak için arar. Nick, Veronica Donovan'a arkasını döndükten sonra telefona cevap verir

Tweener Michael'a çaldığı bezbol kartlarından bahseder ama içleriden biri "Honus Wagner" 300,000 dolar değerinde olduğu için bu kadar ceza aldığını söyler. Tweener Michael'dan Avocado'yu (Daniel Allar) öldürmesini ister çünkü o her gün Tweener'a cinsel tacizde bulunmaktaydı. Michael bunu reddeder ve harkes hücresine döner. Tweener yatağının altından jilet çıkartır ve Avocado'yu hadım eder.

Michael revirin anahtarına ulaşmalıdır. Dr. Tancredi onun yarasını temizlemektedir, Michael onu etkilemek için uygun zamanı beklemektedir. Michael Sara'yı dudağından öper fakat Sara'dan anahtarları alamaz. Michael'ın karısı Dr. Tancredi ile buluşur onun dikkatini dağıtır ve anahtarları çalar. Dr. Tancredi Nika Volek'le beraber yedikleri öğlen yemeğinden sonra geri gelir fakat anahtarlarını bulamaz. O, Nika'dan şüphelenir ve ziyaretçi listesini kontrol eder, Nika Michael'ı ziyaret etmiştir. Michael revirdeki randevusuna geldiği zaman, Sara kapının kilidinin değiştirilmesini ister. Michael soğuk ve sinirli bir bakışla ona bakar. Sara'da onun vereceği reaksiyonu gözlemektedir.

Nick ve Veronica, L.J.'nin Quinn'den aldığı cep telefonunun kayıtlarını araştırmaktadır, kayıtlar başka eyalet ve ülkelerden aramalar olduğunu göstermektedir. Listede ortak bir telefon numarası bulurlar. telefon numarası Blackfoot, Montana'yı göstermektedir.

Tweener, Michael'a ona güvenebileceğini söyler fakat bölümün sonunda Tweener Bellick'e kaçış planından bahseder. Bellick zemini kırarak deliği bulur.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ana oyuncu kadrosunun iki elemanı Bellick ve Kellerman bu bölümde ilk kez karşılaşmıştır.
  • Bu bölümün bitiminden sonra sezon bitişine kadar olan olaylar aynı günde geçmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]