The Four Horsemen (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Four Horsemen"
Metallica şarkısı
Yayımlanma1983
KaydedilmeMusic America Studios, Rochester, New York, 10-27 Mayıs 1983
TarzThrash metal, speed metal
Süre7:13
ŞirketMegaforce Records
YazarJames Hetfield, Lars Ulrich, Dave Mustaine
YapımcıPaul Curcio, Jon Zazula

The Four Horsemen, Metallica'nın ilk stüdyo albümü Kill 'Em All'da 2. sırada yer alan şarkıdır. Orijinal adı "The Mechanix" olan şarkının Kill 'Em All albümü öncesi No Life 'Til Leather ve diğer demolarda farklı bir sözleri vardı ve Dave Mustaine Metallica'nın gitaristi olduğu dönemde yazıldı.[1]

Mustaine'ın gruptan ayrılmasının ardından, şarkıyı Megadeth'in ilk stüdyo albümü olan Killing Is My Business... And Business Is Good!'a, orijinal adıyla "Mechanix" olarak ve çok daha hızlı bir tempoda dahil etti.[2]

Mustaine'in Metallica'dan ayrılmasının ardından, James Hetfield sözleri yeniden yazdı ve Kirk Hammett şarkının ortasına bir gitar solosu ekledi. Hammett'in Kill 'Em All albümündeki tek katkısı bu solo olmuştur. Albümdeki diğer tüm soloları Dave Mustaine'in yazmış, Kirk Hammett tarafından da kaydedilmiştir.

Şarkının melodik ara geçişi Mustaine, Lynyrd Skynyrd grubunun Sweet Home Alabama şarkısının girişini çalarken Lars Ulrich'in beğenmesi sonucunda yazılmıştır.[3] Albümün kaydedilmesine kadar "The Mechanix" olan şarkının sözleri değişmeden önceki konusu bir benzinlikteki cinsellik hakkındayken,[4] Hetfield'ın sözleri saçma bulması sonucu yeniden yazılmış, İncil'de Mahşerin Dört Atlısındaki "kıyametin yaklaşması" ve "dünyanın sonu" konularına atıfta bulunarak "The Four Horsemen" olarak değiştirilmiştir.

Şarkının "The Four Horsemen" versiyonu 1983'den beri Metallica tarafından, "Mechanix" versiyonu ise 1985 yılından beri Megadeth tarafından konserlerinde çalınmaktadır.

Şarkı, 2016'da yayınlanan X-Men: Apocalypse filminde[5] ve Netflix'in orijinal yapımı Stranger Things'in ikinci sezonunda yer aldı.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Payne, Chris (3 Mart 2015). "Metallica to Reissue Early Cassette on Record Store Day". Billboard (İngilizce). Erişim tarihi: 31 Temmuz 2023. 
  2. ^ Polcaro, Rafael (4 Eylül 2018). "Great Forgotten Songs #71 – Megadeth "Mechanix"". Rock And Roll Garage. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2023. 
  3. ^ "DAVE MUSTAINE On Winning First GRAMMY: 'Good Thing Is It Didn't Say 'METALLICA' On The Freakin Award". Blabbermouth.net. 2 Mart 2018. Erişim tarihi: 11 Mart 2024. 
  4. ^ Grow, Kory (11 Ocak 2017). "Megadeth's Dave Mustaine: My Life in 15 Songs". Rolling Stone. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2023. 
  5. ^ "X-Men Apocalypse Soundtrack". Soundtrack.net. 27 Mayıs 2016. 
  6. ^ "'Stranger Things 2' music is both heavy, mellow'". indystar.com. 30 Ekim 2017.