The Girl Who Came Late

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Girl Who Came Late
YönetmenKathy Mueller
YapımcıBen Gannon
SenaristSaturday Rosenberg
OyuncularMiranda Otto
Martin Kemp
Gia Carides
MüzikTodd Hunter
Johanna Pigott
Görüntü yönetmeniAndrew Lesnie
KurguRobert Gibson
DağıtıcıBeyond Films
RenkRenkli
Yapım yılı1991
Süre82 dk.
ÜlkeAvustralya
Dilİngilizce
Hasılat24,885A$ (Avustralya)[1]

The Girl Who Came Late başrollerinde Miranda Otto, Martin Kemp ve Gia Carides'in oynadığı, Kathy Mueller'in yönettiği romantik komedi türündeki Avustralya filmidir. Otto bu filmle Avustralya Film Enstitüsü Ödülleri'nde En İyi Aktris dalında aday oldu.[2] Otto daha sonra Yüzüklerin Efendisi'nde Éowyn'i canlandırdı ve Dünyalar Savaşı'nda oynadı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin ismindeki "kız" Nell Tiscowitz atlara ilgi duyan bir aktristir. Zengin bir rock müzik organizatörü ve ahır sahibi olan Digby Olsen ile tanışır. Nell atları ehlileştirmek için telepatisini kullanırken Digby ile birbirlerine aşık olurlar.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

FFC Film Fonu'nun 1991'de finanse ettiği beş filmden biridir. Emma's War'dan sonraki ikinci büyük rolünü alan Otto bu filme deneme çekimlerine giren 200 aktrisi geride bırakarak katıldı. Digby rolü için Londra ve Los Angeles'tan birçok aktörler görüşüldü. Martin Kemp seçildikten sonra karakterin mesleğinin tiyatro organizatörlüğü yerine rock menajerliği olmasına karar verildi.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Australian Films at the Australian Box Office", Film Victoria 9 Şubat 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 20 Kasım 2013'te erişildi
  2. ^ "The Girl Who Came Late (1991) – Awards". Internet Movie Database. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2013. 
  3. ^ Eva Friedman, "Kathy Mueller's Daydream Believer", Cinema Papers, Mayıs–Haziran 1992 s16-18

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]