The Dudesons

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Dudesons
TürReality Show
Proje tasarımcısıJarno Laasala, Tuukka Tiensuu, Jukka Hilden
YönetmenJarno Lassala
BaşrolJarno Lassala
Jukka Hilden
Hannu-Pekka "HP" Parviainen
Jarno "Jarppi" Leppälä
ÜlkeFinlandiya
Diliİngilizce
Fince
Sezon sayısı4 (Orijinal Bölümler)
3 (İngilizce Bölümler)
Bölüm sayısı22
Yapım
MekânSeinäjoki, Finlandiya
Gösterim süresi22 dakika
Yapım şirketiRabit Film
Yayın bilgileri
KanalMoonTV (FIN), Nelonen (FIN), Sub (FIN), Spike (USA), Channel V (AUS) TV 2 Zebra (NOR), MTV (Latin Amerika)
Yayın tarihiOcak 2001
Dış bağlantılar

The Dudesons Finlandiya'da yayınlanan televizyon şovudur. Şov 2001 yılının Ocak ayında başlamıştır. İlk olarak Extreme Duudsonit adıyla yayınlanmıştır. Bu şov dünya çapında birçok kanal tarafından da yayınlanmaktadır. Şov çocukluktan beri en iyi arkadaş kalan 4 arkadaşın günlük hayatlarını göstermektedir. Reality şovudur.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

The Dudesons'un 5 üyesi: Jukka Hilden, Jarno 'Jarppi' Leppälä, Jarno Laasala, Hannu-Pekka "HP" Parviainen Ve Domuzları Domuz Britney.Üyelerin hepsi küçük bir şehir olan Seinäjoki de doğmuştur. Şovda Seinäjoki de çekilmektedir. The Dudesons kendilerine ait bir çiftlik evinde yaşamlarını sürdürmektedir. Toplam 4 sezon yayınlanmıştı. 1. sezon Fince, 2., 3. ve 4. sezon ise İngilizce ve Fince alt yazılı olarak yayınlanmıştır.

2005 yılında The Dudesons The Movie piyasaya sürülmüştür. Bu film Finlandiya'nın Oscar'ı sayılan Jussi ödüllerinde Seyircinin Seçimi Ödülünü %47'lik bir oyla almıştır. The Dudesons Bam Margera'nın Where the#$&% Is Santa? filminde ve Viva La Bam'in bazı bölümlerinde konuk oyuncu olarak rol almıştır.